Bugun...


kostasalto

Eski eş Karabıyık’ın tutukluluk haline devam kararı çıktı, adalılar Elif Gedik’i yalnız bırakmadı
Bozcaada’da Elif Gedik, eski eşi Halil Karabıyık tarafından bıçaklanarak yaralanmıştı. Halil Karabıyık ise önce serbest bırakılmış, ardından da tutuklanmıştı. Bugün Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutukluluğun devamı kararı çıktı. Davayı birçok önemli isim izledi, adalılar da duruşma salonundaydı. Dava 4 Nisan tarihinde yeniden görülecek.

Mobil Reklam

Eski eş Karabıyık’ın tutukluluk haline devam kararı çıktı, adalılar Elif Gedik’i yalnız bırakmadı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Eylül ayında Elif Gedik, eski eşi Halil Karabıyık tarafından Bozcaada’da bıçaklanarak yaralanmıştı. Göğsüne aldığı darbelerle uzun süre kan kaybeden Elif Gedik’in tedavisi bir süre hastanede, daha sonra evde devam etti. Ezine Adliyesi’nde önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Halil Karabıyık ise savcılığın itirazı sonrasında tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Davanın ilk duruşması bugün Çanakkale Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davayı çok sayıda avukat izlerken, Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu davaya dahil olmak istese de hakim bunu reddetti.

ADALILAR ve SİYASİLER YALNIZ BIRAKMADI

Ailesi, adalılar ve siyasiler de Elif Gedik’in yanındaydı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır, İyi Parti Meclis üyesi ve belediye başkan adayı Cevdet Çebi ile partinin kadın meclis üyesi adayları, Türkiye İşçi Partisi meclis üyesi ve belediye başkan adayı Aykut Turgal ile partinin kadın meclis üyesi adayları, Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan adayı Samet Turhal da duruşmayı salonda takip ettiler. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ise herhangi bir yetkili duruşmada yoktu. 

Ayrıca birçok adalı da duruşma salonundaydı. Duruşmayı ayakta izlemek zorunda kalan ve içeriye sığmayan avukatlar ve adalılar için hakim, “Keşke büyük salonda yapılsaydı” dedi.

‘İSTESEM HER ZAMAN ÖLDÜRÜRÜM’

Tutuklu sanık Halil Karabıyık savunmasında, “Öldürme gibi bir niyetim yoktu. Eğer öyle olsaydı bıçağı belden aşağı ayaklarına doğru sallamazdım, boynuna, kalbine saplardım. Zaten küçük bir kadın, istesem her zaman öldürürüm.” dedi. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen tutuklu sanık Halil Karabıyık, tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Karabıyık’ın boşanmadan kaynaklı nafakayı ödemediği için icralık olduğu, ayrıca başka suçlardan sabıkasının olduğu da zabıtlara avukatlarca geçirildi.

‘BIÇAKLA GÖĞSÜME DOĞRU HAMLE YAPTI’

Müşteki Elif Gedik ise mahkemesindeki savunmasında, “Eski eşimden evlilik başından evlilik sonuna kadar sürekli şiddet gördüm. Bunun hastane kayıtları, para cezaları mevcut. Hatta uzaklaştırma kararları var. Annemin evine gittiğim zaman camı kırarak, eve girip darp ettiği oldu. Sanığın iddialarını reddediyorum. İkinci eşiyle nikah kıyabilmek için anlaşmalı olarak boşandık. Beni aradığı zaman dışarda arkadaşlarım birlikteydim. Tahrik edecek bir şey yapmadım. Oğlum, Halil ve arkadaşı çalıştığım işyerine geldi. Halil benimle işyerimin önündeki kimsenin olmadığı parkta konuşmak istediğini söyledi. Parka girmedim, önündeki kaldırıma oturduk. Bana geçen seneden beri benimle birlikte oturmak istediğini, ‘çocuklarla birlikte yanımda kal’ dedi. Ben kabul etmedim. Bunun üzerine dudağıma tokat attı, küfür etti. Beni öldüreceğini anladım. Sürekli olarak cebinde bulunan bıçağı gösteriyordu. O an bıçağı saplar diye bağıramadım. Dükkana müşteriler geldi. Dükkana gelenlere kaş, göz işareti yaparak polisleri aramalarını istedim. Eski eşim beni öldürecek diye bağırdım, yardım istedim. Bıçakla göğsüme doğru hamle yaptı. Ben yan dönünce akciğer ve karaciğerim hasar aldı, kaburgam kırıldı. Hastane raporlarım da mevcuttur” dedi.

1,5 saat süren duruşma sonunda Halil Karabıyık’ın tutukluluk halinin devamı kararı çıkarken, bir sonraki duruşmanın 4 Nisan tarihinde yapılacağı açıklandı.

Duruşma sonunda Elif Gedik, avukatı, Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu sözcüsü ve adalılar bazı açıklamalarda bulundular. Videomuzdan izleyebilirsiniz:




Bu haber 603 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ