Türkiye’nin denizlerdeki bağımsızlığının simgesi olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı, Bozcaada’da düzenlenen tören ve geleneksel yarışmalarla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan program, Yat Yanaşma Yeri’nde devam etti. Törene Bozcaada Kaymakamı Oğuzhan Altunay, 5. Komando Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Mehmet Can Karslı, Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, ellerinde Türk bayrağı ve çelenk bulunan adalı gençler sandal ile limana giriş yaptı. Gençler, Türk bayrağını Bozcaada Kaymakamı Oğuzhan Altunay’a teslim etti. Kaymakam Altunay’ın Türk bayrağını öperek teslim almasının ardından protokol üyeleri hep birlikte denize çelenk bıraktı. Daha sonra Liman Başkanı Özgür Üreyil günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi.
Konuşmanın ardından geleneksel yarışmalara geçildi. Adalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde yüzme yarışları, “En Az Su Sıçratma” ve “Yağlı Direk” yarışları büyük heyecana sahne oldu. Yarışmacılar, iskeleyi dolduran vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi.
Yarışmalarda 50 metre küçük erkeklerde Ömer Biter, 50 metre genç bayanlarda Mercan Börekçi, 100 metre genç kızlarda Defne Demirlenk, En Az Su Sıçratma Yarışı’nda Defne Demirlenk, Yağlı Direk Yarışı’nda ise Melih Küçük birinciliği elde etti.
Dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından Bozcaada’daki 100. yıl Kabotaj Bayramı kutlamaları sona erdi. Ayrıca Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, bu sezon üçüncüsünü gerçekleştirdiği yüzme kursunda kursu tamamlayan öğrencilere törenle sertifikalarını verdi.
Bu gönderiyi Instagram’da gör































