Bugun...


kostasalto

Murat Aksu, Bozcaada'nın turizmine dair önemli açıklamalar yaptı
Bozcaada TV Youtube kanalında yayınlanan “Kitaplarda Bozcaada” programının konuğu Doç. Dr. Murat Aksu’ydu. Adaya dair bugüne dek üç turizm kitabı hazırlayan Murat Aksu, Bozcaada turizminde değişim isteniyorsa sancılı olacağının altını çizdi.

Mobil Reklam

Murat Aksu, Bozcaada'nın turizmine dair önemli açıklamalar yaptı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Mustafa Dermanlı’nın hazırladığı ve iki haftada bir Bozcaada TV Youtube kanalında yayınlanan “Kitaplarda Bozcaada” programının üçüncüsünde konuk Murat Aksu’ydu. Temmuz 2023’de baskıdan çıkan “Bozcaada (Turizm Yönünden Değerlendirilmesi)” kitabı üzerine gerçekleşen programda ada turizmi de konuşuldu. Bir dönem Bozcaada’daki üniversitede de hocalık yapan Doç. Dr. Murat Aksu o dönem yetişen öğrencilerin çok başarılı yerlere geldiğini dile getirdi. Bozcaada’da iki yıllık Meslek Yüksek Okulu yeniden açılabilirse kalifiye personel konusunda da turizme katkısı olacağını dile getiren Aksu, ÇOMÜ’nün yeni rektörüyle yeniden görüşülüp adaya üniversitenin dönmesinin faydalı olacağını dile getirdi.

Bozcaada üzerine hazırlanan üniversite tezlerinin özetlerine yer veren kitabın son bölümünde öneriler de yer alıyor.

Bozcaada TV’deki yayında Murat Aksu, Gökçeada ile Bozcaada arasında da karşılaştırma yaparak, Gökçeada’nın Bozcaada’nın 10 sene gerisinden geldiğini dile getirdi. Bozcaada’nın pahalı olarak nitelendirildiği algısına da katılmadığını söyleyen Murat Aksu, Bozcaada’nın nasıl bir kitleye hitap etmesini belirlemesinin önemli olduğunu ama bunun da sancılı olabileceğini belirtti.

Ulaşım, altyapı, hizmet kalitesi ve işletmelerin kiralanmasının Bozcaada’da son dönemdeki en önemli sorunlar olarak göze çarptığını belirten Murat Aksu, günübirlik turizmin arttığı Bozcaada’da altyapı sorunlarının da beraberinde geldiğini söyledi.

Turizme dair dikkat çekici başlıkların konuşulduğu yayını aşağıdan izleyebilirsiniz:




Bu haber 472 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ