Bugun...


kostasalto

Halk buluşmasında CHP’li Yahya Göztepe ve meclis adayları Bozcaada halkına tanıtıldı
CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı adadaki ilk halk toplantısını gerçekleştirdi. Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde bir araya gelen partililere Yahya Göztepe projelerini ve neden aday olmak istediğini anlattı. Göztepe, “Şimdi sıra bizde, emanete sahip çıkmaya geliyoruz” açıklamasını yaptı. Buluşmada belediye meclis üyesi adayları da tanıtılırken buluşma sonrası pilav ikramı yapıldı.

Mobil Reklam

Halk buluşmasında CHP’li Yahya Göztepe ve meclis adayları Bozcaada halkına tanıtıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Cumhuriyet Halk Partisi sahaya indi. Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde gerçekleşen halk buluşmasına partililer ilgi gösterirken CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz de beraberinde bir heyetle buluşmadaydı. Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Hakan Can Yılmaz da “Halk Buluşması”nı ön sıradan takip etti. Diğer partilerden bazı yöneticiler de buluşmayı takip etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından CHP Bozcaada İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır açılış konuşmasında buluşmaya katılanlara teşekkür etti. “Zafer de, başarı da Bozcaadamızındır” diyen İlçe Başkanı Bağdır, önce İl Başkanı Levent Gürbüz’ü, ardından da partinin belediye başkan adayı Yahya Göztepe’yi konuklara takdim etti.

İl Başkanı Levent Gürbüz, “Üyelerimizin, halkımızın değişim iradesini kurultayımıza taşıdık. Değişim istediniz, biz de değiştirdik.” dedi. Gürbüz, yaklaşık iki ay sonra belediye başkanlığını bırakacak olan mevcut belediye başkanı Hakan Can Yılmaz için de, “İki dönem başarılı bir belediye başkanlığı geçirdi ve kendi isteğiyle bayrağı Yahya Göztepe’ye devredecek” dedi.

GÖZTEPE’YE İLGİ YOĞUNDU

Yahya Göztepe, büyük bir alkış eşliğinde konuşmasına başladı. Kendini tanıtan Göztepe, “Yolumuz, adamıza ve adalımıza sahip çıkma yoludur” dedi. Göztepe, “Başlıyoruz; çünkü duracak zamanımız yok. Geliyoruz; çünkü gidecek başka yerimiz yok. Turist beğenmezse gidebilir. İşletmeci beğenmezse, terk edebilir. Memur durmazsa tayin isteyebilir. Ama bizim gidecek bir yerimiz yok. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Kimi gemi düdüğüyle gider, biz ise ancak selayla gideriz” dedi.

CHP’nin belediye meclis üyesi adaylarını tek tek kürsüye davet eden Yahya Göztepe, projelerini anlattığı konuşmasını meclis üyesi adaylarıyla birlikte sürdürdü. Meclis üyesi adayları için, “Hiçbiri soyadına laf getirtmez. Hiçbiri ailesine söz söyletmez. Hiçbiri başaramayacağı işe girişmez. Güçlü belediye, güçlü başkan, güçlü meclis için sizden destek rica ediyoruz” diyerek buluşmaya katılanlardan destek istedi.

 

‘İMAR VE ASLİ GÖREVLERİMİZ İKİ ÖNEMLİ BAŞLIĞIMIZ’

Projelerin anlatıldığı bölümde, projelerini iki bölüme ayırdığını dile getiren Göztepe bu iki başlığı imar ve asli konular olarak açıkladı. En geç iki yıl içinde yeni imar planını uygulayacaklarını söyleyen CHP’li Göztepe, çöp, otopark, trafik ve gürültüyle mücadele edileceğini ifade etti. “Yeni dönemde, gemiden indiğinizde bambaşka bir Bozcaada göreceksiniz” diyen Yahya Göztepe “Gürültü bitecek, uykusuz kalınmayacak” dedi.

Yat limanı, mendirek inşası, kalıcı pazar yeri, soğuk hava deposu, karavan parkı, arıtma tesisi modernizasyonu gibi projelerin gerçekleştirileceğini açıklayan Yahya Göztepe, Bozcaada Kariyer Merkezi ve Bozcaada Turizm Destek Merkezi’nin kurulacağını açıkladı. Ayrıca Afet Koordinasyon Merkezi ve Hayvan Kliniği’nin de başkan olması halinde kurulacağı belirtildi.

GÖZTEPE, KIŞIN AZALAN SOSYAL HAYATI HAREKETLENDİRMEK İSTİYOR

Yıl boyu açık olacak 4 Mevsim Cafe, Ada Kart, Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri de yine toplantıda açıklanan projeler arasındaydı. Çocuklara dair de çalışmalar yürüteceklerini belirten CHP’li Göztepe çocuk parklarının yenileneceğini ve adada çocuk sokağının kurulacağını söyledi.

Kadınlara dair projeler de Halk Buluşması’nda tanıtıldı. Kadın meclisi ve toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları 5 yıllık süre içerisinde hayata geçirilecek projeler olarak halk buluşmasında duyuruldu.

Kışın sosyal yaşamını hareketlendirmek adına Bozcaada Kültür Sanat Vakfı’nın kurulacağı da toplantıda açıklandı. Adada bir sanat sokağı ve özel buluşmalar için çok amaçlı salon inşasının da yapılacağı duyuruldu. Göztepe, yıl boyunca sinema, tiyatro ve müzik buluşmaları ile kış sosyalliğinin arttırılmaya çalışılacağını belirtti.

 

GÖZTEPE: TUTAMAYACAĞIM SÖZÜ VERMEM

Yahya Göztepe proje başlıklarını açıkladığı buluşmanın son bölümünde de, “Tutamayacağım sözü vermem. Adadan başka bir yere gidememem, adaya kendimi adadım.  Yahya Göztepe olarak söz vermişsem tutarım.” diyerek söz verdi.  Beş yılımız, boş yılımız olmasın. Yolumuz Bozcaada olsun. Yolumuz açık olsun” dedi.

Halk buluşması sonrasında Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’ne katılan misafirlere pilav ikramında bulunuldu.

Bozcaada Haber olarak, CHP’nin ilk halk buluşması sonrasında Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’a, İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır’a ve belediye başkan adayı Yahya Göztepe’ye buluşmaya dair görüşlerini sorduk.

Yahya Göztepe’nin konuşmasını ön sıradan takip eden mevcut Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Bundan 10 sene önce aldığımız kutsal emaneti, partimizin başkan adayı kardeşim Yahya Göztepe’ye bırakma zamanı geldi. Belediye başkanlığını eksik yapmışızdır ama yanlışın içinde olmamışızdır” dedi. İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır da önümüzdeki günlerde başka buluşmaların da olacağını belirtirken, gerçekleşen halk buluşması için de “Sinerjisi yüksek bir buluşmaydı, katılım da yüksekti. Umutluyuz, ilk etkinliğimizde o enerjiyi aldık, kazanacağımızı düşünüyorum” dedi. Belediye başkan adayı Yahya Göztepe de “Çok heyecanlıydım, iyi bir katılım oldu. Ne istediğimizi anlatabildiğimizi umuyorum. Allah sağlık verdiği sürece sözlerimizi tutmaya çalışacağız. Ada için en hayırlısı neyse o olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Halk Buluşması'na dair videomuzu aşağıda izleyebilirsiniz:




Bu haber 741 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ