Bugun...


kostasalto

AKP’nin Bozcaada Belediye Başkan Adayı Mutay Çanakkale’deydi
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bozcaada Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay, yerel seçimler öncesindeki geniş katılımlı ilk toplantısı için Çanakkale’deydi. Çanakkale’de adalı seçmenlerle bir araya gelen Mutay, hafta sonu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulunan CHP’li Yahya Göztepe’ye atfen “Benim arkamda devlet var” dedi.

Mobil Reklam

AKP’nin Bozcaada Belediye Başkan Adayı Mutay Çanakkale’deydi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Mustafa Mutay, Çanakkale’de adalı seçmenleriyle bir araya geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay ve meclis üyeleri Truva Oteli’nde yaklaşık 150 kişinin katıldığı organizasyonda adalı seçmenlerin karşısına çıktı. Buluşmaya Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de katıldı.

Milletvekili Ayhan Gider, “Hükümet ve yerel yönetim olarak görevimiz, Bozcaada’nın yaşanabilir halde tutulmasını sağlamaktır. Öncelikli olarak adanın dokusunun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Ceremeyi oranın kayıtlı nüfusu çekiyor. Adaya gelen turistlerin de yük değil para bırakır hale gelmesi verdikleri yükü hafifletebilir. Turizm Master Planı, gelenlerin en fazla harcama yapacağı, adayı bozmadan, adanın mevcut şartlarında yaşamaya razı insanlardan oluşacağı halde hazırlanmalı. Bana verilen notta; ‘depolama yoluyla doğalgaz getirilmesi, kapatılan yüksekokulun yeniden açılması, mevcut limanın geliştirilmesi konularında söz verirsen katılımcılar mutlu olur’ deniyor. Beni tanıyanlar bilir ki, ben birileri mutlu olsun diye konuşmam, inandıklarımı konuşurum. Benim inandıklarımla aynı yönde olanlar mutlu olur. Bu talepler ile ilgili söyleyeceğim en önemli şey şu: Bozcaada’nın sıkıntıları neyse, ben biliyorum ki Mustafa Mutay bize bunları iletir, biz de bunları çözeriz” açıklamasını yaptı.

AYHAN GİDER: YAPILAŞMA OLMALI AMA ASLA KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI DIŞINA ÇIKILMAMALI

“Koruma Amaçlı İmar Planları’na uygun olarak yapılaşmaya devam etmeliyiz ama asla bunun dışına çıkmamalıyız. Bunu yapacak olan kişi belediye başkanıdır. Biz de milletvekili olarak ona destek oluruz. Mustafa başkana güveniyorum, bunları yapacak iradesi olduğunu biliyorum” açıklamasını yapan Ayhan Gider, “Mustafa Mutay ile çok uzun süredir dostluğumuz var” dedi.

AKP’li milletvekili Ayhan Gider’in ardından partinin belediye başkan adayı Mustafa Mutay buluşmaya katılan adalıları selamladı. Heyecanlı olduğunu dile getiren Mutay, “Bozcaada’da 10 yıl içerisinde hizmet alınamayan, birçok sıkıntılar yaşanan belediyecilik yaşadık. Ada benim bıraktığım dönemden çok geriye gitti ve hiçbir şey yapılmadı. Ben belediyeyi bırakırken parasıyla, puluyla, aracıyla, temizliğiyle bıraktım. Ama şu anda bomboş bir kasa, her gün belediyeye gelen alacaklılar, yapılmayan hizmetler sebebiyle yaşanan birçok sıkıntı var” dedi.

‘YANLIŞ BİR İŞİN PEŞİNDE KOŞMAM’

Mustafa Mutay bu yarışın genel seçim değil, yerel seçim yarışı olduğunu vurgulayarak, “Kışın kaderimize bırakılıyoruz. Artık bu kaderi kırmamız gerekiyor. Ön yargılı davranarak 10 yıl oy verdik. O parti olmasın, bu parti olsun sevdasından vazgeçip hizmet için desteklemenizi bekliyoruz. Önyargılı davranarak bir yere varamıyoruz. Ak Parti olmasın da başka parti olsun, dendi. Oldu, gördük. Bunu yaşadık. Bu genel seçim değil, bu bir yerel seçim. Daha çok hizmet getirebilecek, arkasında devletin gücü olacak belediye başkanı olarak beni desteklemenizi istiyorum. Biz bu işi gerçekleştiririz. Emin olun, bize güvenin. Yanlış bir işin peşinde koşmam. Ne imara açılacak bir yerim var, ne de satılacak malım var” dedi.

Belediyenin borcundan da bahseden Mutay, “Borcun ne kadar olduğunu bilen yok. Ben 2014’de 1,5 milyon Dolar’ın üzerinde para bıraktım” diyerek son günlerde gündemde olan borç konusuna da değindi. 

‘BEN ONLARDAN BİR ADIM ÖNDEYİM’

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı Mustafa Mutay, birkaç gün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı belediyelerle görüşen CHP’li Yahya Göztepe’yi kast ederek “Birçok projemiz var ama öncelikli projelerimiz de var. Kim yapabilir bunları? Herkes iddia ediyor. Diğer adaylarımızdan kimisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan yardım alacak, fonlardan para alacak, diğer belediyelerden destek alacaklar. Benim öyle bir niyetim yok. Benim arkamda bir devlet var. Devletin bana ardım edeceğine inanıyorum. Ben onlardan bir adım öndeyim” dedi.

Mutay, “Ak Parti, CHP’li belediye başkanımıza da yardım etti. Altyapı için 18 milyon TL, arıtma için 4,5 milyon TL, çöp kamyonu ve kepçe verildi. Ben olsam bunların çok daha fazlasını alırım. Çünkü ben arkamda o gücü hissediyorum” açıklamasını yaptı.

‘ADA KİMLİĞİNİ BOZACAK HİÇBİR KARARA İMZA ATMAM’

AKP Bozcaada Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay, “1997’de ‘denizin altından su mu getirilir’ deniyordu, biz getirdik. Doğalgaz gelmez deniyor, biz getiririz” diyen AKP’li Mustafa Mutay bu projenin önemli olduğunu belirtti. İmar Planları’nın gecikmesi sebebiyle tinyhouse ve karavanlarla adanın dolduğunu, kaçakların arttığını belirten Mutay, “Size söz veriyorum, seçilirsem 1 yıl içerisinde İmar Planları’nı bitirip, herkesin hizmetine sunacağım. Herkes malının kıymetini bilecek. Tabii ki mimari yapısını, doğal güzelliklerini, kimliğini bozacak hiçbir projenin altına da asla imza atmam” dedi.

Liman ve sosyal konut projesinden de bahseden Mutay, aynı zamanda memurlar için de lojman sözü verdi. Adliye ve yüksekokulun da geri getirileceğini belirten Mustafa Mutay özellikle bağ işçileri için İşçi Evleri projesini de duyurdu.

Çanakkale Truva Oteli’nde gerçekleşen buluşmada konuşan Mutay, çadır ve karavanlar için de kamu arazilerinden tahsisle kamping yapılacağını belirtti. Namazgâh Meydanı’na kafe ve dinlenme alanı yapılacağını belirten Mutay, kapalı bir pazar yerinin de ihtiyaç olduğunu belirtti.

‘20 SENE BAŞKANLIK YAPTIM, BELEDİYENİN BİR TEK MALINI SATMADIM’

Hayvan Barınağı’nın kesinlikle yenileceğini belirten AKP Bozcaada Belediye Başkan adayı Mutay, belediyenin herkese borcu olduğunu belirtti. “Biz dolu bir kasa bıraktık, şimdi tam takır, kuru bakır bir halde belediye. Üstüne üstlük 6 tane belediyenin arsasını sattılar. Ben 20 sene başkanlık yaptım, belediyenin bir tek malını satmadım. Üzerine parkın içindeki binayı, balıkhaneyi, sanayiyi yaptım. Bu zihniyet iyi bir belediyecilik yapamadı. Bizi yeniden aday olarak buraya getiren nedenler bunlar. Bunun için buradayım. Hep beraber üstesinden geleceğiz, bana güvenin, her şey güzel olacak” dedi.

“Su, elektrik, altyapı ve karşıdaki iskeleyi nasıl yaptıysak bu saydığım projeleri de gerçekleştirip sizin hayatınıza dokunmam, sizin hayatınızı kolaylaştırmam lazım. O yüzden buradayım” diyen Mustafa Mutay, “Bizim kapımız herkese açık olacak. Sokakta, yolda, çınar altında, evimin önünde herkes bana derdini anlatabilirdi başkanlığım döneminde. Evet, kapılar sonuna kadar açıldı ama içinde başkanının olmadığı bir belediye oldu 10 sene. İnsanlar gitti, başkanı bulamadı. Randevulara dönülmedi. Beni her yerde görebilir, derdinizi anlatabilirsiniz. Randevuya da gerek yok” açıklamasını yaptı.

Adada son dönemde kavgaların çıktığını, ölümlerin yaşandığını belirten Mutay bunların yanlış atılan adımlardan ötürü olduğunu ileri sürdü. Mutay, “Ben, zamanında olmadık yere ruhsat vermezdim. Abidik guidik insanlarla da oturup kalkmadım, adada oturmalarını da hiçbir zaman tasvip etmedim” dedi.

Son olarak, “20 senede yaptıklarımız anlaşıldığı gibi bundan sonra da anlaşılacak. ‘Mustafa Başkan geldi geçti buradan’ diyeceksiniz. 31 Mart seçimleri köprüden önce son çıkıştır” diyerek seçmenlerin desteğini istedi ve konuşmasını bitirdi.

Organizasyonda Adalet ve Kalkınma Partisi lçe Başkanı Sinem Tabak’ın herhangi bir konuşma yapmaması ve meclis üyesi adaylarının seçmenlere tanıtılmaması da dikkat çekti.

MUSTAFA MUTAY'IN ÇANAKKALE BULUŞMASI'NA DAİR VİDEOYU AŞAĞIDA İZLEYEBİLİRSİNİZ:




Bu haber 853 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ