featured

Memet Ada’nın Yarım Kalan Hayali Adalı Çocukların Kitaplığında Gerçek Oluyor






6 buçuk yaşında kızamık virüsüne bağlı SSPE hastalığına yakalanarak yatağa bağımlı kalan, ancak 17 yaşına kadar verdiği büyük mücadeleyle hafızalara kazınan Memet Ada Balkan’ın ismi Bozcaada’da kurulacak bir çocuk kitaplığıyla yaşamaya devam edecek. Bozcaada İstiklal İlköğretim Okulu bünyesinde kurulması planlanan “Memet Ada Çocuk Kitaplığı” için Memet Ada’nın annesi Azize Karabıyık sosyal medya hesabından kitap bağışı çağrısında bulundu.

Azize Karabıyık ve Levent Balkan’ın oğlu olan, ada halkının hafızasında özel bir yer edinen Memet Ada Balkan, hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeden okul hayatına veda etmek zorunda kalmıştı. Memet Ada’nın adı, birinci sınıfa başladığı ancak hastalığı nedeniyle yarım kalan eğitim hayatının geçtiği Bozcaada İstiklal İlköğretim Okulu’nda kurulacak çocuk kitaplığı ile yaşatılacak.



Yarım Kalan Okul Hayatı Çocukların Eğitimine Katkı Olacak

Oğlunun yarım kalan okul hayatını diğer çocukların eğitimine katkı sağlayarak tamamlamak isteyen anne Azize Karabıyık, okul bünyesinde bir çocuk kitaplığı kurmak için çalışmalara başladı. Oğlu için 17 yaşına kadar büyük bir özveri ve sabırla mücadele eden Karabıyık, ada halkının gönlünde de derin bir iz bırakmıştı.



Kurulacak Memet Ada Çocuk Kitaplığı ile Bozcaada’daki çocukların kitaplarla daha fazla buluşması, hayal dünyalarının gelişmesi ve eğitim hayatlarına katkı sağlanması hedefleniyor.

“Birlikte Olabilir Miyiz?”

Azize Karabıyık, projeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi:

“Merhaba dostlar, desteğinize ihtiyacım var. Bozcaada İstiklal İlköğretim Okuluna oğlum adına ‘Memet Ada Çocuk Kitaplığı’ yapabilmemiz için birlikte olabilir miyiz? 7–14 yaş arası ilk ve orta öğrenim çocuklarının hayatı öğrenmeleri ve eğitim hayatlarına destek olabilecek kitaplar yollayabilecek dostlara ihtiyacım var. Bu konuda destek olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”

Nasıl Destek Olabilirsiniz?

Kitaplık için özellikle 7–14 yaş grubuna hitap eden, çocukların kişisel gelişimine, hayal güçlerine ve akademik eğitimlerine katkı sağlayabilecek yeni ya da temiz durumda kitaplar kabul ediliyor.

Kitap bağışında bulunmak isteyenler gönderilerini şu adrese ulaştırabilir:

Alıcı: Azize Karabıyık
Adres: Alaybey Mahallesi, Kemerbaşı Mevkii No: 5
Bozcaada / Çanakkale

Öte yandan Bozcaada Haber’den Serkan İlik, Memet Ada Balkan’ın ve ailesinin kitaplara sığmayacak mücadele dolu hayat hikâyesini daha önce kaleme almıştı. Memet Ada’nın ve ailesinin birlikte verdiği  mücadeleyi anlatan yazıyı okumak için >tıklayınız<

Memet Ada’nın Yarım Kalan Hayali Adalı Çocukların Kitaplığında Gerçek Oluyor
Yorum Yap




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Vasil Bozcaada
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.