Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da tarihi yayın: 5 belediye başkan adayı canlı yayında bir araya geldi
Bozcaada belediye başkanlığına aday olan 5 aday Bozcaada TV’nin çağrısına olumlu yanıt verdi ve aynı anda ekran karşısında bir araya geldi. CHP’li Yahya Göztepe, AKP’li Mustafa Mutay, İYİP’li Cevdet Çebi, TİP’li Aykut Turgal ve MHP’li Samet Turhal seçimler öncesi son canlı yayında halka kendilerini anlattı. Program ve katılımcıların birleştirici tutumu adalılar tarafından övgüyle karşılandı.

Mobil Reklam

Bozcaada’da tarihi yayın: 5 belediye başkan adayı canlı yayında bir araya geldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Serkan İlik ve Mustafa Dermanlı’nın yönetiminde ekim ayından bu yana devam eden “Bozcaada’da Siyaset” programının Yerel Seçimler öncesindeki son yayınında belediye başkanlığına aday olan beş isim aynı anda ekran karşısındaydı. Bu tarihi yayın, Türkiye ölçeğinde uzun süredir görülemeyen bir tartışma ortamına imkan sağladı.

Youtube üzerinden yayın yapan Bozcaada TV’nin en çok izlenen programlarından biri olarak kayda geçen özel yayında Serkan İlik ve Mustafa Dermanlı moderatörlüğü üstlenirken, 4 farklı açıya kamera kuruldu. Salhane’de gerçekleşen yayına İyi Parti adayı Cevdet Çebi, Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Mustafa Mutay, Türkiye İşçi Partisi adayı Aykut Turgal, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Yahya Göztepe ve Milliyetçi Hareket Partisi adayı Samet Turhal katıldı.

HER ADAY BAŞKAN OLMASI HALİNDE NASIL BİR FELSEFEYLE BELEDİYEYİ YÖNETECEĞİNİ AÇIKLADI

Oturum sırası ve soru sorma sırasının kura ile belirlendiği programda adaylar önce belediye başkanı olmaları halinde nasıl bir belediye yönetimi düşlediklerini anlattı. MHP’li Samet Turhal gerçekleştirmek istediği aş evi, kampüs pet otel, belediyenin gelir-gider dengesinin kontrol edilebilir bir noktaya getirilmesi, stant esnafına yapmak istedikleri hizmetlerle ilgili bilgi verdi. İYİP’li Cevdet Çebi de dört aydır sahada olduklarını, başkan olması halinde hem belediyenin, hem de tüm memurların kapısının açık olacağında, yönetim değişikliğinin iyi olacağından, kurmak istedikleri gençlik ve kadın meclislerinden bahsetti.

CHP’li Yahya Göztepe ise parti olarak belirledikleri 10 ilkeyi paylaştı. Şeffaflık, verimlilik, katılımcılık, halk memnuniyeti, ekip çalışması ve çağdaşlık olarak öne çıkan ilkelerin haricinde parti olarak 20 kişilik bir ekiple uzun süredir çalıştıklarını ve birçok buluşma gerçekleştirdiklerini açıkladı. TİP’li Aykut Turgal da bir arkadaş grubundan ziyade kendi içinde gelişen bir ekiple çalıştıklarını, halkla birlikte bir yönetim anlayışı belirleyeceklerini söyledi. Ayrıca Bozcaada’yı Bozcaadalılarla yöneteceklerini belirten Turgal seçimden seçime değil her daim halkla iç içe olduklarının altını çizdi.

AKP’li Mustafa Mutay da amaçlarının Bozcaada olduğunu, ada halkının ne istediğini öğrendiklerini, ulaşım, konut, ısınma gibi önemli projeler ürettiklerini ada mimarisini bozmadan bunları gerçekleştireceklerini söyledi. Mutay, ada halkının hizmet beklediğini, kendisinin faydalı olacağına inandığını yayında paylaştı.

HER ADAY BİRBİRİNE SORULAR SORDU

Programın ilerleyen dakikalarında adaylara daha önceden duyurulduğu gibi format gereği tüm adaylar birbirlerine sorular sordu. En çok soru altı kez soru sorulan CHP adayı Yahya Göztepe sorulurken, TİP adayı Aykut Turgal’a hiç soru sorulmadı. AKP adayı Mustafa Mutay’a 3 soru sorulurken, MHP’li Samet Turhal ve İYİP’li Cevdet Çebi’ye de birer soru soruldu.

Adaylar kendilerine diğer adaylardan gelen soruları yanıtladı. Soruları soranlara bu sorunun yanıtının tatmin edici olup-olmadığı ve cevap hakkı vermek istedikleri de yayın moderatörleri tarafından iletildi.

ADAYLAR CANLI YAYINDA SÖZ VERDİ

Birçok konunun konuşulduğu ve adaylar arasından herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı gecede tüm adaylardan adaya dair bir de söz istendi. Moderatörler metni yüksek sesle okudu ve tüm adaylar “söz veriyorum” dedi. İşte programda okunan ve adayların söz verdiği o metin:

“Bozcaada’nın menfaatlerini koruyacağınıza, vaat olarak sunduğunuz projelerinizi gerçekleştirmek için ekibinizle canla başla çalışacağınıza, parti ayırmaksızın her bir seçmene aynı titizlikle yaklaşacağınıza, belediye kaynaklarını etkin kullanacağınıza, belediyenin tasarruf edebileceği her noktayı olumlu anlamda değerlendireceğinize, bir karar alırken adanın doğasını, kültürel mirasını, geleceğini koruyacağınıza, kendi partinizdekilere veya yakınınızdakilere kayırma yapmayacağınıza bu canlı yayını izleyenler ve bizlerin huzurunda söz verir misiniz?”

Adayların bazı projelerinde ortaklaştığı da yine programı hazırlayanlar tarafından hem adaylarla, hem de izleyicilerle paylaştı. İmar Planı, Liman/Marina, Bozcaada Canları, Karavan Parkı, Kapalı Pazar Yeri, Gençlik Merkezi, Çocuk Parkları ve Kreşler, Sahillere Duş ve WC, İşçi Evleri, Sosyal Konut ve Lojman ve Soğuk Hava Deposu projeleri canlı yayında hatırlatıldı.

Yaklaşık 3,5 saat süren programın son bölümünde belediye başkan adayları son defa seçmene seslendiler ve dileklerini ilettiler. Yayın sonrasında tüm adaylar, moderatörler ve teknik ekip bu tarihi anı ölümsüzleştirmek için birlikte fotoğraf çektirdiler.

YAYININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ:




Bu haber 349 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ