Bugun...


kostasalto

İyi Parti başkan adayı Cevdet Çebi, canlı yayında önemli iddialarda bulundu
Youtube üzerinden yayın yapan Bozcaada TV’nin ekim ayından bu yana ilgiyle takip edilen programı “Bozcaada’da Siyaset”in 17’nci programının konuğu İyi Parti Bozcaada Belediye Başkan Adayı Cevdet Çebi’ydi. Üç saati aşan programda Çebi çok konuşulacak iddialarda bulundu.

Mobil Reklam

İyi Parti başkan adayı Cevdet Çebi, canlı yayında önemli iddialarda bulundu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Tüm belediye başkan adaylarına projelerini, adanın sorunlarını ve neden belediye başkan adayı olduklarını anlatma fırsatı veren "Bozcaada'da Siyaset" programının ilk kısmı sonrasında, ikinci kısımda hem izleyici yorumları ekrana veriliyor, hem de izleyicilerin ve programın sunucuları Serkan İlik ile Mustafa Dermanlı’nın sorularına yanıt aranıyor.

İyi Parti Bozcaada Belediye Başkan Adayı Cevdet Çebi’nin konuk alındığı ve üç saati aşkın süren programda Çebi şeffaflığın, sağlık konusunun ve imar planının çok önemli olduğunu vurguladı. Projelerini de açıklayan Cevdet Çebi, İşçi evleri yapılması, mevcut limanın düzenlenmesi, trafiğin tek yöne düşürülmesi, Kitap Fuarı’nın eskiden olduğu gibi okul bahçesine alınması, minibüs ve taksilerin kale arkasına konuşlandırılması, içinde kliniğin de yer aldığı daha modern bir hayvan barınağının inşası, anfi tiyatronun yapılması, sahillerin Bozcaada Belediyesi bünyesine alınması, kadın-gençlik ve kent konseyinin kurulup aktif karar alma mercileri haline getirilmesi, Bozcaadaspor’a yeni branşlar eklenmesi, yaya ve bisiklet yolları yapılması olarak açıkladı.

Belediyenin borcunun abartıldığı kadar olmadığını fakat 25 ila 50 milyon arasında olduğunu tahmin ettiğini dile getiren İyi Parti adayı Çebi ilk yıl borç yapılanmasını yapmak istediklerini, temizlik konusunda çözüm üreteceklerini ve belediyeye ait araç ve ekipmanların krediyle yenileneceğini dile getirdi.

‘BELEDİYE PERSONELİNİN YOLSUZLUK DOSYASI VAR’

Samet Turhal ve Aykut Turgal’a yollarında başarılar dilerim fakat diğer iki arkadaşıma biraz yükleneceğim. Çünkü onlar başkanlık yaptılar” diyen Cevde Çebi, “10 yıl önce Hakan Can Yılmaz’ı belediye başkanı yapan arkadaşlarımızdan biri Yahya Göztepe’dir. Şimdiki yönetimde bulunan Gülay Elbir Uslu ve Yahya Göztepe o dönem meclistelerdi. Hakan Can Yılmaz’ı düpedüz sattılar, yarıda bıraktılar. Eğer Hakan Başkan gibi yapmış olsaydım, benim ekibim beni yerden yere vururdu. Eski CHP gitti, yeni CHP mi geldi? Yahya arkadaşımı çocukluktan tanırım, severim ama bazı gerçekler acıdır. Bozcaada Belediyesi’ne bir eleman alındı 10 yıl önce. Bunu alan, ön ayak olan Yahya Göztepe’dir. Açık açık söylüyorum: Alınan adayın yolsuzluk dosyası vardır. Bu vatandaşı getirdiler, paranın başına koydular. Ben bunu 50 sefer arkadaşlarımıza açıkladım, başkanıma açıkladım. ‘Yapmayın, etmeyin, belediye şirketinin başına koymayın’ dedim. Ama benim haricimdeki meclis üyeleri onay verdiler, belediye şirketinin müdürü oldu” diyerek çarpıcı bir iddiada bulundu.

‘KOLTUK SEVDASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL’

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkan adayı Mustafa Mutay’a da yüklenen Cevdet Çebi, “Mutay 73 yaşına gelmiş, torunuyla vakit geçirsin” dedi. İyi Partili Çebi, “Mutay’ın geçmişte Ak Parti’ye söylediği sözleri çok iyi biliyorum. Ne oldu, iki günde cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın ağzıyla konuşmaya başladı. Suyu, elektriği ben getirdim. Çamaşır makinesi, buzdolabı yoktu gibi söylemlerde bulunuyor. Elektriği getiren Kenan Evren’dir. Brifingini veren de kaymakamlıktır. Su yine verilen birifingler sayesinde Bozcaadamıza getirildi. Parası devletin kasasından çıktı. Siz ufacık bir belediyesiniz, sizin gücünüz yetmez bunu getirmeye. Ama ‘ben de çok uğraştım, devletle konuştum’ dese anlayacağım. Ben yaptım, ben ettim ne demek? Her şeyi ben yaptım. 2004-2009 yılları arasında Ak Parti’ye katılınması için davette bulunulmuştu. Bozcaada’yı bu kadar seviyorsa, neden o yıllarda katılmadı? Ben koltuk sevdasından başka bir şey olarak görmüyorum bunu” açıklamasını yaptı.

Önemli iddiaların yer aldığı, izleyici yorum ve sorularının da ekrana taşındığı yayını aşağıda izleyebilirsiniz:




Bu haber 386 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ