Bugun...


kostasalto

Trafik yoğunluğu masaya yatırıldı
Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın başkanlığında gerçekleştirilen "Bozcaada' da Yaz Sezonu Araç Trafik Yükünün Azaltılması" konulu toplantıda çok tartışılacak ve ses getirecek çözüm önerileri ele alındı. Araçlara aynı gün dönüş imkanı verilmeyen, yayalar için Ecaabat'tan Bozcaada'ya sefer yapacak hızlı feribotun olduğu, Geyikli iskelesine yakın bir noktaya yüksek kapasiteli otoparkın inşaa edileceği, minibüs ve midibüslerin adaya alınmamasını içeren birçok proje Valilik nezdinde talep edilecek.

Mobil Reklam

Trafik yoğunluğu masaya yatırıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Kaymakamlığı, 5Aralık Salı günü "Bozcaada'da Yaz Sezonu Araç Trafik Yükünün Azaltılması" konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Bozcaada Kaymakamlığı'nda Kaymakam Mustafa Akın'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erbil Terbıyık, İlçe Emniyet Amiri Kenan Benan, muhtarlar, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ada esnafını temsilen bazı işletmeciler katıldı.

 

Bozcaada Kaymakamlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; toplantıda araç trafiğini azaltmak ve misafirlerin adaya yaya olarak geçişini teşvik etmek için birçok çözüm önerisi masaya yatırıldı. Geyikli iskelesine yakın bir noktaya yüksek kapasiteli ve yüksek güvenlikli bir otoparkın düşünüldüğü, Ecebaat'tan Bozcaada'ya sefer yapacak hızlı denizotobüsü seferlerinin planlandığı toplantıda araçlara aynı gün dönüş imkanı verilmemesi ve daha önce sadece otobüslere uygulanan adaya geçiş yasağının minibüslere ve midibüslere de uygulanması gibi öneriler çok tartışılacak ve ses getirecek cinsten.

 

İşte Bozcaada Kaymakamlığı'nın Çanakkale Valiliği'ne ileteceği çözüm önerileri:

 

-Özellikle İstanbuldan gelen misafirlerin araçlarını Eceabat’da bırakıp yaya olarak ada’ya gelmelerini sağlamak üzere hızlı feribotun Eceabat’dan kalkıp Çanakkale üzerinden ada’ya gelmesi.

-Yaya olarak ada’ya gelen misafirlerin her noktaya rahatça ulaşabilmelerini sağlayacak ada etrafında ring yapacak toplu taşıma sisteminin konulması

-Gelen misafirlerin ada’ya araçsız geçiş yapmalarına özendirmek amacıyla yüksek güvenlikli ve yüksek kapasiteli bir otoparkın Geyikli İskelesine yakın bir konumda inşa edilmesi.

-Günübirlik olarak ada’ya gelen araç sayısının sınırlandırılması için feribotlara gidiş ve dönüş için ayrı ayrı bilet satışı yapılması ve aynı gün için gidiş dönüş bileti satılmaması. Rezervazyonsuz geçiş sisteminin sona erdirilmesi.

-Okullar kapandıktan sonra turzm sezonu boyunca otobüs-minibüs ve midibüslerin ada’ya giriş çıkışının tamamen yasaklanması.

-Geyikli-Bozcaada hattında yaya geçişinin özendirilmesi maksadıyla sadece yaya misafirlere hizmet edecek arabalı feribottan daha sık seferi olan ve daha süratli bir deniz aracının hizmete alınması konularına değinildi.

 




Bu haber 5004 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
3 Yorum

cem
16-12-2017 16:02:00

YOLCU sen ne ayaksın her konudan haberin var her şeye maydanoz olmuşsun. yerli misin yabancı mı, hancı mısın yolcu mu. işine gelince nalına da mıhına da vurmuşsun. hem sırada beklemişsin hem onlarca olayı görmüşsün dubada. ve onlarca arabanın altı gitti diyorsun sordun mu belediyeye kaç aracın hasar gördüğünü oradan yazması kolay tabi salla gitsin.mesela ne oldu da polisler gelmedi merak ettim bak şimdi. hap kadar ada en uzak günbatımına bile 10 dk da varılırken dubaya polislerin gitmemesi şaşırtıcı.

Yolcu
14-12-2017 22:30:00

Boyle bir sacmalik olamaz ! Bu resmen adaya gelecek olan gunubirlikcilere bosuna arabanizi adaya gecirmek icin ucret odemeyin yaya gecin demektir ve bu bir cozum degildir bence gunubirligi azaltmak degil cogaltmaktir. Ayri ayri bilet almamiz sadece 2 kere sira ve bilet sikintisi yasamamizdir geyikliden bir kere bilet alarak isimizi hallederken neden birde adada bilet meselesi yasayalim. Rezervasyonsuz arac gecmemesi otellerimize bir darbedir iyice musteri kaybi yasicaz. Ada merkezi trafige kapandi fakat belediye kontrol noktasi isinde sinifra kaldi malesef onlarca arabanin alti dagildi... bir suru kaos ... plastik kukalarin uzerlerinden arabalar gecip gitti biz sirada beklerken ... sistemi fazla kurcalamak zarar ve akabinde kaos getirir... adadan rezervasyon sistemi tam olmasada isliyor boyle devam etmeli... Kaymakam bey polislere sehrin icinde trafik anlamimda gorevlerini icra ettirsin yeterli olucaktir... onca olay yasandi kontrol noktasinda polisler yardim etmedi malesef. Minubuslerin adaya gecmemeleri mantikli ve tek mantikli hareket budur...Tesekkurler.

Misafir
14-12-2017 10:46:00

Bu planlama günübirlik turizme daha çok yer açmaz mı. Bu kadar Yasak lamalar bir çözümmüdür yoksa beraberi de daha çok sorun getirir . İyi düşünülmesi lazım.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ