featured

Bozcaada’da Çam Ormanlarının Durumu İçler Acısı





Bozcaada’da her yıl yangınlar nedeniyle yok olan az sayıdaki ormanlık alanlarımızın durumu içler acısı. Devrilmiş, kurumuş ve bakımsız kalan ağaçlar, adeta yangınlara yeniden davetiye çıkarıyor. Öte yandan neredeyse her sezon yangınlarla mücadele eden Bozcaada’da, belediyenin yangınlarda sürekli arızalanan ve müdahalede yetersiz kalan araç ve ekipmanları, yeni yönetimi de düşündürüyor. Edindiğimiz bilgilere göre Başkan Göztepe’nin ilk hedeflerinden biri itfaiye araçlarını yenilemek.

Son aylarda Bozcaada Haber’e sık sık çam ormanlarından fotoğraflar geliyor. Adalılar, maalesef her sene yaşanan yangınlar nedeniyle iyice azalan çam ormanlarının bakımının yapılmadığını, kurumuş, devrilmiş ve hastalıklı çam ağaçlarının ciddi yangın tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Bozcaada Haber, çam ormanlarını gezerek durumu yerinde fotoğrafladı. Adada az sayıdaki ormanlık alanların çoğunluğunun ise bakımsızlıktan yangınlara karşı oldukça risk taşıdığını gözlemledik.
Ayrıca İyi Partili Cevdet Çebi de geçen yıl bu konuda Ezine Orman İşletme Müdürlüğü’nü göreve davet etmişti. Bozcaada Haber, başta Ezine Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere tüm ilgili birimleri konu hakkında uyarıyor.

Yeni Belediye Yönetimi Yangınlara Karşı Önlem Alacak mı?

Öte yandan, Bozcaada Belediyesi’nin son yıllardaki hizmet araçlarının çoğunun bakımının ve muayenesinin yapılmadığı biliniyordu. Aynı şekilde her yangında mutlaka iki itfaiye aracından biri ya da hibe ile sahip olduğu arazöz, yangın esnasında arızalanıyor ve yangınlara müdahalede geç ya da yetersiz kalınıyordu. Adadaki yangınlara genelde ilk havadan, ardından da il ve ilçe belediyelerinden gelen itfaiye ve arazöz desteği ile müdahale ediliyordu.
Ancak itfaiye birimi bulunmayan, her sene personel alımı yapmasına rağmen itfaiye memurlarını zabıta olarak çalıştıran, yangınlara karşı hiçbir girişimde bulunmayan, yangınlara karşı oluşturulmaya çalışılan sivil oluşumlara destek olmayan Bozcaada Belediyesi’nin yeni yönetiminin bu konuda nasıl bir çalışma ve politika izleyeceği şimdiden merak ediliyor.
Edindiğimiz bilgilere göre, Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe’nin en baş hedeflerinden biri itfaiye araçlarını yenilemek. Ancak borç içinde yüzen belediyenin bu konuda atacağı adımlar ekonomiye de bağlı olduğu için, bir an önce sivil toplumla birlikte belediyenin yangınlara karşı sorumluluk alması ve yönlendirmesi bekleniyor.



Bozcaada’da Çam Ormanlarının Durumu İçler Acısı




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam