Bugun...


kostasalto

Melih Güney: “Son 10 senede adanın yönü kitle turizmine döndü”
Bozcaada Turizmi Nereye Gidiyor başlıklı özel haberimize devam ediyoruz. Bozcaada’nın en eski işletmecilerinden Melih Güney konaklamadaki fiyatlandırmanın adanın en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Mobil Reklam

Melih Güney: “Son 10 senede adanın yönü kitle turizmine döndü”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Turizm işletmecileri Derneği başkanı Ülke Diler ile başladığımız ve işletmecilere söz verdiğimiz özel dosya konumuzda ada turizmini irdelemeye devam ediyoruz. Bozcaada’daki turizm gidişatına dair işletmecilerin nabzını tuttuğumuz “Bozcaada Turizmi Nereye Gidiyor” haberimizde bugünkü konuğumuz 24 yıldır adada işletmecilik yapan ve adanın ilk kafesini kuran Melih Güney.

Melih Güney’in Bozcaada’nın son yıllardaki ve bu seneki turizm sezonuna dair söylediklerini aynen aktarıyoruz:

“Ben aslında şu görüşe sahip değilim; her şey çok kötü. Haziran kötü geçti, yandık, bittik. Nisan iyiydi değil mi? Mayıs iyiydi değil mi? Haziran hangi yıl iyi olmuş ki? 25 yıl içerisinde bir Haziran'ın ne zaman iyi geçtiğini biri bana hatırlatsın.

Temmuz için de benim gözlemlemem çok önemli değil. Ben burada meydandayım ve kalabalığı görüyorum. Önemli olan otellerin ve pansiyonların ne durumda olduğu. Oteller ve pansiyonların durumu çok önemli. Acaba onlar piyasa koşullarına göre kendilerini ayarlayabildiler mi? Zaten Bozcaada'nın genel sorunu konaklama sorunu. Hiçbir sorun bu kadar önemli değil bence. Konaklama fiyatlandırılması sorunu Bozcaada'nın önemli bir sorunudur.

Bu yıl Türkiye'nin genel konjektörü ile birlikte bazı konaklama tesislerinde bu sorun gün yüzüne çıkmış olabilir. Ama ben Bozcaada turizminde şu ana kadar önemli bir faktör göremiyorum.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Bozcaada son 10 yıldır turizmde yönünü kitle turizmine çevirmiştir. Dolayısıyla kitle olarak kim gelirse onu kabul etmek zorunda kalıyoruz. Aksi takdirde bu kadar resmi ve gayri resmi açılan işletmelerle yataklar ve sandalyeler dolamaz.”

YARIN (SALI): Fahri Bulut: “Ada yol haritasını çizmeli”

 




Bu haber 5783 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

aydan akgezer
17-07-2017 22:45:00

Bozcaada Turizm işletmecilerinin görüşlerini dikkatle okuyorum, sade bir yurttaş olarak katıldığım, ama katılmadığım düşüncelerim tabii ki var, ancak hiç katılmadığım ve çok kınadığım düşüncem " gelen insanların kalitesi düştü" söylemleridir. Bu söylem yanlıştır, ayıptır, getirisi çok olumsuzdur. Bu kriteri kimler, ne ölçüyle, ne bilgiyle, ne deneyimle yapmaktadır. Acaba şu anda adada işletmesi olan kaç kişi bu konuda eğitimli, ve hatta yaşamında tecrübelidir?

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ