Bugun...


kostasalto

Sulubahçe Koyu'nun ihalesine Bozcaada'dan sert tepki geldi
Sulubahçe Koyu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 22 Kasım’da ihaleye çıkarılacak olmasına Bozcaada CHP İlçe Başkanlığı, Bozcaada Kent Konseyi, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği ve Bozcaada Forum sert tepki gösterdi.

Mobil Reklam

Sulubahçe Koyu'nun ihalesine Bozcaada'dan sert tepki geldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Sulubahçe Koyu’nun 22 Kasım’da ihaleye çıkarılacak olmasına sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili olarak ilk açıklamayı Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz yapmıştı. Ardından bugün CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Fahri Bulut ve Bozcaada Forum’dan Fırat Tunabay Bozcaada Haber’e açıklamalarda bulundu. Bozcaada Kent Konseyi ise akşam saatlerinde yaklaşık 30 kişinin katıldığı bir toplantı yaptı. Ayrıca Bozcaada Forum ise yarın (Pazartesi) saat 10.30’da Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde bir toplantı yapacak.

Bozcaada AKP İlçe Teşkilatı ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

CHP BOZCAADA İLÇE BAŞKANLIĞI: İHALENİN YAPILMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

 “Kumsalların ihaleye çıkartılmasına karşıyız. CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı olarak ihalenin yapılmaması için elimizden geleni yapacağız. Bozcaada’da diğer parti temsilcilerini de ortak hareket etmeye davet ediyoruz.”

BOZCAADA FORUM: MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Bozcaada’nın bakir koylarının ihaleye çıkarılması ada halkına, ada yaşamına, doğal yapısına ve sosyoekonomisine hiçbir katkı sağlamayacağı gibi adanın sıradanlaşıp kendine has kimliğine zarar görmesine neden olacaktır. Ada halkının yok sayılarak tepeden inme bir şekilde yapılmaya çalışılan bu ihale kamu çıkarından şahıs çıkarının önde tutulduğunun açık göstergesidir. Bozcaada Forum olarak Bozcaada’ya hiçbir katkı sağlamayan rant amacı güden bakir koyların ihaleye çıkarılmasına karşıyız. Demokratik yollardan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

BOZCAADA TURİZM İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Bozcaada’ya gelenler koyların ve adanın bakir olmasını tercih ettiği için geliyor. Yerel yönetimin ya da kaymakamlığın haberi olmadan koyların ihaleye çıkartılması hiç hoş değil. Belediyemiz yıllarca bu koylara duş, wc gibi hizmetler koymak istemesine rağmen izin verilmemişti. Şimdi bunlar yapılmak istenirken ada halkının veya yönetimin hiçbir şekilde ihaleden haberi yok. Hiç hoş bir durum değil. İhalenin yapılmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

BOZCAADA KENT KONSEYİ ACİL TOPLANDI

Sulubahçe Koyu’nun 22 Kasım’da ihaleye çıkarılması haberinin ardından Bozcaada Kent Konseyi, bugün akşam saatlerinde Kent Konseyi Başkanı Öznur Evergen önderliğinde acil olarak toplantı yaptı. Yaklaşık 30 Kent Konseyi üyesinin katıldığı toplantıda, koyların ihale ile özel şahısların eline geçip rant kapısı olacağına ilişkin görüş birliğine varıldı. Ayrıca Bozcaada’nın Master Planı ile geleceğinin belirlenmesi, koyların turizm için yeterli olup olmadığı konularının ada halkının ve yerel yönetimin belirleyeceği bu raporlarla gerçekleşmesi gerektiği belirtildi. Aynı zamanda Kent Konseyi ihalenin iptal edilmesi için yasal yollarla neler yapılabilir ve nasıl bir yol izlenilebilir bu konuda atılması gereken adımları konuştu.  Bu konuda da gerekirse ihalenin yapılacağı Ankara’daki binaya gidilmesi ve yasal yollarla protesto edilmesi hatta gerekirse bir şekilde toplu olarak ihaleye katılma fikri de öne çıkanlar arasındaydı.




Bu haber 18394 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
8 Yorum

Erdem
16-11-2016 10:59:00

Ada'nın bu kadar sevilmesi doğal güzelliğindendir. Bu koyları işletmeye verdiğin anda Bodrum'dan, Antalya'dan ne farkın olacak? İlk önce plajlar ihaleyle verilir daha sonra plaj çevresi araziler turizme açılır. Sonra her yer beton. Burada iyi niyet göremiyorum ben maalesef..

mert
14-11-2016 18:01:00

vallahi bende bu nickleri nerden bulduğunuzu çok merak ediyorum kendi isminizle yorum atın her birey düşüncenize saygı göstersin kaçamak olmuyor mu biryerden yönetimi eleştirip diğer taraftan olaylara objektif olmayan yancı eleştirilerde bulunuyorsunuz. Sulubahçe habbeli belki diğer koylarda ihaleye çıkacak kimse bilmiyor çünkü mercii ankara bir yanım turizmci olarak çok güzel olur diyor ama diğer yanım bodrum antalya gibi olacak diyor. Geçtiğimiz yıllara bakın onlarca ağaç kesildi sadece plajın otoparkını yapmak için yapılan ihalelere bakın ve alan kişilere hangi ihale yerel halka birşey kazandırmış. Orayı alacak babayiğit sadece büfesi için almıyordur herhalde sadece yaz için tonoz atsa yatlara servis verse adamlar kesinlikle marinaya gelmez. Şimdi ayazmadaki işletmeler için yazılan çizilen var adada yaşayan biri olarak çok uygun fiyata yemek yiyebiliyoruz herkes hemfikirdir ihaleyi alan kişi en az 200 küsür bin lira ödeyecek taş çatlasın adanın sezonu 4 ay hesap ortada.

Mustafa Erdem
14-11-2016 11:02:00

Öncelikle şunun tespitinin yapılması bu sorunun cevabının verilmesi lazım. Herkesin rahatça denize girdiği bakir koylar niçin işletmeye açılır ? Birileri para kazasın diye. Bu hep böyledir. Birileri belli yerlere göz diker sonra da güçleri var ise, orayı ele geçirirler. 10 yıldır gittiğim Sulu Bahçe Koyunda her yıl bu girişimde bulunanların izlerini gördüm. Her yıl bir adım daha Ileri giderek, sonunda işi bu noktaya getirdiler. Amaç halka ait olan bir yeri rant kapısı yapmaktır. Buna karşı olanları da kolayca suçlarlar. Niçin ille de işletmeye açılsın. Bırakın oldukları gibi kalsın bu güzel koylar. Bugüne Kadar nasıl kaldılarsa. Bir de utanmadan buraları işletip halka açacaklarını söylerler, bu koylar zaten halka açıklar. Buradan her türlü insan zengin fakir gelip yararlanmakta. Yüzlerce kilometre Baltık denizinde kıyısı olan Almanya'da bu kıyıları değil işletmeye açmak, bir çivi bile çakmak, hatta kıyıdan bir midye bile almak yasaktır. Çekin ellerinizi halkın Koylarından...

adaKazı
14-11-2016 06:06:00

Benim anlamadığım ve anlıyamayacağım sey koylara gelinceye kadar Adadann Neler gitti, sadece koylara gelince olay hareketleniyor....Bu zaman kadar ruhsatsız çalışan mekanlar örnekleri o kadar çok ki güzelim habbeli koyu çok gitme birçok adalının denize girdiği iğdelik Koyu Oysa belediye mülkiyeti? kaç yıldır gitmiyordur millet neden ki yada salhane denize girmek bu kadar mı zor?yaşlılarımız bu sene tam bir eziyet çekti önce ne yapmak istediğinize karar verin yada yol yakınken bırakın bu işleri...

Gerçek ada yerlisi
14-11-2016 00:50:00

Dilediğin an eşin ve çocuklarını alıp huzur içinde gittiğin plajların etrafını çevirirler ve girişi ücretli hale getirirlerse, neidüğü belirsiz saçma sapan tipler plajlatımıza dadanırsa, nüfusun büyük kısmının turizmden geçim sağladığı adanın en cazip 2 özelliği olan bakir dogası ve güleryüzlü samimi halk+işletmeci profili ihaleyi kazanabilecek sacma sapan mafyavari tipler ile ortadan kalkarsa, aynı tipler yarın birgün eş dost çocuklarımıza bela olursa o gün idrak edersiniz bazı şeyleri belki.. Olay sizin bahsettiğiniz gibi masumane tuvalet duş büfe işi değil 230bin₺ den açılacak koca bir rant kapısı

Ö. Sanlı
13-11-2016 23:06:00

Düzgün bir tuvalete, soyunma kabinine, 6 m2 lik büfeye değil itirazım. Şimdiye kadar Ayazma'ya da yapılsaydı keşke. Benim itirazım 1. ihalenin şekline. 2. si bedeline. 3.sü buna ses çıkarmazsak yol olacak, her yer Ankara'dan dağıtılacak. Karar mercii Ankara mı olmalı? Güvenimiz yok ki ? 4. Şahıslara değil, belediye, kaymakamlık, ya da kamu yararını, çevreyi gözetebilecek başka bir tüzel kişiye verilmeli buraların kullanım hakkı.

Ada domatesi
13-11-2016 23:00:00

Canım ya.. Açıklansin demiş kimler haber alip talepte bulunmuşmuş... Ama kendisi ismini saklamıs. Yerler senin cesaretini. "" Yerli ""... Bende Ada Domatesi.

ada yerlisi
13-11-2016 22:39:00

VATAN ELDEN GİDİYOR SİYASETİ ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL, GÖREN GÖRMEYENDE BİŞİ OLDU SANACAK. TAMAM KOYLAR KİMSEYE VERİLMESİN EDEBİYATI. BAŞKAN IN SESİ HALKIN SESİ DİYE YAYINLANMIŞ, KOYLARIN İŞLETMEYE AÇILMASINI İSTEYEN KESİM YOK MU SİZCE ? rn6 METREKARE Bİ BÜFE KONMASI, ŞEMSİYE ŞEZLONG KONMASININ ZARARI NEDİR? KİRALAYAN KOYU SIRTINA ALIP GİTMİCEK. KOY ADANIN KOYU KALİTELİ İŞLETMELER OLMASI GELEN MİSAFİRLERE ALTERNATİF PLAJ OLMASI BENCE OLMALI. SÖZLEŞME YAYONLANAN METİMDE 3 YILLIK VERİLİYOR DAHA NE ALAN ÇALŞTIRSIN TER TEMİZ İŞLETMELER OLSUN. İNSANLAR Bİ AYAZMADA TELEF OLUYOR, SULUBAHÇEDE BÜFEDE Bİ SOĞUK SU , Bİ KOLA Bİ BİRA OLSA FENA MI? ADA DA O OLMASIN BU OLMASIN NE HALE GETİRDİNİZ.KIŞIN İNSAN YOK KENT KONSEYİ TOPLANTISIDAKİ 30 KİŞİ Mİ BUNU DÜŞÜNEN, BU BELEDİYE YÜZÜNDEN ZATEN ADA DA Bİ İŞ İMKANI YOK, EV YOK,, HALK OYLAMASINA AÇILSIN , REFARANDUM OLSUN, BEN KOYLARDA BELLİ DÜZENDE İŞLETMLER OLSUN İSTİYORUM.... BİZ ADALIYIZ FORM FALAN İSTEMİYORUZ, AÇIKLANSIN KİMLER HABER ALIP TALEPTE BULUNMUŞ??

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ