Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da 9 günlük bayram tatilinde neler yaşandı?
Bozcaada, 9 günlük bayram tatilinde yine büyük bir sınavı daha atlattı. Yaşanan aşırı yoğunlukla birlikte tatil süresince yetkili birimler canla başla çalışsa da, bazı küçük sorunların yaşanmasına engel olunamadı. Tatil süresince gece gündüz kayıtlar ve notlar alan Bozcaada Haber, ardından yetkililerden ve vatandaşlardan edindiği bilgiler doğrultusunda 9 günlük bayram tatilini değerlendirdi.

Mobil Reklam

Bozcaada'da 9 günlük bayram tatilinde neler yaşandı?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada, son yıllarda olduğu gibi yine bu bayramda da en çok tercih edilen tatil yörelerinden biri oldu. Bozcaada Haber’in servis ettiği görüntüler ile Bozcaada’daki yaşanan yoğunluk haber sitelerine ve ana haber bültenlerine de konu oldu. Ancak bayramın ikinci günü gece 00.30 feribotunda tatilciler arasında yaşanan kavga ile son olarak CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’nın polislerle ve vatandaşlarla karşı karşıya kaldığı görüntüler de ulusal basında sıkça gösterildi.

Bayramın ilk günleri ulusal basında Bozcaada (Resme tıklayınız)

CHP'li vekilin polis ile tartışması gündem yarattı( Resme tıkla)

Bozcaada’da geçtiğimiz bayram tatillerinde yaşanan sıkıntılara nazaran bu bayram daha sorunsuz bir şekilde atlatıldıi . Fakat yine belli başlı konularda sorun ve aksaklıklar yaşandı. İşte Bozcaada Haber'in hem kendi aldığı notlar hemde yetkililerden ve vatandaşların şikayetlerinden derlediği 9 günlük Ramazan bayramı tatili:

- OTOPARKLAR YETMEDİ

Bozcaada’da bayram tatilinde en çok yaşanan sıkıntıların başında otoparkların yetersizliği gözüküyordu. Tatil süresince geçtiğimiz yıl bademlik mevkiinde hizmete açılan ücretsiz otopark ve kale arkasındaki ve Jandarma önündeki ücretsiz otoparklarda yer bulmak imkansızdı. Aynı şekilde Ayazma’da denize girmek isteyen vatandaşların park ettiği araçlar Ayazma’nın tepe noktalarını aştı.  Ada merkezinde kullanılan çevre yolu ise araçların park etmesi sonucu tek şerit olarak kullanılmak zorunda kaldı.

 

Otopark sıkıntısı yüzünden zaman zaman araçlarını park etmekte zorlanan tatilciler, sokak aralarına, işletmelerin önüne park etmek zorunda kaldı. Bu nedenle de sürücüler ile işletme ve evlerin sahipleri arasında tansiyonun yükseldiği zamanlar oldu.

 

Bu arada Jandarma’nın diğer tarafında kalan ücretli otoparkın tamamen dolmaması dikkatlerden de kaçmadı. Bu konuda da kimileri tatilcilerin ücret ödemek istememesi ya da araçlarını kendilerine daha yakın bir yere park etmek istemesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Ayrıca bazı vatandaşların iddialarına göre, işletmeler ve ya görevliler sürücüleri bu otoparklara yönlendirmiyor.

-BAYRAMLARDA PERSONEL SAYISI YETERSİZ

Bozcaada’da yaşanan yoğunluğa rağmen bu bayram Emniyet, Jandarma, Belediye ve zabıta ekipleri canla başla çalıştığı gözüktü. Binlerce aracın ve tatilcinin yarattığı kargaşaya rağmen bayram kazasız belasız atlatıldı diyebiliriz. Ancak 10 binlerce kişinin tatile geldiği yerde personel sayısının h kış nüfusuna göre belirlenmesi ve kurumlara az sayıda takviye yapılması, hali hazırda görev alan personeli de yorduğu gözlemlendi.

Edindiğimiz bilgilere göre bu bayramda İlçe Emniyeti’ne Çanakkale’den 5 takviye polis geldi. Bunların 2’si Yunus, 3’ü trafik ve asayiş de görev aldı.

Ancak İstanbul’da bir LGBT’li yürüyüşünde bile binlerce polis görev yaparken, 10 bini aşan bayram yoğunluğunda  Bozcaada’da, geçici görev ile birlikte toplamda 20’ye yakın polis görev yaptı. Bu arada ilçe Emniyeti’ne daha fazla takviye yapılabilmesine engel olarak yatacak yerlerin bulunmaması gösteriliyor.

Aynı şekilde Belediye ekipleri ve zabıtalar da yaşanan bu yoğunluğa göre ve sayıca yetersiz olmalarına rağmen tatil boyunca başarılı bir çalışma içinde olduğu gözlemlendi.

 -GESTAŞ’IN YENİ GEMİSİ ZAMAN ZAMAN YİNE YAVAŞLADI

Ramazan tatili boyunca GESTAŞ, hafta içleri dahil 45 dakikada bir sefer yapacağını açıklamıştı. Ancak GESTAŞ’ın “Düdüklü Tencere” diye tabir edilen yeni gemisinin zaman zaman yine yavaşladığını bundan ötürü de seferlerin çakıştığı iddia edildi. Bayramın en yoğun yaşandığı günlerde seferlerin yetersiz kaldığı iddialarından dolayı, Geyikli'de 2 kilometreyi aşan kuyruklar oluştuğu ve bazı araç sahiplerinin araçlarını bırakarak adaya geldiği ifade edildi.

 Bununla ilgili olarak yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre, bayramda yaya trafiği nedeni ile araçların feribottan iniş yapma süresi seferlerin zaman zaman çakışmasına neden oldu.          

- YİNE BAZI İŞLETMECİLERİN FIRSATÇILIK YAPTIĞI İDDİA EDİLDİ

Daha önceki bayram tatillerinde olduğu gibi bu bayramda da bazı işletmelerin fiyatlarını fahiş oranda arttığı iddia edildi. Bu iddialar doğrultusunda Bozcaada Haber’e mail gönderen bir vatandaş, daha önce 200 TL’ye kaldığı bir pansiyonun bayram tatilinde 450 TL fiyat çektiği konusunda şikâyette bulundu. Ancak bu durumun genele yansımadığı da görüldü.

-SU KESİNTİLERİ YAŞANMADI

Geçtiğimiz bayramlarda zaman zaman yaşanan su kesintileri bu bayramda yaşanmadı. Ancak zaman zaman yoğunluk nedeni ile bazı bölgelerde su kesintisi yaşanmasa da suyun az aktığı yönünde bilgiler geldi.

-ARA ARA KAVGALAR YAŞANDI

10 binlerce tatilcinin akın ettiği bayram tatilinde birkaç kez çeşitli yerlerde kavgalar çıktığı gözüktü. Ancak edindiğimiz bilgilere göre bunların sadece 5’i Emniyet’e yansıdı. Her ne kadar çıkan kavgaların küçük çapta yaşandığı gözlemlese de on binlerce insanın giriş çıkış yaptığı Bozcaada’da Emniyete yansıyan olayın 5 ile sınırlı kalması sevindirici oldu.

-EĞLENCE MEKÂNLARINDA SIFIR SORUN

Bozcaada’da tatil süresince genellikle gece 00.00’dan sonra hizmetine devam eden mekanlarda herhangi bir kavga ya da adli bir olayın yaşanmadı. Belediye ve Emniyet’ten de aldığımız bilgiler bu doğrultuda. Daha önce yapılan turizm toplantıların ardından eğlence mekanlarının müzik ve gürültü olaylarına karşı daha dikkatli davrandığı belirtildi.

-SALHANE BOŞLUĞU DOLDURDU

9 yılın ardından geçtiğimiz günlerde Bozcaada Belediye tarafından hizmete açılan Salhane, uzun yılların eksikliğini giderdi. 11 adalı gencin çalıştığı Salhane’de bayram boyunca asayiş yönünden en ufak bir olay çıkmadı. Adalı ve tatile gelen gençlerin dans etmek konusunda yaşadığı eksiklik Salhane ile çözülmüş oldu. Ayrıca her kesimden adalı vatandaşlar, makul fiyat tarifesi ile Salhane’den yararlanabiliyor. Bu arada zaman zaman sokak aralarında çıkan kavgalar, sırf siyasi nedenlerle Salhane ile bağdaştırıldığı iddia edildi.

-Bayram tatili süresince Bozcaada Haber'e, adadaki bazı minibüs ve taksilerin aşırı hız yaptığı iddiası ile şikayetler geldi

-Bazı noktalarda bayramın ilk günleri yönlendirme tabelaları eksik kaldı

 

 

Sonuç olarak on binlerce tatilcinin akın ettiği Bozcaada’da, 9 günlük bayram tatili geçtiğimiz yıllara göre daha sorunsuz atlatıldı. Siz takipçilerimizde dilerseniz haberin altına yorum yazarak katkıda bulunabilirsiniz.

 

 

 

 




Bu haber 4034 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ