featured

Bozcaada’da toptancı krizi devam ediyor

0





Bozcaada’nın en işlek noktalarından biri olan Çınar Çarşı Caddesi üzerindeki Lale Sokak, uzun süredir toptancı araçlarının neden olduğu trafik sıkışıklığı ile gündemde. Haftanın en az 3-4 günü sokakta saatlerce park eden toptancı araçları, yaya geçişini engelliyor, özellikle müze, kilise ve şarap tadım mağazaları gibi turistik alanlara ulaşımı adeta imkânsız hale getiriyor.
Yıllardır çözülmeyen bu sorun, çevredeki esnaf ve vatandaşların imza toplayarak Bozcaada Belediyesi’ne başvurmasına rağmen devam ediyor.
Özellikle kruvaziyerle adaya gelen turistlerin, araçların arasından sıkışarak bu önemli turistik noktalara ulaşmaya çalışması, hem güvenlik hem de imaj açısından olumsuzluk yaratıyor.
Bozcaada Haber’e sık sık ulaşan işletmeler, bazı toptancıların işlerini hızla tamamlamak yerine çay ve sohbete dalarak saatlerce yaya trafiğini engellediğini belirtiyor. Marketlere mal getiren toptancılara anlayış gösterdiklerini vurgulayan esnaf ve vatandaşlar, bu durumun artık bir düzene kavuşturulması gerektiğini ifade ediyor.
Çözüm olarak, adada belirli bir alanda toptancı araçlarının park etmesi ve malların buradan kasalı motor gibi daha küçük araçlarla taşınması öneriliyor.
Bozcaada Haber, bugün de yaşanan mağduriyeti yerinde gözlemleyerek, konuyu Bozcaada Belediye Başkan Vekili Hüseyin Durmuş’a iletti.
Durmuş, geçen yıl Nisan ayında göreve başladıklarını ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte bu tür sorunlara müdahale şanslarının sınırlı kaldığını belirtti.
Ancak sorunun farkında olduklarını ve yakın zamanda kalıcı bir çözüm için çalıştıklarını açıkladı.
Bozcaada’da hem turizmin hem de esnafın sağlıklı işlemesi adına bu sorunun ne zaman çözüleceği merakla bekleniyor.

Bozcaada’da toptancı krizi devam ediyor
0




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.