Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da 700 seçmene itiraz edilmesi gerginlik yarattı
AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde oy kulanacak 2 bin 476 seçmenden yaklaşık 700 tanesine itiraz etti. Bozcaada'ya sonradan yerleşerek adada yaşamaya başlayan seçmenlerin yanında 7 göbek adalıların bile adalı sayılmayarak itiraz edilmesi adada tansiyonu oldukça yükseltti. Öte yandan İlçe Jandarma Komutanlığı'nın ada dışındaki evlere giderek evde bulamadıklarını kaydettiği öğrenildi.

Mobil Reklam

Bozcaada’da 700 seçmene itiraz edilmesi gerginlik yarattı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'da bugün tansiyon çok yüksek. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bozcaada İlçe Başkanlığı, 2 bin 476 seçmenden yaklaşık 700'üne itiraz ederek ada seçmeninin 3'te 1'ini yok saydı. Listede adaya sonradan yerleşen adalıların yanı sıra adada eskiden muhtarlık yapan ve iki gün önce de Onur Ödülü'ne layık görülen Mehmet Uysal, adada 30 yıldır Diş Hekimliği görevinde bulunan Rıdvan Aldemir, Muharrem Yıldız, Fırat Tunabay, Cihan Başol, 7 göbek adalı Zehra Talay, Nurhan Güner gibi birçok adalının olması şaşkınlık yarattı.

Öte yandan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri bugün ilgili kurumlardan gelen emir doğrultusunda ada dışındaki evlere giderek, evde olmayanları kaydettiği öğrenildi. Gelişmelerden haberdar olan ve liste dışında kaldığını öğrenen adalı seçmenler ilçe emniyetine ve ilçe jandarma komutanlığına elektrik ve su faturaları ile adalı olduklarını ispatlamaya çalıştılar. 15 tatil nedeniyle adadan ayrılan ya da senenin birkaç ayını ada dışında geçiren seçmenler de ilçe emniyetini ve ilçe jandarma komutanlığını arayarak gönderdikleri elektrik ve su faturaları ile adalılıklarını ispatlamaya çalıştılar.

 Öte yandan AKP'li birçok ismin gerek kendisinin gerekse eşinin veya ailesinin de Çanakkale'de yaşadığı bilinirken yapılan itirazın sadece Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti (İYİP) seçmenine yönelik olduğu düşünülüyor. Haberimizde AKP aday adayı Erdoğan Madak'ın ikametini 2 gün önce aldırdığı iddia edilmişse de kendisiyle yapılan görüşme neticesinde Madak'ın ikamet adresinin Bozcaada olduğu ancak oturma adresinin adadaki evine aldığı öğrenildi.

İki gün önce adada ittifak konusunda anlaşan CHP ve İYİP Bozcaada İlçe Başkanlıkları konu hakkında açıklama yaparak, itiraz edilen seçmenlerin izlemesi gereken yollar ile ilgili bilgiler verdi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Bozcaada kamuoyuna;

Seçmen listelerine yapılan itirazlar yarın akşama kadar sonuçlanacak ve 23 Ocak 2019’da yeniden tarafımıza bildirilecektir. 23/24 ocakta yeniden itiraz hakkımız vardır. Bu sebepten dolayı seçmenlerimiz sakin olması bizlerden bilgi alıp gerekli işlemleri yapmaları çok önemlidir.
Gerekli düzeltmeler 23 Ocak’da listeler de askıya çıktığında tarafımızdan kontrol edilecek ve yeniden kamuoyuna açıklanacaktır.

24 ocak listeler askıdan indikten sonra ise sürece ilişkin kapsamlı açıklama ve bildiri Bozcaada kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Hüseyin Durmuş CHP Bozcaada İlçe Başkanı/ Şafak Güler İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanı


Konuya ilişkin her tür destek için:

0535 782 46 15 Hüseyin Durmuş CHP Bozcaada İlçe Başkanı

0530 321 09 99 Şafak Güler İyi Parti İlçe Başkanı

0554 389 97 77 Aykut Turgal Koordinasyon Sorumlusu

0534 564 44 77 Yamaç Kuleli

 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Bugün konuyla ilgili birçok adalı seçmen Bozcaada Haber'i de arayarak tepkilerini ilettiler. Seçmenlerin çoğu da bu duruma sosyal medyadan tepki gösterdi. İşte sosyal medyaya yansıyan o mesajların bir kısmı:




Bu haber 8990 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ