Bugun...


kostasalto

Serdar Soydan'dan TBMM'ye soru önergesi...
Bozcaada koylarının ve plajların işletmeye açılması ile ilgili yaptığımız haber ulusal basında da gündeme gelirken, Çanakkale CHP Milletvekili Serdar Soydan'da konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Serdar Soydan'dan TBMM'ye  soru önergesi...
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

CHP Çanakkale Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi M.Serdar SoydanÇevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplandırılması istemiyle hazırladığı önergede Bozcaada sahillerini tehdit eden unsurları sordu.

Serdar Soydan’ın TBMM Başkanlığına sunduğu önerge şöyle:

 

“Çanakkale İlimize bağlı Bozcaada İlçesi, Ege Denizi’nin kuzey-doğusunda Çanakkale Boğazı’nın 12 deniz mili güneyinde yer alan adamızdır.

Yerleşik nüfusu 2.643 olan Bozcaada, iç turizmin geliştiği yaz aylarında 10-12 bin kişilik bir nüfusa hizmet vermektedir.

65 familyaya ait 437 tür bitkinin olduğu Ada eşsiz sahillere sahiptir.

Ülkemizin stratejik öneme sahip iki adasından birisi olan Bozcaada’da; ekolojik dengeye zarar vermeden, ekonomik ve sosyal gelişmenin sağlanması hem adada yaşayanlar hem de tüm vatandaşlarımız için önem taşımaktadır.

Bu doğrultuda;

1-Bozcaada’da bulunan Ayazma, Sulubahçe, Habbele ve Beylik koyu gibi sahil, koy ve plajlarının işletme haklarının özel ve tüzel kişilere verilmesi planlanmış mıdır,

Bozcaada da bulunan herhangi bir koy, sahil veya plajın işletmesi özel ve tüzel kişilere verilmiş midir, verildi ise kime veya kimlere hangi şartlarda, kaç yıllığına, hangi bedelle verilmiştir?

2-Tarihi ve stratejik önemi olan Bozcaada’da sahillerin işletme hakkının özel şahıs ve şirketlere verilmesi sonucu doğabilecek çevre tahribatlarını nasıl önleyeceksiniz?

3-Bozcaada’da bulunan sahil, koy ve plajlarının işletme haklarının Bozcaada Belediyesine, Bozcaada Kaymakamlığına devredilmesi veya verilmesi konusunda çalışmanız var mıdır?”




Bu haber 2682 defa okunmuştur.

YORUMLAR

ada
22-12-2014 18:56:00

adalı soydandan da boş konuşmuş

adalı
20-12-2014 22:14:00

Serdar Soydan show yapmış , amaç tekrar nasıl milletvekili olabilirim tasası çokta umrunda değil soydan ın yerleşik nufus 2643 demiş boş konuşmuş, kıyı kenarı bakana soran soydan boş veersen Bozcaada yı , Bakan kime devredeceğini , kime devretmeyeceğini senden öğrenecek değil.gereken neyse yapılır. Çanakkalenin göbeğinde kıyı kenara denizin dibine AVM yi nasıl yaptın onu anlat?? Çanakkale nin hali içler acısı bırakın Bozcaada ya dokunmayın.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI