Bugun...


kostasalto

Muharrem Yıldız, 'Memleket Partisi'nde Disiplin Kurulu'na seçildi
Memleket Partisi'nin kurucularından Bozcaadalı siyasetçi Muharrem Yıldız, dün Muharrem İnce'nin önderliğinde resmen kurulan Memleket Partisi'nde Disiplin Kurulu'na seçildi.

Mobil Reklam

Muharrem Yıldız, 'Memleket Partisi'nde Disiplin Kurulu'na seçildi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

CHP'den ayrılan Muharrem İnce, dün İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesi vererek Memleket Partisi'ni resmen kurdu.Bozcadalı siyasetçi Muharrem Yıldız da kurucu üyesi olduğu Memleket Partisi'nde Disiplin Kurulu'na seçildi.

Geçtiğimiz yıl CHP'den istifa ederek ayrılan Bozcaadalı Muharrem Yıldız,  Bozcaada Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

İşte Muharrem Yıldız’ın Bozcaada Haber’e yaptığı özel açıklamanın tamamı:

“Bi şey yapmalı”ydı, yapılmasa olmazdı. Memlekette eğitim, ekonomi, adalet çökmüş, her türlü çevre suçu ülkeyi yönetenler tarafından işleniyor, müşteri garantili yatırımlar halkın olmayan paralarını çalıyor, en basit demokratik haklar bile rafa kaldırılmış, bu günlerde kapışsalar da; mafya liderleri en itibarlı kişiler olarak meydan meydan dolaştırılıyor, onlar için özel aflar çıkarılıyor. “Memleketin bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş…” Yani memleket yönetilmiyor yönetilemiyor.
“Bi şey yapılmalıydı”. İşte Muharrem İnce liderliğinde halkın önüne çıkan; sonradan partileşecek olan Memleket Hareketi bu koşullara itiraz hareketiydi.

Aralarında olmaktan onur duyduğum Memleket Hareketi Kurucular Kurulu olarak çalışmaya başladık. Amacımız dünyanın en demokratik parti tüzüğünü ve Türkiye’yi çağdaş, demokratik, üretken, zengin bir ülke yapacak parti programını yazmaktı. Başkanımız Muharrem İnce’nin liderliğinde aylarca çalıştık.

Avrupa’nın önde gelen, dünya siyasetine yön vermiş, kendi ülkelerinde demokrasinin kurulmasına büyük katkılar yapmış, birçok Avrupa ülkesinden çeşitli partilerin tüzükleri incelendi. Buralardan ülkemize uyarlanabilecek ve tüzüğümüzde yer verebileceğimiz önemli esinlenmelerimiz oldu. Parti Tüzüğümüzü yazarken bize yol gösteren diğer bir kaynak ise başkanımız Muharrem İnce’nin, kırk yılı aşan siyasi deneyimleriydi. Uzun çalışmalar sonunda abartmadan, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; Memleket Partisi’nin tüzüğü dünyanın en demokratik tüzüğü oldu. Örneğin:


-Tüzük gereği Memleket Partisi’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı parti üyelerinin oylarıyla belirlenecek.

Aynı şekilde üyelerin parti yönetimine katılmaları her aşamada sağlanacak. Örneğin yaşamsal ve önemli kararlar alınması gerektiğinde parti içi referandumlar yapılacak. Böylece partinin kararları üyelerin elektronik ortamda verecekleri oylarla belirlenecek.

-Kadınların siyasette önlerinin açılması göstermelik olmayacak; milletvekilliği adaylarının belirlenmesinde ve parti kurullarının seçimlerinde fermuar sistemi uygulanacak. Yani bir kadın bir erkek belirlenecek. Kadınların ülke yönetiminde etkin olmaları “sözde” değil “gerçekten” hayata geçirilecek.

-Genel Başkan sultası Memleket Partisi’nde asla olmayacak. Başarılı olan genel başkan işine devam edebilecek. Başarı ölçütü de partiyi iktidar yapmak olarak tanımlandı. İki seçimde iktidar hedefini tutturamayan genel başkan, istifasını verecek ve bir daha aday olamayacak.

Tüzük için gösterilen özen Parti Programı için de gösterildi. Parti Programı’nı yazmak üzere birçok komisyon oluşturuldu. Ben de “Eğitim Programı”nı yazan komisyonda görev aldım. Aylarca internet üzerinden çevrimiçi toplantılar yaptık. Birçok taslak çalışma, rapor, öneri tartışıldı. Finlandiya, Almanya, Güney Kore, Tayvan başta olmak üzere birçok ülkenin eğitim sistemlerini inceledik. Cumhuriyetin en önemli eğitim deneyimi olan Köy Enstitüleri’ni tekrar masaya yatırdık; günümüze nasıl uyarlayabileceğimizi tartıştık. Sonunda “eğitim programını” yazdık. Ayrıca nihai metnin yazılmasında katkılarımı da gururla ifade edebilirim.

Tüm komisyonlar çalışmalarını böylece tamamladıktan sonra, Memleket Partisi Parti Programına son şeklini verecek komisyonda da görev aldım. Böylece eğitim dışında diğer başlıklar konusunda da söz söyleme şansı yakaladım.

Artık partimizi kurabilirdik. Yeterli ve nitelikli insan sermayemiz, demokratik bir tüzüğümüz, ülkenin tüm sorunlarını çözebilecek projelerle dolu programımız vardı. Partinin maddi gereksinimlerini karşılayabilecek, bizi ele güne özellikle maddi güç odaklarına muhtaç ettirmeyecek, kurucular ve genel başkanın kişisel bağışlarıyla oluşturulmuş mütevazi bir finans havuzumuz da oluşmuştu.

17 Mayıs 2021 Pazartesi günü parti kuruluş dilekçemizi İçişleri Bakanlığına verdik ve aynı gün kuruculardan oluşan Parti Meclisimizi topladık. Bu ilk toplantıda hareketimizin lideri Muharrem İnce’yi Genel Başkan olarak seçtik. Ardından Partinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri belirlendi. Burada da büyük bir onur ve gururla Merkez Disiplin Kurulu’nda görevlendirilmiş olduğumu belirtebilirim.

Türkiye siyasetinde başa güreşme iddiasındaki bir partinin genel merkez kadrolarında görev almak benim için tabi ki çok önemli. Ancak ben nerede bulunursam bulunayım, ne tür bir görevi üstlenirsem üstleneyim, kendimi Çanakkale’nin ve Bozcaada’nın bir temsilcisi olarak görürüm. Sorumluluklarımı, çalışmalarımı ve üstlendiğim görevleri bu çerçevede yerine getiririm.

Partimiz tarafından birçok ilde olduğu gibi Çanakkale için de İl Başkanlığı kurulması için Sayın Hülya Dağhan’a yetkilendirme yapıldı. Altı ay içerisinde yapılacak ilk kongreye dek Çanakkale ve ilçelerinde örgütlenmeler yapılacak. Hem doğduğumuz, yaşadığımız Çanakkale, Bozcaada için hem de ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.




Bu haber 2120 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ