Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da yeniden elektrik kesintisi...
Perşembe günü, yine Bozcaada’nın genelinde elektrik kesintisi uygulanacak.

Mobil Reklam

Bozcaada'da yeniden elektrik kesintisi...
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, enerji nakil hatlarında yapılacak olan bakım-onarım çalışması kapsamında 19 Kasım Perşembe günü, Bozcaada’nın geneline 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi.

 

Son zamanlarda elektrik ve suların sık sık verilememesi nedeni ile halkın tepkili olduğunu ilettiğimiz yetkililer, elektrik kesintilerinin yaşanmaması adına, enerji hatlarının tamamında genel bakım yapıldığını bildirdi.

 

Ayrıca yetkililer yaptığı açıklamada, elektrikle çalışan cihazların fişlerinin prizlerden çıkarılması konusunda uyardı.




Bu haber 3280 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
3 Yorum

Mehmet Ali
27-11-2015 10:37:00
Kemal beziroğlu demiş :sondaj yapacam, Kız demiş ne gerek var? Kemal beziroğlu demiş ; turist gelecek, elektrik çıkacak, Kız beğenmiş Demiş : Ne enerjili bir erkek. sonra kız aşık olmuş, ölene kadar evlenmişler.
Kemal beziroğlu
26-11-2015 13:26:00

Çanakkale iğneada için mükemmel çözüm.rnKurulması planlanan nükleer santrale alternatif bir model hazırladım. Çalışmam bölgeye Dubai gibi yatırım da çekecektir. rnTek parça sondaj teknolojisi. 3.5 km derinlikte tek parça halinde sondaj yapılmasını sağlamaktadır. Sondaj maliyet ve süresinin artmasının nedeni 10 mt uzunlukta tak sök sondaj boruları kurulmasıdır. Modelim sondaj süre ve maliyetini çok azaltmaktadır. 3.5 km derinlikte sondaj maliyetine 10 km derinlikte sondaj yapılmasına olanak tanımaktadır. Bu sayede 300 derece yer kabuğu ısısı ekonomik olarak kullanılarak ekonomik olarak deniz suyundan içme suyu ve elektirik elde edilir.rn1. adım rn3.5 km yükseklikte sondaj kulesi. Eifell kulesi ile aynı tabana on kat daha fazla yüksekliğe sahiptir. Çelik yerine kompozit ile kaplanmış alüminyumdan yapılır. Her 50 mt de bir 8 adet 30 mt çap helyum balonu çelik kablolarla bağlanarak ağırlığı sıfırlanır. Kule 4 adet ray üzerine inşa edilir. İç ray üzerinde kule tabanı bulunur. Dış raylarda kulenin rüzgar denge kabloları bulunur. rnKule tek parça haline aynı anda 4 adet 3.5 km derinlikte sondaj yapar. Daha sonra ikinci kademe sondajla 7 km ye iner. Son olarak 3 kademe ile 10 km derinliğe ulaşılır. Sondaj tamamlanınca kule ray üzerinde 100 metre kaydırılarak 3 km uzunluktaki bir hatta 100 adet sondaj yapar.rnSondaj 3 kademede elektirik ve içme suyu üretir. 1 aşamada 300 derece ısı ile deniz suyu kazanlarda buharlaşarak kuvvetli buhar ile türbinler döndürülür. Türbinden çıkan buhar tünel biçimli radyatörlerden geçirilerek ısısı etere aktarılır. Buharlaşan eter türbinleri döndürür. Yoğunlaşan su içme suyu hattına aktarılır. Eter türbinleri döndürdükten sonra kule tabanındaki radyatörlere aktarılır. Burada ısısını hava kulesi tabanına aktararak eter yoğunlaşır. Kule tabanı ile tavanı arasındaki ısı farkı sayesinde hava akımı oluşur. Buu sayede rüzgar enerjisi elde edilir. 3.5 km yükseklikteki kule kafeterya, gözlemevi, yamaç paraşütü hizmeti sunar. Saatte 5000 mw elektirik yılda 10 milyon turist çeker. 5 milyar dolarlık bir yatırımla yılda 12 milyar dolar gelir elde edilir.rnGörüşme ve detaylar için denizsuyuenerjisi@gmail.comrnKemal beziroğlu

Çetin
19-11-2015 10:17:00

Siteye insan her gün giremiyor. Bu tarz duyurulardan zamanında haberdar olabilmek için bir mail veri tabanınız olsa da, e-posta atarak haberdar edebilseniz ne kadar sevaba girersiniz. Veri tabanınızda ilk olmaya hazırım.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ