Bugun...


kostasalto

Turizm duayeni Baraner adalı işletmecileri umutlandırdı
Türkiye'nin turizm duayeni, Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri, Bozcaada Haber'in Instagram yayınında adalı işletmecileri umutlandıran önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkaleli Baraner, Bozcaada'nın bu süreçten en az az zararlı, en karlı çıkacak yerlerden biri olduğunu ifade etti.

Mobil Reklam

Turizm duayeni Baraner adalı işletmecileri umutlandırdı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Dün Bozcaada Haber'in Instagram hesabında Serkan İlik'in sorularını yanıtlayan Baraner, "Bozcaadalı turizmciler daha sağlam noktada.  Çünkü geleceğin dünyası, geleceğin turizmi, geleceğin yaşam tarzı biraz da zaten Bozcaada'da mevcut olan yaşamı kopyalacak gibi duruyor. Bozcaada gibi yerler Türkiye'ye ve dünyaya model sunacaktır. Çünkü Bozcaada'ya baktığınızda tarihini korumuş, tarımını korumuş, kültür yapılarını, doğasını korumuş, komuşuluğu, misafirperverliği korumuş Türkiye'deki nadir yerlerden biri. Muhakkak Bozcaada'nın da son yıllarda sorunları vardır, kendi aranızda konuştuğunuz, 'Keşke bunu yapmasaydık' dediğini konular vardır ama tümüne baktığımızda gelecek dünyanın küçük bir minyatürü Bozcaada" dedi.

Adalı turizmcileri umutlandıran açıklamalarda bulunan turizm duayeni Baraner, , adanın mimarı yapısının, binaların insanlar ile orantılı olmasının da koronavirüs sonrasında turizm için çok önemli artı olacağını düşündüğünü de ekledi.

 Bozcaada'da çok değerli bilim adamları, sanatçılar, görmüş, gezmiş aklı başında insanlar olduğunu, bu insanların ada için çok önemli şans olduğunu dile getiren Baraner, tatilci ve turist ayırt etmek gerektiğini, adanın da profilinin daha çok doğayı, gezmeyi, görmeyi seven turist profilne hitap ettiğini söyledi.

KASIM'IN İLK HAFTASINA KADAR HARAKET OLABİLİR"

Önümüzdeki yaz için de mutlaka ekonomisi uygun olanların tatile gideceğini düşündüğünü aktaran Baraner, ekonomisi iyi olanlar için Bozcaada'nın çok iyi bir seçenek olacağını ifade etti.

Baraner bu konuda, "İnsanlar büyük tramvalar yaşadı, yaşamaya devam ediyor, sıkıntılı günler geçiyor. Haziran'ın üçüncü haftasından itibaren ilk hareketin Bozcaada gibi yerlere başlayacağını düşünüyorum.  Ekonomisi uygun olanlar daha çok doğa ile iç içe olmaya başlayacaktır. Ben her şeye rağmen Bozcaada'nın ekonomik olarak sezonu en başarılı kapatacak yerlerden biri olacağına inanıyorum.  Başta İstanbul ve Ankara'da çok sıkılan, varlıklı kişiler Bozcaada'yı tercih edecektir. Hatta belki bu sefer Kasım'ın ilk haftalarına kadar iyi bir süreç geçirebilirler işletmeciler." dedi.

Baraner ayrıca adalı işletmecilere bunu süreci iyi değerlendirmek gerektiğini, fiyatları yükseltmeden, insanlara adada da değişim olduğunu ve değişimi de hissettirmek gerektiğini ifade etti. 

Yayına katılanların, koronavirüs tedbirleri gereği işletmelerin turizm sezonunda yarı kapasiteli çalışılacağı iddialarına ilişkin, bunun olursa bin yataklı, binlerce insanların bir arada olduğu işletmeler için geçerli olacağını düşündüğünü aktardı.

İşte turizm duayeni Baraner ile yaptığımız yayının tekrarı >tıklayınız<

 

 

 

 

 




Bu haber 3797 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ