Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz'dan MHP'li İlter'e sert sözler
Başkan Yılmaz, MHP'li İlter'in " GESTAŞ'ın sen belediye otobüsünü bedava yap , bizde GESTAŞ olarak bedava yapalım teklifini neden kamuoyuna açıklamıyor ? şeklindeki sözlerine sert cevap verdi.

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz'dan MHP'li İlter'e sert sözler
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

MHP'li Adnan İlter'in Başkan Yılmaz'ı hedef alarak iki gündür Çanakkale haber sitelerinde yayınlanan " GESTAŞ'ın sen belediye otobüsünü bedava yap , bizde GESTAŞ olarak bedava yapalım teklifini neden kamuoyuna açıklamıyor ? şeklindeki  iddialarına Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz'dan sert karşılık geldi.  Başkan Yılmaz, açıklamasında MHP'li İlter'i kastederek "Bozcaada'da toplumsal veya siyasi hiçbir karşılığı olmadığı defalarca kanıtlanmış olmasına rağmen" sözleri ile iddiaları yalanladı. 

İşte az önce belediyenin sitesinden yapılan açıklama:

 

Görülen lüzüm üzerine...

1- Bozcaada Belediyesi'nin her gün Çanakkale'ye hizmet veren otobüsü rutin hizmetine devam etmekte ve 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren her geçiş için Gestaş'a 175 TL ödeme yapmaktadır. Belediye otobüsü YOLCULARI adaya geçiş için ÜCRET ÖDEMEMEKTEDİRLER. YANİ HALKA YANSIYAN BİR MAĞDURİYET SÖZKONUSU DEĞİLDİR.

Bozcaada Belediye Başkanlığı dün olduğu gibi, bugün ve yarın da kurumlar arası uyuşmazlıkları HALKINA YANSITMAMAYA ve HALKIN MAĞDURİYET YAŞAMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA DEVAM EDECEKTİR.

Ayrıca bilindiği gibi Bozcaada Belediye Başkanlığı ; Bozcaadaspor'un tüm yaş grubu müsabakaları için sporcu ulaşımları, Bozcaada'daki tüm okullardan gelen öğrenci taşıma talepleri (spor müsabakaları, sosyal aktiviteler v.b...) , sivil toplum kuruluşlarından gelen taleplerin hepsini KAMU VE HALK HİZMETİ OLARAK GÖRMEKTE ve TÜM ULAŞIM TALEPLERİNİ CANIGÖNÜLDEN VE ÜCRETSİZ OLARAK VERMEYE DEVAM ETMEKTEDİR.

Ancak tüm kamuoyunun bilmesi gereklidir ki; bu ulaşımlarda kullandığımız belediyeye ait otobüsler adaya geçerken yine 175 TL ÖDEME BELEDİYE BAŞKANLIĞI tarafından yapılmaktadır.

Daha açık olarak söylemek gerekirse ; Bozcaada Belediye Başkanlığı sadece belirli bir ücret karşılığında Bozcaada- Çanakkale- Bozcaada seferi yapan günlük otobüs seferi için değil; yukarıda belirtilen ve ÜCRETSİZ KAMU HİZMETİ YAPAN DİĞER ARAÇLARIN GEÇİŞLERİ için de GESTAŞ'A HER GEÇİŞTE ÖDEME YAPMAKTADIR.

Her ne kadar bu kabul edilmesi zor bir durum olsa da, BOZCAADA BELEDİYESİ YENİ PROTOKOLDE BU SIKINTISI ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR HER ŞARTTA BU HİZMETLERİ AKSAMADAN DEVAM ETTİRMEKTE KARARLIDIR..

2- Gestaş ile yapılan protokol 15.04.2016 tarihinde SONA ERMİŞTİR. Bu tarihten 1 hafta önce Bozcaada Belediye Başkanı'nın talebiyle Gestaş Genel Müdürü Volkan USLU'nun makamında bir görüşme olmuş ve Bozcaada Belediye Başkanlığı'nın yeni protokol için talepleri bizzat Belediye Başkanı Dr. Hakan Can YILMAZ tarafından Gestaş Genel Müdürü Volkan USLU'ya iletilmiştir. Gestaş'tan konu ile ilgili yapacakları değerlendirmeler sonucunda geri dönüş beklenmektedir.

3- Önümüzdeki hafta içerisinde gerek yeni protokolün şartları, gerekse 10 Şubat 2016 tarihinde Gestaş'a sunulan BOZCAADA DENİZ ULAŞIM SORUNLARI başlıklı yaklaşık 9 sayfalık raporda açık olarak belirtilen sorunlar ve çözüm önerilerinin akıbeti konusunda Gestaş Yetkilileri ile bir görüşme yapılması planlanmıştır.

Konularla ilgili belediye başkanlığı resmi web sayfası ve resmi sosyal medya hesapları dışında;

DOĞRULANMAMIŞ HİÇBİR BİLGİYE, AÇIKLAMAYA;

ÖZELLİKLE BOZCAADA'DA TOPLUMSAL veya SİYASİ HİÇBİR KARŞILIĞI OLMADIĞI DEFALARCA KANITLANMIŞ OLMASINA RAĞMEN; bazı medya ve iletişim kanallarını kullanarak Bozcaada hakkında , hem de neredeyse her konuda (?) BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLAN, kulaktan dolma bilgileri spekülatif amaçla kullanarak GÜNDEMDE KENDİNE YER AÇMAYA ÇALIŞAN KİŞİ VE OLUŞUMLARA;

itibar edilmemesini, Bozcaada Belediye Başkanı olarak sevgili Bozcaadalı Hemşehrilerimden rica eder, Bozcaada için her türlü mücadelede tek ses ve tek yürek olacağımızı bilmenin gönül rahatlığı ile hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

Dr. Hakan Can YILMAZ
Bozcaada Belediye Başkanı

 




Bu haber 3591 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ