Bugun...


kostasalto

Haberimiz BİRGÜN'de
Disk Genel Başkanı Kani Beko ve Disk'e bağlı sendikaların daire başkanları dün Bozcaada Belediyesi ve işçileri arasında imzalanan toplu sözleşme için Bozcaada'ya gelmişti. Zübeyde Hanım Park'ın da sözleşme önces konuşma yapan Kani Beko'nun açıklamaları ulusal basında da yer aldı. Bozcaada Haber'in servis ettiği haberimiz bugün BİRGÜN ve KARŞI gazetelerinde de yer aldı. İşte haberimiz aşağıda

Mobil Reklam

Haberimiz BİRGÜN'de
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

DİSK Başkanı Kani Beko

İnatlaşmaya gerek yok, Taksim 1 Mayıs alanıdır!

 

Bozcaada Belediyesi ve işçilerinin toplu sözleşme imzasına katılan Kani Beko, "Taksim 1 Mayıs alanıdır. Bizim mahkemelerimiz ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri de böyle karar verdi. Bu yüzden fazla inatlaşma olmasını istemiyoruz" dedi. Toplu sözleşmenin ardından 1977’de Kazancı Yokuşu'nda hayatını kaybeden Bozcaadalı Kıymet Kocamış’ın mezarını ziyaret eden Kani Beko, AKP hükümetini de sert bir dille eleştirdi.

 

Disk Genel Başkanı Kani Beko, beraberinde Genel-İş Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Genel-İş Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman ve Çanakkale Genel-İş Sendika Başkanı Erdinç Uslan ile birlikte Bozcaada Belediyesi ve işçiler arasında imzalanan toplu sözleme için Bozcaada’ya geldi. Sabah 10:00 feribotu ile adaya geçen Kani Beko ve daire başkanlarını Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Yavuz karşıladı. Disk Başkanı ve daire başkanlarını Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ilk olarak makamında ağırladı. Ardından Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde toplu sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

  

KANİ BEKO: FAZLA İNATLAŞMAK İSTEMİYORUZ

 

Toplu sözleşmenin yapıldığı sırada konuşan Beko, Bozcaada Belediye işçilerinin bu onurlu sendikal başarısından dolayı başta işçiler olmak üzere Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ı ve Çanakkale Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan’ı tebrik etti. Yapılan sözleşmenin ardından bir takım açıklamalarda bulunan Disk Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs İşçi Bayramı, Kıdem Tazminatı ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

 

Kani Beko, iki yıldır çeşitli baskılar nedeni ile Taksim’de kutlamalara izin verilmediğini, oysa 2010, 2011 ve 2012 yıllarında yüz binlerin Taksim’de kutlamalar yaptığını ve kimsenin burnunun bile kanamadığını hatırlatarak, bu yıl için fazla inatlaşmak istemediklerinin altını çizdi. 1 Mayıs kutlamalarına hitaben yaptığı konuşmada Beko, “Bizim bu konu ile ilgili ulusal ve uluslararası mahkeme kararlarımız var. Geçen gün Çağlayan Adliyesi’nde duruşmaya çıktık ‘1 Mayıs yargılanamaz’ diye. Mahkeme bizim lehimize karar verdi. DİSK’in Taksim’de kutlama konusunda DİSK’e bağlı işçilerin sorumluluğu vardır. Taksim 1 Mayıs alanıdır. Bizim mahkemelerimiz ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri de böyle karar verdi. Bu yüzden fazla inatlaşma olmasını istemiyoruz. İşçiler çiçekleriyle, türküleriyle, dünyada olduğu gibi İstanbul’da da böyle bir kutlama yapma becerisini gösterebilirsek hem işçilerimiz, hem İstanbul, hem de ülkemiz kazanacaktır. Yani hiç kimse kaybetmeyecek herkes kazanmış olacak” dedi.

 

Ayrıca Kıdem Tazminatı hakkında da konuşan Kani Beko, Çalışma Bakanlığı’nın kıdem tazminatlarını fona aktarmak istediğini, ancak bunu başaramadıklarını ifade etti. Geçen sene düzenledikleri, “Kıdem Tazminatlarını Leş Kargalarına Yedirmeyiz” mitingleri ile bu taslaktan vazgeçildiğini dile getiren Kani Beko, “Ancak 6.8 milyar dolar AKP hükümetinin IMF ve Dünya Bankası’ndan almış olduğu şartlı kredi var. Bu şartlı kredi sonrası bu yasa çıkartıldı. Yani 6.8 Milyar dolar alınan kredi bunun için alınmıştır. Ama biz kavgaysa kavga, mücadeleyse mücadele, kıdem tazminatları bizim son kalemizdir diyoruz.” 

 

Beko, “Ayrıca bizim işsizlik fonumuz var. Mesela bir işçi işinden ayrıldığı ya da atıldığı zaman işsizlik fonundan maaş alması gerekiyor. Ama maşallah Karayolları’na bu fondan para yağdırıldı. Şimdi bu konuda yine bir yasa çıkardılar ve işsizlik fonundan iştiham yaratacaklarını söylüyorlar. Yani devletin bütçesinden karşılanması gereken parayı işsizlik fonundan karşılanması sağlamak istiyorlar” diye konuştu.

 

KAÇAK SARAYDA SÜMEYYE İÇİN PİST YAPILDI

 

Toplu Sözleşme’nin bitiminde Kaçak Saray hakkında da konuşan Kani Beko şunları ifade etti:

“Bakıyorsun 5-6 milyon insan işsiz insanımız var. İki milyonun üzerinde insanımız geceleri aç yatıyor. Ama bakıyorsun bir yanda ne olduğu belli olmayan ucube bir saray. 1250 oda ve 3 bine yakın işçi çalıştırıyorlar. Bu arada benim orada yaşayan ve çalışanlar arkadaşlarım var. Orada bir pist yapılıyormuş ‘gelin görün’ diyorlar. ‘Hayırdır ne pisti’ dedim. Neymiş, Erdoğan’a at hediye edilmiş de Sümeyye Erdoğan da ata binmek için ders alıyormuş. İşte bir yandan da iki milyonun üzerinde insan geceleri aç yatıyor ve bir yandan bu manzaralar.  Kusura bakmayın ben böyle bir hükümete oy vermeyeceğim. Tabii ki herkesin ayrı düşüncesi vardır. Ancak benim oyum barıştan, eşitlikten, demokrasiden ve sendikal haklardan yana partileredir.

 

 

1 MAYIS ŞEHİDİNİN İSMİ ADADA BİR SOKAĞA VERİLECEK

 

Toplu Sözleşme’nin ardından Kani Beko, daire başkanları ve  Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz 1977’de Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybeden hemşire ve Kıymet Kocamış’ın mezarını ziyarete gittiler. Bundan üç sene öncesine kadar ismi bile unutulan Kıymet Kocamış için CHP’li Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Kıymet Kocamış’ın hem ülkemiz hem de adamız için bir onur olduğunu vurgularken Mayıs ayında alınacak meclis kararı ile adının ailesinin yaşadığı sokaklardan bir tanesine verileceğini açıkladı. Bunun üzerine Beko, “Biz Kıymet Kocamış’ın anısına adada bir sokağa isminin verilmesinden mutluluk ve onur duyarız. DİSK olarak da elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

 

 




Bu haber 2411 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ