Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da deniz mahsülleri deyince; “Yakamoz”
Yakamoz Restoran 21’inci sezonunda Bozcaada’nın en talep gören restoranlarından olmaya devam ediyor. Adanın marka işletmelerinden Yakamoz’un işletmecisi Zeki Ayaşlıgil ile işletmenin sezonu nasıl geçirdiğini konuştuk.

Mobil Reklam

Bozcaada’da deniz mahsülleri deyince; “Yakamoz”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada limanında hizmet veren işletmelerden “Yakamoz Restoran” bu sene 21’inci sezonunu geride bırakıyor. Deniz mahsülleri ve Ege mezeleri konusunda yıllardır adından söz ettiren işletmede salgın sebebiyle alınan tedbirler uygulanırken, menüye yeni mezeler de eklenmiş. İşletmeyi adanın en iyileri arasına getiren sahibi Zeki Ayaşlıgil ile görüştük.

 

Pandemi sizi nasıl etkiledi?

Alınan bütün tedbirleri uyguluyoruz. Zaten işletme olarak hijyene önem veriyorduk, şimdi daha da dikkat ediyoruz. Salgın bizi etkiledi desem yalan söylemiş olurum. Maşallah 15-20 gündür işlerimiz iyi gidiyor. Bu şekilde sağlık içerisinde giderse, gayet iyi kapatacağız sezonu.

Yakamoz’un müşteri portföyü nasıl?

Yakamoz’a her kesimden gelen var. Ama bizim esas sabit, gedikli diyebileceğimiz müşterilerimiz var. Gerek yazları adada geçirenler olsun, gerek tatile gelenler olsun, gerekse adalılar olsun mutlaka bizi tercih eden dostlarımız var.

 

Sizde ağırlıklı olarak deniz ürünleri var...

Evet... Balık ve deniz ürünleri konusunda iddialıyız. Balık sezonu da açıldı. Balık bol ve lezzetli. Adaya gelip de balık yememek zaten olmaz. Her çeşit balığımız var. Şu anda özellikle dülger, barbun, mezgit ve fener balığı ilgi göüyor...

Limanda olan mekânlar sizce diğer işletmelere göre avantajlı mı?

Limanda öncelikle açık havadasınız. Ayrıca işletmeler ve masa düzeni çok ferah. Bu müşteriler tarafından tercih edilme sebeplerinin başında geliyor. Daha fazla ilgi görüyor. Ayrıca deniz havası alınabilecek, efil efil esen rüzgârıyla, deniz, tekneler ve kale manzarasıyla muazzam bir yer burası. İnsanlar rahat rahat oturuyor, mezesine, balığını rahatça inceliyor.

 

Bunun haricinde mezeleriniz de meşhur...

Meze çeşidimiz çok. Birkaçını saymak gerekirse deniz mahsülleriyle hazırladığımız “Girit Mantı”mız var. “Kalamar Kokoreç” yapıyoruz. “Balık Lokma”yı yine bu seneye özel hazıyoruz. “Sıcak Ot”u da bu sene ‘Madımak Otu’ndan hazırlıyoruz. Çanakkale’den bir ablamızdan temin ediyoruz. Tüm malzemelerimizi kendim pazartesi günleri Ezine pazarından temin ediyorum.

Peki, fiyatlarınıza ekstra bir artış uyguladınız mı?

Hayır. Zaten salgın durumlarından ötürü herkeste ekonomik bir daralma var, bir de ekstra bir artış yapmadık. Ama bazı ürünlerde mecburi olarak ufak artışlarımız oldu sadece.

 

Size ve tüm ada esnafına bereketli sezonlar dileriz...

Çok teşekkürler. Tüm esnaf arkadaşlarımızla hayırlı işler dileriz.

Yakamoz’a rezervasyon yaptırmak isteyenler ve sosyal medyadan takip etmek için;

 https://www.instagram.com/yakamozbozcaada/

Rezervasyon: +90 286 697 03 98 




Bu haber 4123 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ