Bugun...


kostasalto

Mustafa Mutay: “Benim arkamda Bozcaada halkı var”
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bozcaada Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay’ın Yerel Seçimler öncesi son mitingi gerçekleşti. Mustafa Mutay, “Bu insanlara şantaj yapmayın. Korkutarak oy alamazsınız. 10 sene hizmet verseydiniz, o zaman oy alabilirdiniz” dedi.

Mobil Reklam

Mustafa Mutay: “Benim arkamda Bozcaada halkı var”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Yerel Seçimler’in gerçekleşmesine artık sayılı saatler kala partilerin son mitingleri başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Bozcaada Belediye Başkan Adayı Mustafa Mutay, Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde adalılara seslendi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in de katıldığı bu son mitingde Mustafa Mutay, “Ben kasada para bıraktım, borçsuz belediye bıraktım. Şimdi hem borç var, hem de kasada para yok” dedi.

Dün gece vefat eden adanın çınarlarından Fahri Bulut’u anarak konuşmasına başlayan Mutay, “Fahri amcamız, çok sevdiğimiz, saydığımız yol arkadaşlığı yaptığımız, yediğimiz-içtiğimiz ayrı gitmeyen birisiydi. Allah rahmet eylesin” dedi. Fahri Bulut’un cenazesi sebebiyle 17.00’den 18.00’ye ertelenen miting 18.15 sularında başladı ve 18.45’de sona erdi.

MUTAY: 700 MÜHÜRLÜ YER VARMIŞ, BU DENETLENEMEZ MİYDİ?

AKP belediye başkan adayı Mustafa Mutay, “Neden aday olduğumu soruyorlar. Alamadığımız hizmetler, kötü belediyecilik bizi bu noktaya getirdi” dedi. “20 sene belediye başkanıyken yaptıklarımı anlatırken ‘Ben yaptım’, dediğimde takılıyorlar. Elbette meclis üyelerimiz, hükümetimiz ve arkadaşlarımızla yaptık. Ama başkanlık koltuğunda ben vardım” diye de ekledi.

AKP’li Mutay, “Kendi başkanları söylüyor; adada 700 mühürlü yer varmış. Bu denetlenemez miydi?” diyerek son dönemdeki kaçak yapıların denetlenmediğine vurgu yaptı.

Isınma ve barınma konusuna da değinen Mutay, “Doğalgaz bizim hakkımız değil mi? Isınma ve barınma sorunları, üniversitenin geri gelmesi mutlu yaşamamız için gerekli. Biz kazanırsak geri getiririz. 10 senede hiçbir şey yapamadılar. Benim 20 senede yaptıklarımdan sonra memlekete çivi çakılmadı. O sebeple 31 Mart kader günü. Bu mesele hizmet meselesi. Bu memleketi birlikte yöneteceğiz. Burada çok değerli insanlar var” dedi.

MUTAY: KORKUTARAK OY ALAMAZSINIZ

Belediyenin borçlarını da gündeme getiren ve CHP’li yönetimi eleştiren Mustafa Mutay, “Ben kasada para bıraktım, borçsuz belediye bıraktım. Şimdi hem borç var, hem de kasada para yok. Böyle olup da yeniden 5 sene için nasıl oy isteyebiliyorlar? Güvenilir bir belediyecilik isteniyorsa, bu kardeşinize oy verin. Geçenlerde milletvekilleri geldi adaya. AKP gelirse bağcılık bitecek, şarapçılık yok olacak dedi. Şantajla oy istiyorsanız bunlar geçti. Bu insanlara şantaj yapmayın. Korkutarak oy alamazsınız. 10 sene hizmet verseydiniz, o zaman oy alabilirdiniz. 20 sene belediye başkanıydım, 10 sene de onlar belediye başkanlığı yaptı. Kapanan bir şarap fabrikası mı var adada?” dedi.

10 YILDA GERİ GİTTİK; ÖNYARGIYLA DAVRANARAK DOĞRU YERE GİTMİYORUZ

Mutay buluşmaya milletvekili ve İl başkanının katılmaması konusunda da “Milletvekili gelmedi, İl başkanı gelmedi, arkasında kimse yok diyorlar. Bilmeleri lazım, benim arkamda Bozcaada halkı var” dedi.

Mutay, “Artık kısır döngü içerisinde siyaset yapılmıyor. AKP’ye oy vermek istemiyorum, çekiniyorum dememek lazım. Bu hastalıktan kurtulmak lazım. Maalesef 10 yılda geri gittik, bunu artık lütfen yapmayalım. Önyargıyla davranarak doğru yere gitmiyoruz. İnanıyorum ki pazar günü, çok daha fazla düşünerek, adamız için, çocuklar, gençler ve geleceğimiz için karar vereceğinizden eminim” açıklamasını yaptı.

MUTAY: PARAYI DA BULURUZ, HİZMETİ DE GETİRİRİZ

Çok zor bir belediye devralacaklarını belirten Mustafa Mutay, “Ne araç, ne para, ne pul, hiçbir şey yok. Gecekondu mahallesine döndü her yer. Pazar günü gereğini yapmanızı istiyorum. 20 sene emeğim var, heba olmasını istemiyorum. O yüzden aday oldum. Zaten beni tanıyorsunuz. Yüzünüzü kara çıkarmam” dedi.

Birisinin taşın altına elini sokması gerektiğini söyleyen Mutay, “Maalesef berbat bir durum var. Çevre, temizlik, sinek, projeler… Ben yapamazsam, onlar hiç yapamaz. Para varsa hizmet olur. Kasada para yok ki… Biz parayı da buluruz, hizmeti de getiririz, size sunarız. İlk geldiğimizde yapacaklarımız arasında Kumkuyu’daki otellerin yolları yapılmalı. Bağ yollarını düzeltmemiz gerekiyor. Günbatımı alanını işler ve güvenli yapacağız. Daha önce dört dönem oy verdiniz, biz de hizmet ettik. Sizlerin desteği ile başaracağıma inanıyorum. Geçmişte yaptık, yine yaparız” dedi.

MUTAY: BİZ DE DAHA İYİ YÖNELTİLMEYİ HAK EDİYORUZ

Mustafa Mutay konuşmasını sürdürürken Bozcaada’ya doğalgaz gelmesini, kiraların fiyatlarının düşmesini dileyen vatandaşlar şikâyetlerini ilettiler. Bir vatandaş da “sinekten camları açamıyoruz” dedi. Mutay vatandaşlara hak verdi ve kendisinin bu konuları çözebileceğini dile getirdi. “Yapamayacağım işi söylemem” diye ekledi. Geyikli’nin ve Ezine’nin son yıllarda AKP belediyeciliği ile Bozcaada’ya nazaran daha iyi hizmet aldığını dile getiren Mutay, “Geyikli bizi geçti. Biz de daha iyi yöneltilmeyi hak ediyoruz. Zor bir yolculuk ama yan yana durarak gerçekleştireceğiz” dedi.

Yaklaşık 30 dakika süren buluşma sonunda AKP Bozcaada İlçe Başkanı Sinem Tabak, meclis üyeleri ve partinin belediye başkan adayı Mustafa Mutay birlikte adalıları selamladı.

MİTİNGE DAİR HAZIRLADIĞIMIZ VİDEOYU AŞAĞIDA İZLEYEBİLİRSİNİZ:




Bu haber 651 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ