Bugun...


kostasalto

İyi Partili Çebi, Çanakkale’deki seçmenleriyle bir araya geldi
İyi Parti Bozcaada Belediye Başkan Adayı Cevdet Çebi ve meclis üyeleri ilk halk buluşmasında Çanakkale’deydi. Çebi’nin konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, buluşmaya İyi Parti Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz ve İyi Partili belediye başkan adayları da katıldı.

Mobil Reklam

İyi Partili Çebi, Çanakkale’deki seçmenleriyle bir araya geldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

İyi Partili Cevdet Çebi Çanakkale’deydi. İyi Parti’nin Bozcaada belediye başkan adayı olarak yola çıkan Çebi, ilk halk buluşması için Çanakkale’yi seçti. Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya 120’yi aşkın konuk katılırken Çebi’nin konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Buluşmada İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, İYİP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, İYİP Kepez Belediye Başkan Adayı Didem Güner de yer alırken Rıdvan Uz tüm adayları sahneye davet ederek konuklara tanıttı.

Milletvekili Rıdvan Uz, “İyi Parti olarak üçüncü bir yol olmasını istedik. 31 Mart’ta cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Yaşadığı yere atkı sunacak, etkili, güçlü projelere göre oy vereceğiz. Parti olarak farklılık oluşturmak istedik. Kadınlar, gençler, Cevdet Çebi gibi 50 yılını Bozcaaada’ya vermiş adaylar olmasını istedik” açıklamasını yaptı.

ÇEBİ, MECLİS ÜYELERİYLE SAHNEDE POZ VERDİ

Heyecanlı olduğu gözlenen Cevdet Çebi, alkışlarla konuşma yapacağı sahneye geldikten sonra metne bağlı kalmadan kitleye projelerini ve neden aday olduğunu açıkladı. Çebi, “Bize destek verin, adayı cennet yapalım” dedi.

Konuşmasının başında salonda bulunan meclis üyesi adaylarını sahneye davet eden Cevdet Çebi, tüm meclis adaylarıyla birlikte poz verdi.

İYİP’li Cevdet Çebi konuşmasına belediyenin borcunun hâlâ net olarak bilinememesiyle ilgili başladı ve “Biz kazanırsak ilk işimiz gelir-gider dengesini tanzim etmek olacak” dedi. 5 yıldır meclis üyesi olarak birçok Ek Gündem maddesi verdiğini fakat bunlardan sadece bir tanesinin gerçekleştiğini anlatan Çebi, “Kışın su ücretlerinin adada yaşayanlara %50 indirimle verilmesi benim önerimle oldu. Diğer onlarca önerim dikkate alınmadı” dedi.

Çebi, yazın Bozcaada’da çadır ve karavanların sahillerde yarattığı gürültü, çöp ve pislik sorunuyla ilgili olarak da hazine arazilerinin tahsisinin yaptırılıp bu alanlara çadır ve kamp alanları yapılacağını belirtti.

‘KAZANIRSAK GENÇLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ’

İmar planlarının da 6 ay içerisinde yapılacağını belirten İyi Parti adayı, bağlık alanlara imarın açılacağını ifade etti. Çebi, “Fakat bu betonlaşma anlamına gelmesin. 5 dönüm üzerindeki yerler için taş binalarda en fazla 100 m2 eve izin vereceğiz. Yeni alanlarda da 2 dönüm bağ yapmayana ev izni vermeyeceğiz” dedi.

“Bozcaada şarabı, denizi, havasıyla ünlüdür” diyen Cevdet Çebi, “Ne yazık ki son dönemde bunlar zarar gördü. Eğer kazanırsak Halk Eğitim Merkezi ve Bağcılar Kooperatifi’miz işbirliğinde gençlere yönelik kurslar düzenlemeyi, bağcılığı geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Bozcaada’da bir Gençlik Merkezi kurmak istediklerini belirten Cevdet Çebi, gençlerin önerilerini dinleyip, onlarla sık sık bir araya geleceklerini söyledi.

‘İŞÇİ EVLERİ PROJESİ İLE ESNAF RAHATLAYACAK’

Bozcaada’da 17 rüzgâr türbini olduğunu, bu rüzgârgüllerinden birinin Bozcaada Belediyesi’ne hibe edilmesi halinde belediyenin elektrik ihtiyacını karşılayacağını söyleyen İyi Partili Çebi, “2022’de bu konu yeniden gündeme geldiğinde mecliste konuştuk. Ama kurumlarla iletişime geçilmedi ve ne yazık ki bu gerçekleşmedi” dedi.

Bozcaada’da entegre bir hastanenin elzem olduğunu ve bunun için çalışacağını söyleyen Cevdet Çebi, eğitimde de başarıyı arttırmak için adadaki emekli öğretmenlerin kendileriyle gönüllü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

İşçi Evleri Projesi ile esnafın personellerinin yaşadığı sıkıntının çözüleceğini söyleyen Cevdet Çebi, limanın da yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Yaklaşık 1 saat süren buluşma sonrasında, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu ve salon dışında istişarelerde bulunuldu.

İyi Parti'nin Çanakkale Buluşması'na dair hazırladığımız videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:




Bu haber 492 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ