Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz, Bozcaada Haber'in sorularını yanıtladı
Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Bozcaada Haber'in sorularına yanıt verdi. İşte Başkan Yılmaz ile gündeme dair röportajımız:

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz, Bozcaada Haber'in sorularını yanıtladı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Merkezde işyeri olan ama mesken olarak görülen yerler var. Bu konu çözüme kavuşacak demiştiniz...

Geçtiğimiz ay bu konu hakkında toplantı yapıldı. Bizden plan tadilatı istediler ve son mecliste biz plan tadilatını geçirdik. Ardından da Anıtlar Kurulu’na gönderdik. Şimdi bu ayki (Nisan) gündemlerinde konuşulması ve karara bağlanması bekleniyor.

Trafik Düzenlemesi ile ilgili gelişme var mı? Tarih ya da uygulamada bazı değişiklikler olacak mı?

Daha konuşmadık, Kaymakam bey ile bir toplantı yapacağız. Emniyet’ten de bana bir yazı geldi, “Bu sene önerilerinizi hazırlayın” diye. Biz de bu raporu hazırlıyoruz. Herhalde birkaç güne kadar toparlarız. Ama benim kişisel tercihim geçen sene olduğu gibi uygulamak. Okulların kapanmasından önceki Pazartesi günü başlatmıştık, bu sene de okullar 10 Haziran’da kapanıyor. Benim teklifim 6 Haziran olacak. Ayrıca kapanın biraz daha geriye alınmasını düşünüyorum. Onun haricinde en azından ben büyük bir değişiklik teklif etmeyeceğim komisyona.

Geçen sene trafik düzenlemesini ihlal edenler vardı. Bu tür suistimaller halkı da rahatsız ediyordu. Bu konuda değişiklik olacak mı?

Bu sene bunu yüzde yüz engelleyeceğiz.

Düzenlemenin iptali için iki esnaf geçtiğimiz günlerde 350 imza topladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bana bu imzalar gelmedi. İmzaların Emniyet’e gittiği yönünde duyum var. Oturmuş bir sistem var, Kaymakam bey de bu sistemin uygulanmasını istiyor. Siz de Vali beye sordunuz, O da uygulanmasını istiyor. Biz yerel yönetim olarak bu uygulamanın ada insanının iyiliği için olduğu düşünüyoruz. Hatta aynı şekilde esnafın da iyiliği için. Vali beyin size söylediği bir şey vardı. Yürüyen insan mı alışveriş yapar araç ile mi yapar? Biz de sistem tam oturmuşken bundan geri adım atmayı düşünmüyoruz.

Biz Bozcaada Haber olarak araştırmalarımızda özellikle gelen misafirler memnun olduğunu gördük. Aynı sekilde halkın büyük çoğunluğu da memnun du. Sizce herkes memnun muydu?

Ben özellikle sistem oturduğunda halkın memnuniyet düzeyinin çok üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Geçiş zamanında sıkıntılar oldu ama açıkçası bu da çok kısa sürdü. Düşünün Ramazan Bayramı’nda bile sıkıntı yaşamadık ki bu uygulamanın yaklaşık 20-25 gün sonrasıydı. Bayram kuyruğu bile görmedik bu sistem sayesinde.

Ülkemizde yaşanan terör olayları, Rusya ile bozulan ilişkilerimizin ardından Güney sahillerinde ki işletmelerin Rus ve yabancı turist yerine, yerli turisti çekmek için büyük indirimli paketler yapıyor. Bu durumdan Bozcaada kötü etkilenir mi?

Ben Bozcaada’nın negatif etkilenmeyeceğini düşünüyorum.  Hatta ne yazık ki büyük şehirleri insanlar güvenli görmüyor. Büyük şehirlerde rahat hareket edemedikleri için bu taraflara kaçıyorlar.  Keşke bu şekilde olmasa ama ben artı bile etkilenebilir diye düşünüyorum.

 

 




Bu haber 2566 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ