Bugun...


kostasalto

Bozcaada Mendirek Dergisi’nin 12. sayısı çıktı!
Mendirek dergisinin 12 sayısı “Bak İşte Yine Geldi Bahar” başlığıyla yayımlandı. Bu sayıda da dolu dolu bir içeriğe sahip dergi Bozcaada’nın tek dergisi olma özelliğini taşıyor. Dergiye abone olabilir, gazete bayisinden edinebilirsiniz.

Mobil Reklam

Bozcaada Mendirek Dergisi’nin 12. sayısı çıktı!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Her sayısında birçok araştırmaya, köşe yazısına, öykü, şiir, resim, kültür-sanat haberlerine ve daha önce yayımlanmamış fotoğraflara yer veren, Bozcaada Mendirek Dergisi’nin Nisan – Mayıs sayısı yayımlandı.

 

Hüseyin Can Yücel Marmara Adaları’nın unutulmaz kaptanı Veli Kaptan’ı, eski Bozcaadalı Dimitri Bico Yunanistan’ın Volos kentinden; Bozcaada’da 1955-60’larda Paskalya Bayramını nasıl kutlanıyordu, özel fotoğraflarla bezenmiş bir yazı kaleme aldı. Kültür Kurdu sayfamızda Burcu Mert adaya dair iki kitabı; Duvarsız Avlu ve Asma Pansiyon kitaplarını bu sayımız için inceledi.

 

TEMA: GÖÇMEN SORUNU

Ayrıca bu sayıda Türkiye’deki göçmen sorununa da eğilen dergi, arka kapağında Cemil Onay’a ait bir resim ve aynı sayfada Nejat Işık’ın bir denemesine yer verdi. Türkan Çim Işık “Barış anaların ellerinde” isimli yazısıyla, Ahmet Erdoğan da “Ayazma’nın suyu soğuktu” isimli öyküsüyle konuya dikkat çekti.

 

Cahit Yalçın, İsmail Şen, Elif Çapar’ın köşe yazılarıyla katkı sunduğu dergide Prof. Dr. Neceti İnceoğlu Bozcaada mimarisine katkı sunacak önemli bir yazı kaleme aldı. Muharrem Yıldız ise bu sayıda “Katerina teyzenin cenazesi” isimli yazısıyla sizi geçmişe götürecek. Ceren Yetkin Saka’nın Bozcaada’ya özlemini anlattığı yazısı da derginin bu sayısındaki yerini aldı.

 

BU SAYIDA YENİ BÖLÜM VAR

Dergideki yeni bölümlerden biri de “Ada Sanatının İçinden” sayfası. “Bu sayıyla birlikte, Bozcaada’da yaşayan, hayatında sanata bir şekilde yer vermiş ve vermeye devam eden insanları, kendi ağızlarından hikâyeleriyle sizlerle buluşturmaya çalışacağız.” diye söze başlayan sayfanın ilk konuğu Mustafa Tınç. Tınç’ın hayat hikâyesini, adayla yolunun kesişmesini bu yazıda okuyabilirsiniz. “Neydi, Ne Oldu” bölümünde ise Eski Postane’nin geçmişten günümüze hikayesi incelenmiş.

 

Kısaa haberlerle tamamlanmış derginin 12. sayısı kısaca dolu dolu baharı karşılıyor. Bozcaada’nın tek dergisi olma özelliği taşıyan ve yıllar sonra da yazılı bir arşiv niteliği taşıyacak dergiye gazete bayisinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca dergiye bireysel abonelik gerçekleştirebilir, işletmeniz adına bütçeniz nispetinde toplu halde alıp dağıtabilirsiniz.

 

Detaylı bilgiye ulaşmak isteyen okuyucular, derginin editörü Mustafa Dermanlı ile bağlantıya geçebilecekleri gibi mendirekbozcaada@gmail.com adresini de kullanabilirler.




Bu haber 3355 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ