Bugun...


kostasalto

Sevinç: “Geç saatlere kadar korkmadan gezebiliyoruz”
İlk kez yedi sene evvel adaya tatile gelen yazılım danışmanı Hazal Sevinç, üç yıldır gelmediği Bozcaada’ya bu sezon yine geldi. İzlenimlerini ise bizlerle paylaştı.

Mobil Reklam

Sevinç: “Geç saatlere kadar korkmadan gezebiliyoruz”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Turizmi Nereye Gidiyor” sorusunu sorduğumuz özel haberimizde turizmin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Adaya gelen misafirlerin izlenimlerinde bugünkü konuğumuz 25 yaşındaki Hazal Sevinç.

“7 sene önce gelmiştim, son üç senedir gelmiyordum. Adaya ilk geldiğimde hayran kalmıştım ve çok sevdiğim için sonraki senelerde gelmeye devam ettim.

Bozcaada’da kaliteli mekanlar var. Düzgün olmayan yerler de gördüm. Ama fiyatların geçtiğimiz yıllara göre daha yükseldiğini söyleyebilirim. Özellikle sahildeki mekanlarda bunu gözlemledim. Rakı fiyatı restoranlarda çok yüksek fiyata satılmaya başlanmış. Hani balık desek bunu anlarım ama rakı her yerde satılan aynı rakı işte.

Yedi sene önce geldiğim zamanki Bozcaada ile arasında çok fark olduğunu söyleyebilirim. O zamanki sakinlik şimdi yok. Tabii ki Bozcaada son yıllarda çok popüler olmaya başladı ve bununla birlikte gelen bu kadar insana hizmet ihtiyacı da bunu arttıyor.

Tatilimiz güzel geçti tabii yine de gelmeyi düşünüyoruz. Ancak en son geldiğimde 3 sene önce bayramdı ve ada araç cehennemine dönmüştü. Bu yüzden de 3 sene sonra geldim. Şu an Temmuz için çok sıkıntı değil ama bence ada araç girişine kapatılsa çok daha güzel olur.

Bunun haricinde ada çok güzel. Plajları, koyları çok güzel. Gelen insan kalitesi hâlâ bence iyi. İki kız adaya geldiğimizde korkmadan, geç saatlere kadar gezebiliyoruz. Bunu başka yerde bulmak çok kolay değil. Bunun da korunması gerekiyor. Burada Ege insanının samimiyeti var bunu da unutmamak gerek.

İşletmeler pahalı mı diye soruluyor... Mesala geçen sene Akyaka'da da pahalı yerler vardı. Oraya göre 3 yukarı 5 aşağı aynı. Ama Bozcaada bir tık daha pahalı. Ama işletmeleri genel olarak ele alırsak kaliteli olduğunu söyleyebilirim.

Adada ilk geldiğim yıllarda poşet yasağı vardı, en son geldiğimde yine poşet kullanmanın yasak olduğunu gördüm ve bu beni çevreci proje anlamında çok mutlu etti.

Ayazma'da en son geldiğimde yine duş vs hizmetler yoktu, bu sene yukarı kısıma gelmiş.”

İşte  adalı işletmeciler ile yaptığımız röportajlar ve ortaya çıkan sonuç




Bu haber 3610 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ