Bugun...


kostasalto

Salhane ne olacak?
2007 yılında dönemin belediye başkanı Mustafa Mutay tarafından çeşitli nedenlerle kapatılan Salhane Bar'ın geleceği yeniden gündemde. Mekanın yıllardır hiçbir şekilde faaliyette olmaması ve Bozcaada'nın gece hayatının tamamen bitmesi nedeniyle de yerel seçim zamanında da konu gündeme gelmişti, Mutay eleştirilmişti.

Mobil Reklam

Salhane ne olacak?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Dr. Hakan Can Yılmaz’ın belediye başkanlığa gelmesi ile birlikte de özellikle gençler tarafından Salhane’nin yeniden bar olarak işletilmesi ve bu ihtiyacın sadece bu mekanla sınırlandıralarak karşılanabileceği dile getirilmişti. Yaz sezonuna yaklaşılmasıyla da birlikte bu konu tekrar gündeme geldi.

Bozcaada’nın uzun yıllar gece hayatının tek adresi olan Salhane Bar isimli mekan 2007 yılında dönemin belediye başkanı Mustafa Mutay tarafından çeşitli sebepler nedeniyle kapatılmıştı. Aradan geçen yıllarda adalı gençlerin ve adaya gelen turistlerin dans edip, eğleneceği bir mekan olmaması nedeniyle de büyük bir kısım tarafından da kapalı olması eleştirilmişti. Yaz sezonunda özellikle genç kesimin gece restoranlar haricinde hiçbir alternatif bulamaması bazı işletmecilerin de tepkisine neden olduğu dile getirilenler arasında. Bu konuda tepkilerini dile getirenler ise, en azından adada bir tane de olsa eğlenecek bir bar olması gerektiğini söyleyerek, gelen genç nüfusunun da bir hafta tatile geldiğinde 3. gün sıkılmasının önüne geçeceğini düşünüyor.

 

BAŞKAN YILMAZ ADA GENÇLERİNİN FİKRİNİ ALDI

 

Göreve geldikten sonra da Salhane isimli mekanın akıbetinin ne olacağı sorusu da Başkan Yılmaz’ı da düşündüren konulardan birisi. Salhane’nin tekrardan eski formatında bar olmasını savunan büyük bir kesimin yanı sıra buna karşı olan bir grubun da olması başkanın bu konudaki çözümünü yavaşlattığı düşünülüyor. Yaz sezonunun yaklaşması nedeniyle de bu konu gençler tarafından çeşitli yerlerde ve toplantılarda gündeme getiriliyor. Hatta bu konu ile ilgili olarak gençler ara ara başkan Dr. Hakan Can Yılmaz’a görüşlerini dile getirdiği konuşulanlar arasında.

 

Son olarak ise geçtiğimiz pazar günü Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, yaklaşık 15 ada genci ile Simyon Restoran’da bir araya gelerek gençlerin görüşünü aldı. Göreve geldikten sonra da "halkın tamamının görüşünü almadan hiçbir şey yapmayacağım" diyen başkan Yılmaz, gençler ile uzun uzun bu konuda görüştü. Bu konuda adalı gençlerin ortak görüşü ise Salhane'nin eski formatında bar olması. Gençler bu konunun adada ciddi bir sıkıntı yarattığını, gece bu yüzden eğlenmek isteyen gençlerin alkollü araba kullanarak, sahillere, plajlara gittiğini ve bu enerjilerini kötü yönde kullanılmasına yol açtığını dile getirdiler. Gençler ayrıca Salhane’nin bar olmasına karşı çıkanların sebeplerine karşılık olarak, "Salhane bar olarak işletildiği zaman tek başına bu eksikliği karşılıyordu. Ne adayı bozdu ne de truzimi etkiledi. Hatta bu yüzden tatili uzatanlar bile vardı. Ayrıca gençlerin de eğlenmeye, dans etmeye hakkı var’’ şeklinde konuştular.

 

ŞU AN İÇİN İKİ GÖRÜŞ VAR

 

Belediyenin ise Salhane’nin ne yapılması gerektiği konusunda iki görüşü olduğu iddia edilenler arasında. Bu iddialar arasında ilk olarak Salhane'nin tekrar eski formatında bar olarak kullanılması. Bu seçenekte ise merak edilen iddia edildiği gibi belediye tarafından mı işletileceği yoksa ihaleye çıkartılarak şahıs tarafından mı işletileceği. Fakat belediyenin kendisinin işletebilmesi için şirket kurması ve bunun için yine ayrı personel alması gerekiyor.  Belediye’nin şirket kurmasının yasal anlamda zor bir süreç olduğu düşünülse de bu seçeneğin en büyük dezavantajı alkol ruhsatı alamayacağı. Yani bu anlamda belediye Salhane'yi ihaleye çıkartarak eski formatında bar olarak açmasının karşısında belediye altında işletebilmesi için gündüz beach, akşam ise alkolsüz kafe tarzında işletmesi gerekiyor.




Bu haber 7409 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

Bozcaadalı
12-03-2015 22:11:00

Ben bu fikre katlıyorum. Kesinlikle en azından bir eğlence mekanı olması gerekiyor. 12 ay adada yaşayan bir turizmci olarak zaman zaman müşterilerimizden bunu duyuyorum. Benim yaşım gelmiş olabilir ancak, hem ada gençlerini hem de bu eksikliği gidermek üzere bu yola gidilebilir

yabancı
12-03-2015 07:17:00

Bozcaada halkının hepsinin düşünrcesi salhane barın adalı kişiler tarafından işletilmesi değilmi arkadaşlar ozan zaman kaybetmeden çıkaracaksın ihaleye şartnamesinede cesaretin varsa 20 yıl adada ikamet etme şartı koyacaksın hem belediyeye gelir hemde ada gençlerine iş imkanı ama bunu yaparken siyasi düşüncenizden uzaklaşacaksınız benim adamım muhabbeti olmayacak tabiki bu işlerde 20 yıllık ikamet şartı koymak konusunda belediye yetkililerinin cesaretli ve korkak olmaması lazım zaten şu ana kadar belediyenin en az kaybı Mustafa Mtay dönemi 150.000.00 tl Hakan can yılmaz dönemi 50.000.00 tl havanda su dövmiyecez arkadaşlar birlik olacaz ve hem salhaneyi hemde Borcuzan restaurant yanında bulunan adanın en güzel yerini (Yap işlet devret modeli ile ) yasal mevzuat çercevesinde sağlam gerekçeli raprlar ile ihaleye çıkaracaz ve en az 10 kişi ekmek sahibi olacak bunları yaparken adeletten ayrılmayacaz SAYGILARIMLA

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ