Bugun...


kostasalto

Online Rezervasyon Sistemleri Tekelleşiyor Türk Sermaye Kayıpta
Bozcaada’da ki otelleri, dolayısıyla adayı da yakından ilgilendiren online rezervasyon sitemine dayalı komisyon yapılı sistemleri tamamen Türk sermayesi ile oluşturulmuş bozcaadaotelleri.com web sitesinin Ceo’su Barış Uzma değerlendirdi.

Mobil Reklam

Online Rezervasyon Sistemleri Tekelleşiyor Türk Sermaye Kayıpta
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Online rezervasyon mu direk rezervasyon mu?

Online rezervasyon sistemleri ile otellerimiz büyük bir maddi kayıp altına girmekte.2015 yılı rakamlarına göre dünyada otelciler 3 milyar dolar kayıpta. Bu kayıp kısa vadede otelcilerimize küçük gibi görünse de asıl tehlike kapıda. Bu sistemlerin tekelleşmesi ile ilerleyen yıllarda öngörülen komisyon oranlarında da artış beklenmekte.

Kısa vadede şimdilik %15 civarı komisyon alan yapılar bu oranları %40’lara kadar çıkaracak. Dünyada özellikle Almanya da komisyonlar hayli yükselmiş durumda. Üstelik otelcilerimiz bu yapılarda üst sırada çıkmak için %40 varan komisyonları ödemeye razı olmakta. Hal böyle olunca piyasada haksız bir rekabet ortamı oluşmakta. Aldıkları yüklü komisyonları arama motorlarında reklamlara dönüştüren bu yapılar bizim gibi arama motorlarında doğal aramalarda ilk sırada çıkan Türk sermayesi oluşumların önüne geçmekte.

 Örnek verecek olursak bozcaadaotelleri.com web sitesi olarak doğal aramalarda Bozcaada otel, Bozcaada oteller, Bozcaada otelleri gibi müşterinin Bozcaada’da otel ararken yazdığı tüm anahtar kelimelerde birinci sırada çıkmamıza rağmen reklam motorlarına dönüşmüş arama motorları ile bu yapılar üzerimizde yer almakta. Burada şunu düşünmenin doğru olacağı kanaatindeyim. Bu reklam paralarını kim ödüyor? Tabii ki değerli otel sahipleri. Direk rezervasyona yani telefonla rezervasyona dayalı sitelerde ise küçük miktarlarla otel sahipleri direk olarak kendi rezervasyonunu kendisi alabiliyor. Dolayısıyla diğer yapılara ödeyecekleri komisyonlar cebinde kalıyor. Hem Türk sermayesi hem de otel sahipleri kazanıyor.

Pekii Ne Yapılabilir?

Bu yapılarla çalışılmamalı demem oldukça yanlış olur. Elbette bu yapılarla çalışılmalı ama dikkatli olunmalı. En az bu yapılar kadar müşteri potansiyeli olan ve bunu tamamen doğal sonuçlarla sizlere sunan bizim gibi girişimcilere de destek olunmalı ve farkına varılmalı. Ancak bu şekilde online rezervasyona ve komisyona

dayalı yapıların global bir sorun olmasının önüne geçilebilir. Yani kısaca bu yapılarla çalışılmalı ama teslim olunmamalı. Bu yapıların tek olduğu düşüncesi tamamen yanlış.

Bu açıdan doğrudan rezervasyonun önemini kavramak ve bu yönde hareket etmek oldukça mantıklı olacaktır.

Bu Sorunla İlgili Ne Çalışmalar Yapıyoruz?

Yapılan bir araştırmaya göre insanları otel rezervasyonu yapmadan önce yaklaşık 25 sayfayı gezdikleri ve mutlaka oteli kendi sayfasına da girdikleri gözlemlenmiştir.

Bu açıdan otellerimizin mutlaka çok güzel ve kullanışlı bir web sitesi olma zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu yönde çalışmalarımız devam etmekle birlikte yazılım

uzmanlarımız ile otellerimize, otellerindeki yer durumu, otel özellikleri kontenjan durumu, yorumların ve otel ücretinin de içinde yer aldığı direk olarak kendi sitelerinden online rezervasyon almalarını sağlayan bir web sitesi hizmeti sağlamayı düşünmekteyiz. Tabii burada otel işletmecilerinde fikrini alacağız. Bunun yanında sosyal medya üzerinden otellerin beğeni sayfalarından direk rezervasyon alabilecekleri sistemleri de otellerimize tanıtacağız. İlk etapta pilot otel olarak seçtiğimiz otellerde bu çalışmayı yaparak kısa vadede tüm otellerimize bunu anlatmayı ve yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanında tüm imkanlarımızla bozcaadaotelleri.com u geliştirmekteyiz. Bizim tek amacımız komisyon yapılı sistemlerin tersine karşılıklı kazanç sağlamak. Tüm otel işletmecilerimizin bol kazancı bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz.

 




Bu haber 3445 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ