Bozcaada’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 167 öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı.
Bozcaada Ana Sınıfı’nda 26, Bozcaada İstiklal İlkokulu’nda 67, Bozcaada İstiklal Ortaokulu’nda 54 ve Bozcaada Gazi Anadolu Lisesi’nde 20 öğrenci düzenlenen törenlerle karnelerini aldı.

İstiklal İlkokulu’nda düzenlenen karne programına Bozcaada Kaymakamı Oğuzhan Altunay, Belediye Başkanı Yahya Göztepe, İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdullah Bulut, İlçe Emniyet Amiri Kübra Deniz ve İlçe Jandarma Komutanı Yalçın Gönülalan katıldı. Protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin karnelerini dağıttı ve onların karne heyecanına ortak oldu.

Karne programının ardından Bozcaada İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilçedeki tüm okulların mezun öğrencilerinin katılımıyla yıl sonu kapanış ve kep atma töreni gerçekleştirildi. Büyük bir coşku içerisinde geçen törene Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdullah Bulut, okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Eğitim hayatlarında yeni bir döneme adım atan mezun öğrenciler, tören sonunda keplerini gökyüzüne fırlatarak mezuniyet sevincini doyasıya Bozcaada Gazi Anadolu Lisesi’nin son sınıfında tek öğrenci olarak eğitim gören Eymen Akın, okulunu sınıf birincisi olarak tamamlayarak mezun oldu.
Ortaokul birinciliğini ise son dört aydır tedavi gördüğü Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde eğitimini aksatmadan sürdüren Afra Kaynak elde etti. Zorlu tedavi sürecine rağmen gösterdiği azim ve başarısıyla Afra, törene katılanlardan büyük takdir topladı.
Programın en anlamlı anlarından biri ise kıymetli sınıf öğretmeni Mustafa Uzunun yaşadığı gurur oldu.
yaşadı.

Bu yıl aynı anda hem ilkokul 4. sınıf öğrencilerini mezun eden hem de yıllar önce ilkokulda sınıf öğretmenliğini yaptığı, bugün ise ortaokuldan mezun olan 8. sınıf öğrencileri ile liseden mezun olan Eymen Akının mezuniyet sevincine tanıklık eden Mustafa Uzun, eğitimcilik mesleğinin en özel anlarından birini yaşadı.

Öğrencilerine eğitim hayatlarının farklı basamaklarında rehberlik ederek onların başarı yolculuğuna eşlik etmesi, törende duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu.
Karne sevincine veliler de ortak oldu. Çocuklarının bu özel gününü ölümsüzleştiren aileler, karne ve mezuniyet törenlerinde çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak bu gururu sevdikleriyle paylaştı.
2025-2026 eğitim-öğretim yılının başarıyla tamamlanmasının ardından öğrenciler yaz tatiline uğurlanırken, Bozcaada’da bir eğitim yılı daha umut, emek ve gurur dolu anılarla tamamlanmış oldu.































