Bugun...


kostasalto

Göztepe: Bozcaada’nın kadınları ada için karar verecek
CHP Bozcaada Belediye Başkan Adayı Yahya Göztepe ve yönetimindeki 5 kadın meclis adayı her fırsatta önümüzdeki dönemde kadınların yönetime damga vuracağının sinyalini veriyor.

Mobil Reklam

Göztepe: Bozcaada’nın kadınları ada için karar verecek
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediye Başkan Adayı Yahya Göztepe 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde birçok etkinlik düzenleyerek Bozcaadalı kadınlar ile buluştu. İlk olarak 6 Mart Çarşamba günü halk pazarında meclis üyeleri ile atalık tohum dağıtılan etkinlik ilgiyle karşılandı. 7 Mart Perşembe günü Salhane’de Bozcaada kadınları ve çocukları ile ikramlar ve müzik eşliğinde buluşan CHP ekibi, güzel bahar havasında eğlenceli bir kadınlar günü kutlaması gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında 8 Mart Cuma günü de Çanakkale’de seçmenler ile kahvaltıda buluşan Göztepe, Kadınlar Günü vesilesiyle, Bozcaada kadınlarının Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

“Bozcaada’nın kadınları ada için karar verecek ve birlikte çözüm üretecek”

Gerçekleştirilen tüm etkinliklerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve tüm kadınlar ile kız çocuklarını güçlendirmek için gerçekleştirilecek projelerini paylaştı. Meclis üyesi adayları ile kadın çoğunluğunun da sağlandığına vurgu yapan Yahya Göztepe “Kadın” başlığındaki projelerini şöyle açıkladı:

“Kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın karar verme süreçlerine etkin bir biçimde katılımları, her düzeyde lider olabilmeleri için eşit fırsatlar sağlayacağız. Ada için karar veren, fikrini söyleyen, sorunlara çözüm üreten bir Kadın Meclisi olacak.

Kadınların ekonomik hayata emekleriyle katıldıkları, her mevsim başka türlü üretim yaptıkları ve görünmeyen ev emekleriyle sürekli var oldukları bir ada var. Bozcaada’da kadınların emek verdikleri alan ne olursa olsun ihtiyaçlarına cevap verecek projeler gerçekleştirilecek. Kadınların güçlenmesi için eğitimler gerçekleştirilecek. Kendilerini ve işlerini geliştirmeleri için girişimcilik, pazarlama ve satış gibi eğitimleri, kendi finansal özgürlükleri için finansal okuryazarlık, teknolojiye uyum sağlamaları için bilgisayar ve internet kullanımı eğitimleri gerçekleştireceğiz. Kız çocuklarının ada içi ve dışındaki eğitimlerinin desteklenmesini sağlayacağız. Çocuklarınız için, çocuk yaz okulları etüt ve sınavlara hazırlık programı yapacağız. Yenilenecek modern parklarda çocuklarınızla eğlenecek, çocuk sokağında, yavrunuzun keyifli anlarına tanıklık edeceksiniz.”

“Bozcaada Kadınları için, Kadınların Bozcaada’sı için çalışacağız”

“Her şeyin başı sağlık diyeceğiz ve kadın ve çocuk sağlığı için programlarda buluşacağız. Her yaştan kadının adada huzurla, üreterek, sağlıkla yaşamasını istiyoruz. Hemşire istihdam edip, sağlığınız için evinize geleceğiz. Kadınlarımıza, sağlık konusunda birçok eğitim düzenleyeceğiz. Yapacağımız bebek bakım ünitelerini annelerimizin hizmetine sunacağız.

Yaz kış açık kalacak 4 Mevsim Cafe yapacağız. Hepimiz için, sosyalleşme ve paylaşım alanı olacak. Kuracağımız Kültür Sanat Vakfı’yla, kışın da kültürle, sanatla dolu güzel günleriniz olacak. Yıl boyu sinema, tiyatro ve müzik buluşmaları ile kadınlar için de Bozcaada bambaşka olacak.”

 

#reklam




Bu haber 451 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ