Bugun...


kostasalto

CHP’li meclis adayları Durmuş ve Ergül Bozcaada TV'de soruları yanıtladı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli isimlerinden ve bu dönem birinci sıra meclis üyesi adayı Hüseyin Durmuş ile üçüncü sıra meclis adayı Bilgütay Ergül Bozcaada TV’nin canlı yayın konuğuydu. Ergül, kazanmaları halinde gerçekleştirmek istedikleri projeleri açıklarken, Durmuş “Sorumluluk almak isteyen bir ekiple birlikteyiz” dedi.

Mobil Reklam

CHP’li meclis adayları Durmuş ve Ergül Bozcaada TV'de soruları yanıtladı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada TV’de partilerin meclis üyesi adayları canlı yayın konuğu olarak ağırlanmaya devam ediyor. Mustafa Dermanlı ve Serkan İlik’in hazırlayıp-sunduğu 2,5 saati aşan programda hem 10 yıllık CHP yönetimine dair soruları hem de önümüzdeki dönemde Yahya Göztepe’nin belediye başkanı olması halinde neleri hayata geçireceğine dair başlıklar konuşuldu.

Serkan İlik, “Adadaki birçok konuda mutlaka Hüseyin Durmuş fikrini söylüyor. Bu sebeple de hedef haline geliyordu. Neden tüm partiler tarafından en çok hedef alınan kişi sen oluyorsun” sorusuna, Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun süredir siyaset yapan Hüseyin Durmuş, “Uzun süredir partideyim. Mücadelenin hep içinde oldum. Sorumluluk almam gerektiğinde kaçmadım. İlçe başkanı oldum, meclis adaylığına aday oldum. Adaya dair olumsuz bir şey olduğunda üzülüyoruz. Sessiz kalamıyoruz. Sessiz kalmamanın ve sorumluluk almanın bir bedeli var” dedi.

DURMUŞ: SORUMLULUK ALMAYA GELİYORUZ

10 yıldır görevde olan Hakan Can Yılmaz’ın arkasındaki önemli isimlerden biri olan Durmuş, Hakan Can Yılmaz kararından ötürü pişman olup-olmamasının sorulması üzerine, hataların elbette olabileceğini ama Yılmaz’ın başkanlık kararına etkisinde pişman olmadığını belirtti. Durmuş, “Pişmanlığım yok, sorumluluğum var. Ada bir enkaz haline geldiyse Hakan Can Yılmaz bunda ne kadar sorumluysa, biz de sorumluyuz. Biz de hatalıydık. Daha iyi bir strateji kurabilirdik, daha iyi mücadele edebilirdik. Hakan Can Yılmaz’ın yönetimsel hatalar yaptığını ama insani hatalar yapmadığını düşünüyorum” dedi.

“Hakan Can Yılmaz yeniden başkan adayı olsaydı, yeniden meclise girmek ister miydin” sorusuna Hüseyin Durmuş net bir şekilde “Girmezdim” yanıtını verdi. Durmuş Başkan Yılmaz’ın ilk döneminde kendisinden başkan yardımcılığı görevi istediğine dair iddiayı da, “Böyle bir şey olmadı. Zaten meclis üyesi adayı da değildim” dedi.

Bozcaada TV’nin CHP içinde gruplaşmaların olduğuyla ilgili yayınının parti içerisinde eleştirilmesini ve üye yapısının değiştirilmesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan partinin birinci sıra meclis adayı Hüseyin Durmuş şu yanıtı verdi: “Genç ve yeni bir siyasi kadro var. Siyasette duygusallığa yer yok. Bazen doğru yorumlayamayabiliyorlar. Bu anlamda kazalar olabiliyor. Üyelik konusuna gelirsek… Ekiple, gruplarla siyaset yapılır. Hakan Can Yılmaz aday olmayacağını açıkladıktan sonra adaylık ile ilgili ben dahil birçok isim konuşuldu. Birçok insan da bizlere geldi. Onlara, ‘Sorumluluk almak istiyorsanız bu partiye üye olmalısınız. Herkes üye olsun. Genel merkez hangi yöntemi belirlerse ona göre başkan adayını seçeriz.’ dedik. Ardından da zaten tek aday Yahya Göztepe idi”.

ERGÜL: HER DÖNEMİN KENDİ AKTÖRLERİ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki değişimle ilgili “patronların ve elitlerin partisi haline geldiği ve meclis adayları belirlenirken eski listeden kimsenin yazılmadığı” eleştirisine de Hüseyin Durmuş, “2014 yılında seçimi kazandığımızda da Yahya Göztepe, Mehmet Talay ve Arzu Aral gibi köklü ailelerden gelen isimler meclis adayı olarak yazılmıştı. CHP’nin Bozcaada’da kazanması bu ailelerin cumhuriyetçi bir parti altında birleşmesiyle oldu. Bizimle aktif siyaset yapıyorlar. O tarihten sonra referandum, genel, yerel seçimler olsun 8 seçim yaşandı. O aileler hep bizimle birlikte mücadele ettiler” dedi. CHP üçüncü sıra meclis adayı Bilgütay Ergül de bu konu üzerine, “Her dönemin kendi koşulları ve aktörleri var. Buna da uyum sağlamak gerekiyor” dedi.

Programda genel siyasete de konu geldi. Mustafa Dermanlı’nın “Hacer Foggo gibi bir ismin vekil veya belediye başkan adayı olarak gösterilmemesi, Lütfü Savaş isminin Hatay’da yeniden aday olarak gösterilmesi, Sadullah Ergin gibi birinin DEVA’nın listesinden vekil olarak kabul edilmesi, 8’li komisyon içerisinde yer alıp 14 Mayıs’taki genel seçimlerde sağ muhafazakar partilere 40’a yakın vekil kazandırılmasının mimarlarından olan Muharrem Erkek’in demokrasinin bence gereği olan ön seçim yapılmadan Çanakkale’de direkt başkan adayı olarak atanması ve buna benzer sayacağım birçok antidemokratik ve partiyi sağa kaydıran şey ile CHP’nin başarılı olabileceğine inanıyor musunuz ve bunları hazmedebiliyor musunuz” sorusuna iki aday da yanıt verdi.

Durmuş, “CHP içerisinde aktif yönetici olursam bu söylediğiniz şeylerle ilgili ben de mücadele edeceğim. Bence ön seçim her noktada yapılmalı. Net bir kurala bağlanmalı. CHP’nin iktidar olamamasının altında bunların olduğunu biliyoruz. Hatay halkını kimse o isme mahkûm etmemeliydi, savunulacak bir durum değil” derken, Bilgütay Ergül “Bu eleştirileri yapmak, bazı hataların karşısında durmak için buradayım. Belki küçük bir aktörüz ama biz ve bizim gibi insanların mücadele etmesini istiyorum” dedi.

Programın ilerleyen dakikalarında birçok sorunun ve yanıtının da alındığı programda CHP’nin belediyeyi yeniden kazanması halinde uygulamak istediği projeler de izleyicilerle paylaşıldı.

Eğitimden spora, 12 ay açık olacak sosyal kafeden Bozcahan projesine kadar birçok proje paylaşıldı. Ada halkının indirimli hizmet alacağı projeler, dijital aplikasyon, girişimcilik gibi eğitimler de partinin projeleri arasında yer alıyor. Bozcada Kültür ve Sanat Vakfı’nın kurulmasını istediklerini, kültür ve sanatla ilgili projeleri destekleneceğini dile getirildi.

İlgiyle izlenen programı aşağıda izleyebilirsiniz...




Bu haber 511 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ