Bugun...


kostasalto

8 Mart için birçok etkinlik gerçekleştirildi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde adadaki tüm siyasi partiler çeşitli etkinliklerde adalılarla buluştu. AKP adada bir halk buluşması düzenlerken, CHP hem adada, hem de Çanakkale’deydi. TİP Kıymet Kocamış’ı mezarı başında anarken, MHP ise Park Kahvesi’nde müzikli eğlence düzenledi. İyi Parti ise ev ve kurum ziyaretlerine odaklandı.

Mobil Reklam

8 Mart için birçok etkinlik gerçekleştirildi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Yerel Seçimler’in yaklaşmasıyla siyasete dair etkinlikler de artıyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü fırsat bilen partiler birçok etkinlik organize etti. Kadınların sadece bir gün ve seçimler öncesinde değil her daim hatırlandığı, değer verildiği, yönetim kademelerinde yer aldığı günler dileyerek tüm partilerin etkinlikerini tek bir haberde sizlerle paylaşıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi, 7 Mart (dün) Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde kadınlara özel müzikli bir eğlence organize etti. Partinin başkan adayı Samet Turhal, ilçe başkanı ve meclis adaylarının da katıldığı toplantıda misafirlere ikramlıklar sunuldu. Çay bahçesinin iç kısmında gerçekleşen etkinlikte kadınlar eğlenerek bugünün tadını çıkarttılar.

Cumhuriyet Halk Partisi ise dün hem pazarda tohum dağıtımı gerçekleştirdi, hem de öğleden sonra Salhane’de toplanan kadınlarla bir kutlama gerçekleştirdi. Açık alanda gerçekleşen programda misafirlere ikramlıklar sunulurken, kadınlar çalan müzikle eğlendiler. CHP'li Yahya Göztepe ve meclis üyeleri ayrıca 8 Mart Cuma günü de Çanakkale’deki adalılara bir kahvaltı organize etti. Eşli kahvaltıda kadınlara fular hediye edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay ve ekibi bugün adadaydı. Mustafa Mutay’ın adadaki ilk halk buluşmasıyla birleşen etkinlik Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde gerçekleşti. Katılımcılara çiçek, tohum ve birer mini çanta hediye edilirken etkinlik sonrasında katılanlara pilav ikramında bulunuldu. Mutay, “Bu özel günde, ada kadınlarımızın güçlü ruhunu ve toplumumuzdaki değerli varlıklarını kutlamak, aynı zamanda geleceğimizi birlikte şekillendirme taahhüdümüzü yeniden teyit etmek için bir araya geldik” dedi.

İyi Parti Bozcaada Belediye Başkan Adayı Cevdet Çebi, Belediye Meclisi Adayları ve partililerin katıldığı özel bir etkinlikle kutlandı. Cevdet Çebi ve ekibi, kadınlarımızın günlerini kutlamak için adayı dolaşarak, saksılar içinde çiçekler hediye etti. Cevdet Çebi, "Kadınlarımız dünyadaki tüm güzelliklere layık. Biz de bu özel günde, onları davet etmek yerine, tüm güzellikleri ayaklarına kadar götürmeyi tercih ettik" dedi. Kadınlar gününde yapılan bu sıcak ve samimi jest, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadın haklarının önemini vurgulandı.

Türkiye İşçi Partisi de 1 Mayıs 1977’de Taksim’de hayatını kaybeden adalı hemşire Kıymet Kocamış’ın mezarını ziyaret ettikten sonra Cumhuriyet Meydanı’nda kadının önemi üzerine bir konuşma yapıldı. Partinin başkan adayı Aykut Turgal ve meclis adaylarının eşlik ettiği etkinliklerde "Yaşam hakkımızı, siyasette yerimizi, yarınlarımızı, İstanbul Sözleşmesi'ni, eşit işe eşit ücret almaya geliyoruz" yazılı hediyeleri de adalı kadınlarla paylaştılar. Daha sonra da sokak ziyaretleriyle kadınların günü kutlandı.

 




Bu haber 350 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ