Bugun...


kostasalto

Bozcaada – Çanakkale arasındaki ulaşım ücretsiz mi olacak?
Bozcaada – Çanakkale arasında her gün sefer yapan Bozcaada Belediyesi'nin aracında yolcululuk yapan “Halk Kart” sahiplerinden ücret alınmayacağı, Gestaş'ın da buna destek olmak amacıyla Belediye aracından ve araç içindeki yolculardan ücret almayacağı iddia edildi. Bozcaada Belediyesi'nin bugün meclis toplantısında aldığı kararın kesinleşmesi, yarın Gestaş yönetiminin yapacağı toplantının ardından gerçekleşeceği öğrenildi.

Mobil Reklam

Bozcaada – Çanakkale arasındaki ulaşım ücretsiz mi olacak?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Bozcaada Belediyesi'nin Çanakkale - Bozcaada arasında her gün sefer yapan aracında “Halk Kart” sahiplerinden ücret alınmayacağı öğrenildi. Bunun gerçekleşmesi halinde ise Gestaş’ın da belediye aracı ile yolculuk yapanlardan ve belediye aracından geçiş ücreti almayacağı iddia edildi. Bozcaada Haber'in edindiği bilgilere göre, Bozcaada Belediyesi konu ile ilgili olarak bugün belediye meclisinde karar aldı. Alınan karar ise Gestaş'a gönderildi. Kararın ise Gestaş'ın yarın konu hakkında yapacağı görüşmeden sonra kesinleşeceği öğrenildi.
 
Öte yandan konu ile ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarından yapılan iddialarda söz konusu teklifin Gestaş'tan Bozcaada Belediyesi’ne geldiği belirtildi. İddiaya göre Gestaş, Bozcaada Belediyesi'ne, “Sen belediye aracını ücretsiz yap, biz de belediye aracını kullananlardan ücret almayalım” önerisini sundu. Bozcaada Belediyesi ise bu iddiaları sosyal medya hesabından yalanlayarak, girişimlerin Bozcaada Belediyesi tarafından yapıldığına işaret etti.
 
TARTIŞMA WHATSAPP’A TAŞINDI
 
Yaşanan gelişmeler üzerine Bozcaada Haber, hem Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile hem de iki önemli Gestaş yetkilisi ile görüştü. Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu’dan da görüş almak istesek de kendisine ulaşamadık.
 
Ayrıca bazı Whatsapp gruplarında ise Bozcaada AKP İlçe Başkanı Burak Aktan ve ilçe yönetiminden Ali Balcı ve Uğur Talay ile CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş ve belediye yetkilileri de tartışmaya dahil oldu.
 
BAŞKAN: BİR SÖZ VERDİM, YARIN AÇIKLAYACAĞIM
 
Belediye Başkanı Yılmaz konu üzerine net açıklama yapmaktan kaçınsa da gelişmeler üzerine Bozcaada Haber'e verdiği demeçte, “Benim Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu'ya verdiğim bir sözüm var. Yarın saat 11.00'de toplanacak Gestaş Yönetim Kurulu toplantısının ardından bu konuda açıklama yapacağım. Ben bu konuda geri adım atmam” dedi.
 
GESTAŞ YETKİLİLERİ NE DİYOR?
 
Konu ile ilgili olarak Gestaş yönetiminden bir yetkili de “Bozcaada Belediyesi'nin aldığı meclis kararı bize iletildi. Ancak ben talebin kimden geldiği hakkında bir bilgi veremem. O Gestaş Genel Müdürümüz ile Başkan Yılmaz'ın arasında geçen bir şey. Ama bu konuda böyle bir gelişme olduğu doğru, kesin sonuç ise yapılacak toplantı sonrasında belli olacak.” dedi.
 
Fakat yine Gestaş’ta yetkili olan isimlerden biri de, “Evet, biz Bozcaada Belediyesi'ne bu konuda bir teklif yaptık. Eğer belediye bu teklifi kabul ederse biz de bu konuda verdiğimiz sözü tutacağız” açıklamasını yaptı.
 
BİRÇOK KİŞİDEN ALINAN BİLGİLERE GÖRE...
 
Bozcaada Haber'in yaptığı araştırma ve görüşmeler neticesinde ise şu sonuca vardık. Konu ile ilgili olarak Bozcaada Belediyesi, geçen hafta uygulamaya soktuğu Halk Kart projesine belediye aracının ücretsiz olması ve buna aracı kullananlardan ücret alınmaması için Gestaş ile bir süredir görüşüyordu. Konu Gestaş Genel Müdürü'ne ve Çanakkale Valisi'ne iletildi. Bozcaada Belediyesi, Gestaş ve Valilik arasında yapılan olumlu görüşmelerin neticesinde Bozcaada Belediyesi, belediye aracının ücretsiz olmasına yönelik bugün meclis toplantısında karar aldı. Kararı ise resmi olarak Gestaş'a gönderdi. Gestaş ise yarın yapacağı toplantıda konu hakkında nihai kararını verecek.
 
MESAJLARDA BAHSEDİLEN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ BU MUYDU?
 
Ayrıca Bozcaada Belediyesi'ne ait aracın 3-4 gündür sefer yapmaması ve belediyenin bu konuda attığı mesajar da bazı kesimler tarafından, “Belediye zaten bu planı görüşüyordu, olay netleşince herkes sahiplendi” açıklamalarına neden oldu. 
 
Hatırlanacağı üzere Bozcaada Belediyesi kısa mesaj servisi ile 31 Aralık tarihinde, “Sistemde yapılması planlanan köklü değişikliklerin hayata geçirilme süreci nedeniyle, belediyeye ait yolcu otobüsü yılın ilk üç günü (1-2-3 Ocak) rutin Çanakkale seferlerine geçici olarak ara verecektir” mesajı atılmıştı. 
 
1,5 SENE ÖNCE YİNE ÜCRETSİZDİ
 
Hatırlanacağı üzere eskiden belediye aracına binen yolcuların haricinde diğer otobüs, minibüs ya da araçların içindeki yolcular adaya feribot ücreti ödemeden geçebilmekteyse de belediye otobüsündeki yolcular Gestaş’a yolcu geçiş ücreti ödüyordu. 2014’ün Ağustos ayında Bozcaada’da gerçekleşen ve dönemin Valisi Ahmet Çınar’ın da katıldığı İl Kordinasyon Toplantısı’nda bu duruma adalı eski Liman Başkanı İbrahim Candan tepki göstererek Vali Ahmet Çınar’a şikayette bulunmuştu. İbrahim Candan’ın tepkisinin ardından salonda bulunan dönemin Gestaş Genel Müdürü Hasan Yörükçü, belediyenin aracından ücret alınmadığını, bu bedelin ya belediye tarafından karşılanması gerektiğini ya da yolculardan diyerek topu Bozcaada Belediyesi’ne atmıştı.
 
Ardından dört ay sonra Başkan Hakan Can Yılmaz, 2014’ün Aralık ayından itibaren yine dönemin Gestaş Genel Müdürü Hasan Yörükçü ile yapılan görüşmeler neticesinde belediye aracından ücret alınmadığı gibi yolculardan da ücret talep edilmeyeceğini açıklamıştı ve o tarihten Nisan 2016’ya dek belediye aracını kullananlardan da ücret alınmamaya başlanmıştı.
 
Genel Müdür Volkan Uslu’nun göreve gelmesinin ardından belediye otobüsünden 175 TL geçiş ücreti alınmaya başlanmıştı. 
 



Bu haber 5085 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ