Bugun...


kostasalto

Hafta sonu '20. Ozanın Günü ve Homeros Okuması' gerçekleşecek
Birincisi 2001 yılında yapılan ve gelenekselleşen şiir şöleni bu hafta 7-8 Ağustos günleri Bozcaada’da yapılacak. Pandemi nedeniyle geçen yıl “naklen” gerçekleştirilen etkinlik bu yıl Salhane’de merkezli bir şenlik halinde geçecek. Bozcaada Belediyesi’nce desteklenen ve Haluk Şahin ile İdil Konuk tarafından organize edilen bu yılki etkinliği de birçok ada işletmesi ve bireyi katkılarıyla ayakta tutuyor.

Mobil Reklam

Hafta sonu '20. Ozanın Günü ve Homeros Okuması' gerçekleşecek
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Beş yıllık bir aradan sonra  ilk kez gün doğarken Arka Deniz’de buluşulup Homeros’un İlyada destanından parçalar ve doğa-insan çatışmasına ilişkin bir bölüm okunacak.

Bu yılın ozanı tıpkı ilk yıl olduğu gibi Cevat Çapan. Ama Çapan bu yıl İskenderiyeli ve İstanbullu şair Kavafis’ten çevirdiği şiirlerle Ege’nin sesini duyuracak. Çapan’ın Kavafis’ten çevirdiği İthaka şiiri dilimize yapılmış en güzel çevirilerden biri sayılıyor.

Udi bestekar Mutlu Torun, Homeros döneminden Bizans ve Osmanlı müsikisine giden yolu Halk Eğitim salonundaki konserle çağdaş müziğimizle buluşturacak. Yine birlikte şarkılar söylenecek.

İlyada’yı resimlemek için yıllardır çalışan ressam Ersin Burak’ın etkileyici tuvalleri Armagrandi Otel’de sergilenecek. Burak’ın Troya Savaşı ile Çanakkale savaşları arasında ilinti kuran resimleri çok beğeniliyor.

Troya ve arkeoloji uzmanları Prof. Dr. Rüstem Aslan ile Arkeolog Nezih Başgelen kazılarda gelinen son durumu özetleyecek, Troya’nın bizim için önemini anlatacaklar. Bu toplantı Zübeyde Hanım Parkı’nda.

 

 




Bu haber 1493 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ