Bugun...


kostasalto

Bağdır, “Devlet hepimizin devletidir” dedi, Mutay "Yanlış anlaşılmalar oldu" açıklaması yaptı
AKP Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay’ın “Benim arkamda bir devlet var” cümlelerine CHP İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır Çanakkale’deki 8 Mart kahvaltısında, “Devlet hepimizin devletidir” açıklamasını yaptı. Mutay ise Bozcaada’daki buluşmada, “Bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Ak Parti teşkilatı ve milletvekillerinin desteğiyle getireceğim bu hizmetleri” dedi.

Mobil Reklam

Bağdır, “Devlet hepimizin devletidir” dedi, Mutay "Yanlış anlaşılmalar oldu" açıklaması yaptı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Cumhuriyet Halk Partisi Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ve meclis üyeleri Çanakkale’deki seçmenlerle bir kahvaltı organizasyonunda buluştu. CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek gibi isimlerin de katıldığı kahvaltıya adalılar da ilgi gösterdi.

GÜNEŞHAN’IN HAKAN BAŞKAN’A YAPTIĞI ÖVGÜ ALKIŞ ALMADI

CHP’li milletvekili İsmet Güneşhan’ın mevcut belediye başkanı Hakan Can Yılmaz’ı öven sözleri salonda karşılık bulmadı. Güneşhan, “Çok uzun yıllar sonrasında Hakan başkanımızla birlikte Bozcaada Belediyesi’ni CHP ile sosyal demokrat bir anlayışla yönetmeye başladık. Çok güzel, çok başarılı çalışmalar yapıldı. Ben Hakan başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Yahya başkanımız da Hakan başkanımız gibi çok başarılı olacak ve önümüzdeki dönemde Bozcaada hak ettiği değeri fazlasıyla alacak. Yahya başkanıma başarılar diliyorum. İnşallah Hakan başkanımın rekorunu kırarak açık ara tekrar Bozcaada’da belediye başkanı olacak” dedi.

GÖZTEPE’DEN ÜÇ ATASÖZÜYLE KADINLARA MESAJ

Kahvaltıya katılanları selamlayan CHP’li Yahya Göztepe de konuşmasında üç atasözünden yola çıkarak kadınlara mesajını iletti. Göztepe, “Birinci atasözü şudur: ‘İnsanın fikri ne ise, zikri odur’ derler. Biz, fikri belli insanlarız. Ben; kadınları ikinci sınıf gören, Onları yok sayan bir partinin mensubu değilim. İkinci atasözü ise şudur: ‘Perşembenin gelişi, çarşambadan belli olur’. Yani yarının ne olacağını merak eden, bugüne baksın. Kadınlara önem vereceğim diyenlerin, bugününe, dününe bakmanızı rica ediyorum. Üçüncü atasözü şudur; ‘Zahmetsiz rahmet olmaz’. Zahmet çekeceğiz, fakat sonunda kadınlar için güzel günlere erişeceğiz” açıklamasını yaptı.

CHP’nin ilçe başkanı Bahar Mete Bağdır ise “Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin olmadığı, sosyal yaşamın her alanında, yönetimin her aşamasında kadınların daha çok yer aldığı, barış ve refah içerisinde yaşayacağımız yarınlar dileğiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

‘TALİHSİZ BİR DİL SÜRÇMESİ OLARAK KABUL ETMEK İSTİYORUM’

Bahar Mete Bağdır, konuşmasının son bölümünü ise bu hafta içerisinde “Devlet benim arkamdadır” açıklaması yapan AKP’li Mustafa Mutay’a ayırdı. CHP İlçe Başkanı Bağdır, “İktidar partileri değişir, bizim için değişmeyen bir tek gerçek vardır; devlet. Hatta bize öğretilen ‘devlet ana’dır. Devlet hepimiz devletidir. Devlet bizim anamızdır, hepimize sahip çıkar. O yüzden çok açık şekilde söylüyorum devlet, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkesin devletidir. Kişilerin arkasında değil vatandaşının arkasındadır. Bu sebepten, dün yapılan açıklamayı talihsiz bir dil sürçmesi olarak kabul etmek istiyorum. Seçimi kim kazanırsa kazansın, devletimiz Bozcaada’nın ve Bozcaada halkının arkasında olacaktır” açıklamasını yaptı.

MUTAY ADADA KONUŞTU: KONUŞMALARIMDA YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLDU

Aynı gün Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay da Bozcaada’daydı. Adadaki seçmenlerle bir araya gelen Mutay hem projelerini anlattı, hem de CHP’li belediyeye yüklendi.

Mustafa Mutay, 6 Mart’ta Çanakkale’deki halk buluşmasında sarf ettiği, “Diğer adaylarımızdan kimisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan yardım alacak, fonlardan para alacak, diğer belediyelerden destek alacaklar. Benim öyle bir niyetim yok. Benim arkamda bir devlet var. Devletin bana yardım edeceğine inanıyorum” sözlerine gelen eleştiriler üzerine de konuştu.

Mustafa Mutay da hem sosyal medyadan bu sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirirken, hem de 8 Mart’ta Bozcaada’da gerçekleşen buluşmada kast etmek istediğinin şu anki AKP iktidarının gücü olduğunu belirtti. Mutay, “Çanakkale’deki konuşmalarımda bazı yanlış anlaşılmalar oldu. İktidar arkamda, devlet arkamda dedim. Devleti bugün yürüten iktidar partileri. Bazı eleştiriler oldu. Onlar karşıdan konuşanlar, adaya gelip de Bozcaada halkının ne beklediğini, ne düşündüğünü, ne istediğini bilmeyenler. Ama onlar gene anlasınlar. Ben şunu söylüyorum: Ben bu hizmetleri getireceksem Bozcaada Ak Parti Teşkilatı, Çanakkale İl Teşkilatı ve milletvekilimizin desteğiyle, onların gücüyle getireceğim bu hizmeti.” dedi.

Çanakkale’deki konuşmasına benzer bir konuşma gerçekleştiren AKP’li Mutay, “Bunlar konuşuyor: Ak Parti gelirse şöyle olur, başkanı istediği gibi yönlendirirler, adayı bozarlar gibi bir anlayış var. Değerli Bozcaadalılar bunları unutun. Bu kardeşinize güvenin, bu adanın kimliğini, doğal güzelliğini, mimarisini bozacak hiçbir şeyin altına imza atmam” dedi.

MUTAY: “ELİMİZ KIRILSAYDI VERMESEYDİK” DEDİK

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkan adayı Mutay “Önyargıdan kurtulup, Ak Parti olmasın da başka parti olsun, bu sevdadan vazgeçmemiz lazım. Ön yargıyla davrandık, iki dönem oy verdik. Ne oldu? Elimiz kırılsaydı vermeseydik, dedik arkadan. Bunları yaşamamak için bu kardeşinize güveneceksiniz. Vaat ettiğim hizmetlerin hepsini getireceğim” dedi. 

Mutay geçmişteki hizmetlerden de, “Ben 94’de belediye başkanı oldum. Benim arkamda kimse yoktu. Akmayan suyu getirdik. Çamaşır makinesi yoktu. Bu kardeşiniz ne yaptı? 12’ye kadar yanan, 12’den sonra yanmayan elektriği Anavatan Partisi zamanında bu kardeşiniz getirdi. Buzdolapları aldık, çamaşır makinesi aldık hayatımızı idame ettirdik, hayatımız kolaylaştı. Altyapıyı yaptım, üstyapıyı yaptım, elektrikleri yer altına aldım, yüksekokulu açtım. Bu kardeşiniz bunları yaptı. Biliyorsunuz bu hizmetler çok kolay gelmeyecek. Çok kolay yapılacaklar var, çok zor gelecek olanlar var. Ama biz bunları getireceğiz” diye bahsetti.

MUSTAFA MUTAY: GİDEN HİZMETLERİ GERİ GETİRECEĞİZ

Mustafa Mutay, Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’ni dolduran çoğunluğu kadınlardan oluşan adalılara depolanır doğal gaz projesinden, imar planlarından, işçi evleri projesinden, liman ve marina projesinden, sosyal konut projesinden, lojman projesi gibi birçok projeden bahsetti. Mutay turizm meslek yüksekokulunun ve adliyenin geri getirileceğini sarf ederken, “Giden hizmetleri de geri getireceğiz. Bunları geri getirecek gücümüz var, kabiliyetimiz var, tecrübemiz var. Zamanında bu kardeşiniz yaptı, yine yapacak” dedi.

Çadır ve karavanlar için de alanlar yaratacağını dile getiren Mustafa Mutay, “Şu anki çadır kampingi de Kaymakam Bey’le birlikte yapmıştık. Herkesin hizmet alabileceği, tertemiz şekilde yeni alanlar yapacağız” dedi ve ekledi: “Bozcaada’yı tertemiz yapmamız lazım. Koylar, yollar, Bozcaada tertemiz olması lazım. Burada yaşayan biri olarak dolaştığım zaman utanıyorum. Böyle olmaz. Bunları kısa vadede düzelteceğim.”

Belediye başkanlığı döneminde kültür sanat etkinliklerine de destek olduğunu ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay, “Sanatçılara ve buradaki aktiviteleri destek oldum, katkı sağladım. Sezonu uzatmak için Şarap Tadım Günleri yaptım, Bağbozumu Festivali yaptım, maratonu ilk ben yaptım. Esnafımıza güç getirsin diye… Zamanında yaptık, yine yaparız” dedi.

Mustafa Mutay’ın ve ekibinin Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’ndeki buluşması sonrasında misafirlere pilav ikramında bulunuldu.




Bu haber 712 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ