Bugun...


kostasalto

CHP’li Yahya Göztepe: “Hiçbir siyaset Bozcaada’dan önemli değildir”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bozcaada Belediye Başkan Adayı Yahya Göztepe’nin Yerel Seçimler öncesi son mitingi gerçekleşti. Göztepe, “Hiçbir siyaset Bozcaada’dan önemli değildir” dedi.

Mobil Reklam

CHP’li Yahya Göztepe: “Hiçbir siyaset Bozcaada’dan önemli değildir”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

31 Mart Yerel Seçimleri’nde seçim öncesi son gün miting maratonu tüm hızıyla devam ediyor. Zübeyde Hanım Çay Bahçesi'nde yapılan mitinglerin sonuncusu Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapıldı. 16.30’da CHP Seçim Bürosu’nun önünden kortejle miting alanına kalabalık bir yürüyüş yapıldı ve 17.00’da miting alanına gelindi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilçe başkanı Bahar Mete Bağdır’ın sunumu ile başladı ve meclis adayları Bilgütay Ergül, Emrah Ataol ve başkan adayı Yahya Göztepe’nin konuşmasıyla devam etti.

CHP’den 3. Sıra adayı olan Bilgütay Ergül CHP mitinginde ilk konuşma yapan meclis adayıydı. Ergül sözlerine neden Bozcaada’yı istediklerini açıklayan sözlerle başladı: “Biz uzun yıllardır adada yaşıyoruz, çocuklarımızı adada büyüttük. Onlar küçükken sağırın bahçesinden denize girer deniz kestanesi toplar yerdik, şimdi kestane kalmadı. Çocuklar herkese emanet, sofralar herkese açık, bayramlar herkese neşeliydi. Şarkılarımız ortak, dualarımız birdi. Herkes huzurlu ve güvendeydi. Şimdi bu güveni tekrar kazanmak için yola çıktık.”

"AMACIMIZ ADANIN GÜZELLİKLERİNİ GÖRMEK"

CHP olarak yola çıkış amaçlarını detaylıca aktaran Ergül sözlerini “İnsanlar sadece konuştuklarından değil sustuklarından da sorumludur, biz susmamak için yola çıktık. Para kazanmak gayret içinde koşturmaktan, zorluklar ile boğuşmaktan, bir sezon telaşıyla yuvarlanmaktan, adamızın her karışındak güzellikler görmeyi unuttuk. O güzellikleri hatırlatmak için sadece bakmayı değil görmeyi de başarmak için yola çıktık.” diyerek özetledi.             

"TARTIŞMACI AMA UZLAŞMACI"

Ekip olarak agresyondan uzak kalmayı hedeflediklerini ileten Ergül “En ağır eleştirileri birbirine yapan ama kırmadan, dökmeden masadan kalkmayı becerebilen, tartışan, uzlaşan, niyeti ve azmi yüksek bir ekip çıktı bu yola” diyerek ekip ruhunu anlattı.

Bilgütay Ergül’ün ardından konuşmaya partinin 2. sıra adayı Emrah Ataol miting konuşmasını yaptı. Sözlerine “Bu güzel adanın sahip olduğu eşsiz doğa ve kültürel miras, bizlere sadece korumakla yükümlü olduğumuz bir hazineden çok daha fazlasını sunuyor. Bilinçli ve sorumlu bir şekilde hareket etmek zorundayız. Bozcaada yeganedir, biriciktir. Biz Bozcaada’yı kaybedemeyiz. Yerel kimliğimize, kültürümüze ve doğal çevremize olan bağlılığımızı korumak ve gelecek nesillere bu bilinci aktarabilmek için çalışacağız.” diyerek başlayan Ataol, adayı korumanın ve ileriye taşımanın önemine parmak bastı.

"RAKİP DEĞİL EKİP"

Sözlerinde birlikte çalışmanın önemini özellikle vurgulayan Emrah Ataol “Biz sürekli ekip çalışması diyoruz. Çünkü yerel seçimlerde önemli olan rakip değil ekiptir. Ekip ruhu, bizim için çok çok önemlidir. Birbirini her konuda besleyebilen, belli bir sinerji yakalamış ve uyum içerisinde ilerleyen çalışkan bir ekibimiz var. Ayrıca şunu da vurgulamak gerekir ki adadaki her bir bireyin fikri bizim için değerlidir çünkü bu yolda hep birlikte ilerleyeceğiz.” diyerek sözlerini aktardı.

Meclis üyelerinin ardından CHP belediye başkan adayı Yahya Göztepe konuşmasını yapmak üzere sahnede yerini aldı. Göztepe sözlerine Bülent Ecevit’in çevirdiği bir şiirle başladı.

Ardından, Bozcaada ile ilgili hayallerini dile getiren Göztepe “Dünyanın en medeni yerlerindeki çocuklar gibi avantajlı olduğu bir Bozcaada istiyorum. Özlemini duyduğumuz adayı çocuklarımıza bırakırken dijital dünyanın nimetlerinden yararlanacakları, çağdaş bir ada için çalışacağımıza söz veriyorum” dedi.

KADININ EMEĞİ VE EŞİTLİĞİ

Bozcaada’da kadınların ve çocukların toplumdaki yeriyle ilgili çalışmaları öne çıkaracağını hedefleyen Yahya Göztepe “Eşim Anna ve tüm kadınların şarkılarıyla çınlayan, emekleriyle bereketlenen, eşitliğiyle güzelleşen haklarıyla özgürleşen Bozcaada bir istiyorum. Bozcaada’da ve ülkemin her yerinde eşit ve mutlu kadınlar istiyorum. Bozcaada’nın bir model olacağına inancım tamdır. Sadece bu konuda değil, her konuda yapacağımız çalışmalarla Türkiye’de örnek belediye olacağız.” diyerek hedeflerini belirtti.

SEÇİM BİTECEK VE BİRLİKTE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İktidar partisiyle ilgili çok yorum yapmak istemediğini belirten Göztepe “Bu son konuşmamda, sizi şaşırtmış olabilirim. Belki rakiplerimize bir şeyler söylememi beklediniz. Haklısınız, 22 yıllık bir iktidarın bu ada için bir çivi dahi çakmadığını söyleyebilirdik. 6 ay öncesine kadar bizlerle birlikte çalışan, yol arkadaşımızın; başka partiye geçip bizi her fırsatta suçlamasına, buradan cevap verebilirdik. Biz bunu tercih etmedik, sonuçta seçim bitecek ve hep beraber birlikte yaşamaya devam edeceğiz.” diyerek nihai amacını özetledi.

Sözlerini Nazım Hikmet’in bir şiiriyle sonlandıran Göztepe, “Ve ben artık, hayallerimi, hayallerimizi gerçekleştirmek için sizin desteğinizle Bozcaada’nın belediye başkanı olmak istiyorum. Yolumuz Bozcaada diyorum. Yolumuz açık olsun" dedi.




Bu haber 412 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ