Bugun...


kostasalto

Bozcaada Web Tasarım
Bozcaada Web Tasarım ve Yazılım Hizmetleri olarak size en uygun Web Tasarım hizmetini sunuyoruz!

Mobil Reklam

Bozcaada Web Tasarım
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Web Tasarım ve Yazılım Hizmetleri olarak internet sitesi projelerinde yaklaşık 10 yıllık tecrübemizden faydalanarak içerik danışmanlığı hizmeti de vermekteyiz.


Örneğin internet sitenizin ana menüsünün oluşumundan içeriklere kadar sizinle koordineli bir şekilde çalışarak başlıklar ve içerikler oluşturulur. Daha sonra vurgu haritası çıkarılarak tasarım aşamasına geçilir..

Bozcaada Web Tasarım ve Yazılım Hizmetleri olarak yaptığımız internet sitelerinin estetik güzelliğinin yanısıra altyapısı da özenle yazılmaktadır. Dilerseniz alt yapının özelliklerinden biraz bahsedelim:

Yönetim Paneli:
Sitenize yazılacak yönetilebilir sistem sayesinde, yönetim panelinize giriş yaparak sitenize içerik ekleme, silme, düzenleme gibi işlemleri site tasarımcısına ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz. Yönetim paneliniz sizin ihtiyaçlarınıza göre hazırlanacağı için bu işlemleri kolayca gerçekleştirebileceksiniz. Site tamamlandıktan sonra tarafımızdan size yönetim paneli ile ilgili ayrıntılı bir bilgilendirme yapılacak ve daha sonra da 7/24 destek verilecektir.

Site İçi Arama:
Ziyaretçilerinizin site içinde olan herhangi bir veriye anahtar kelimeler girerek kolayca ulaşabilmesini sağlayan arama motoru sistemidir. Ayrıca Site İçi Arama Raporlaması sayesinde site yetkilisi sitesinde en çok nelerin arandığını görerek gerekli çalışmaları yapmasına olanak sağlar.

Ayrıntılı İstatistikler:
İnternet siteniz ayrıntılı ziyaretçi istatistiği tutma özelliğine sahip olacaktır. Bu özellik ile, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sayısı, nereden girdikleri, sitede ne kadar süre kaldıkları, hangi sayfaları gezdikleri gibi çok ayrıntılı istatistikleri günlük takip edebilirsiniz.

Sitenize Tanımlı E-posta Adresleri:
Bu özellik ile adiniz@internetsiteniz.com şeklinde e-posta adreslerine sahip olabilirsiniz.


Ekstra Güvenlik Önlemleri:
İnternet siteniz tamamı lisanslı koruma paketleri tarafından tüm saldırılara karşı korunmaktadır. Tüm alt yapı Microsoft® firmasının lisansı altında bulunan yazılım dili, ASP ve .NET ya da PHP  ile yazılacak ve yine Microsoft® tarafından lisanslı olan Bozcaada Web Tasarım ve Yazılım Hizmetleri’ne bağlı olan Windows /Linux Sunucuları’nda barındırılacaktır. Tüm güvenlik testlerini geçmiş ve yıllardır sorunsuzca kullanılan alt yapı yazılımı ile sitenizin güvenlik seviyesi en üst düzeyde olacaktır.

Hızlı ve Performansın Yüksek Olması:
Siteniz Türkiye’nin en hızlı veri merkezlerinde barındırılacak ve böylece siteniz yüksek performans ile çalışacaktır. ilk açılma ve sayfa geçişleri diğer sitelere oranla çok daha hızlı olacaktır.

Arama Motorları Avantajı:
Siteniz SEO (Search Engine Optimization) adı verilen sistem dikkate alınarak yazılacaktır. Bu sistem Google, Yahoo gibi arama motorlarında sitenizin daha bulunabilir ve üst sıralarda olmasını sağlayacaktır.

Google SEO

İnternet sitenizin web tasarım görüntüsü kadar önemli bir diğer konu ise mutlaka ulaştığı kişi sayısıdır. Bir internet sitesinin şüphesiz en büyük ziyaretçi kaynağı arama motorlarıdır. Peki web siteniz arama motorlarında nasıl üst sıralarda çıkar?


Bir internet sitesinin alt yapısı en az dış görünümü kadar önemlidir. İnternet sitenizin dış görünümü ne kadar güzel olursa eğer alt yapısı kaliteli değilse web tasarım açısından hiçbir değeri yoktur. Bir sitenin alt yapısı, sitenin çalışması için arkaplanda çalışan bizim göremediğimiz milyonlarca kod döngüsü, güncel uygulamalar ve sitenizin barındığı sunucu kalitesi olarak özetlenebilir.

Arama Motorlarında Üst Sıralarda Çıkmak

Kısa adı "SEO" olan "Arama Motoru Optimizasyonu" bir sitenin arama motorlarında üst sıralarda çıkması için uygulanması gereken kuralların bütünüdür. Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkması için alt yapısının uzman kişilerce yazılmış olması gerekir. Zira dış görünüşü ne kadar güzel olursa olsun siteniz uzman kişilerce SEO kurallarına uygun olarak yazılmamış ise yapılan aramalarda gözükmeyecek ya da sıralamada çok gerilerde kalacaktır. Bu da size ulaşmak isteyen ziyaretçilerin size ulaşamaması anlamına gelmektedir.

Web Tasarım Ankara ekibi olarak sizin için kitlelere ulaşmanın önemini biliyoruz ve işlerimizde arama motoru optimizasyonu konusunda titizlikle çalışıyoruz. Tüm müşterilerimize projelerinin bitiminde sitelerini arama motorlarında nasıl üst sıralara çıkaracakları konusunda sunumlar hazırlıyoruz ve bilgilendiriyoruz.

ÖNSÖZ

Günümüzde internet bilgiye kısa yoldan ve hızlıca ulaşmanın en mantıklı yollarından birisidir. Bu şartlar altında her dönem farklı algoritmiksel yapıda arama motorlarının geliştiğini ve hepsinin kendine özgü bir yapıyla rekabet piyasasına adım attığını da biliyoruz. comScore 2011 Ağustos ayı verilerine göre 15 yaş ve üstü internet kullanımında Dünya sıralamasında Türkiye 6.sırada yer almaktadır. Türkiye'de ise 12 yaş ve üstü toplam 24 milyon kişi (ki bu da nüfusun %42 oranına tekabül etmektedir) ayda en az 1 kere interneti kullanmaktadır.
Bu büyük internet ağı içerisinde kullanılan arama motorları ve bu arama motorlarının veritabanında kayıtlı olan arama sonuç sayfaları da gittikçe değer kazanmaktadır. Arama Motoru Pazarlamacılığı (Search Engine Marketing) bu alandaki tüm görsel ve içerikleri barındıran sistemlerin insanlara en kısa sürede ulaştırılmasını sağlayan yöntemdir. Sürekli dile getirildiği gibi "SEM asla sadece paralı sonuçlar olarak gösterilmemelidir", SEM'in en büyük alt dalı olan Arama Motoru Optimizasyonu ise bu sistem içerisinde yer alan web sitelerinin arama motorları tarafından belirli yöntemlerle hedeflenen sıralara, organik bir şekilde sıralanmasına katkı sağlayan bir sistemdir.
Bu kitapta SEO ve SEM sistemlerinde sistematik olarak herkesin yaptığı irili ufaklı hataların yapılmaması için stratejilerin geliştirilmesi ve bu stratejilerin nasıl uygulanacağına ilişkin detaylara yer verilmiştir. Bu kitabı yazmaktaki amacım da bu stratejik yönlendirmelerin yanlış algılanmamasını ve yanlış yapılmamasını sağlamaktır.

SEO Nedir ?

Hedef Kitleye Ulaşmanın En Kalıcı Yolu
SEO kelimesi Search Engine Optimization kelimesinin kısaltılmış halidir. Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonudur. Genel anlamıyla web sitenizin "Arama Motorları" tarafından daha hızlı ve kolay bir şekilde bulunup arama motorları botları veya örümcekleri tarafından indekslenmesine ve arama sonuç sayfalarında (SERP) sitenizin ve kelime bazlı arama kriterinizin üst sıralarda çıkmasını sağlamak için yapılan iyileştirme çalışmalarına verilen genel isimdir.
WWWW (World Wide Web Worm - Dünya Geniş Ağı Solucanı) 1994 yılında İlk arama motorlarından biri olarak 110.000 web sayfasını ve belgesini dizinleme özelliğine sahipti. Günümüzde ne kadar içeriğin dizinlendiğini ve bu oranla indekslenen sayfalar arasındaki algoritmik etkinin ne kadar güçlü olduğunu küçük bir anektodla kitabın başlangıcında vurgulamak istedim.
Rekabetçi bir piyasada, rekabetçi bir kelimeye sahip bir sektörde web sitenizin arama motorlarında yüksek sıralarda yer almasını istediğiniz zaman hedeflenen kitleye ulaşmanın en kalıcı yolu "SEO" sizin yanınızdadır. Bu aşamada öncelik sırasına göre başlangıç seviyesinde takip etmeniz gereken aşağıdaki döngüyü sitenize uygulamanız gerekmektedir. Bu döngü içerisinde öncelikle web sitenizin diğer rakip firmaların web sitesi ile bağlantılı olarak arama motorlarındaki rekabet seviyesini ölçmeniz ve daha sonra yapılması gereken SEO çalışmaları eşliğinde ve analizler yardımıyla küçük planlar yapmanız gerekmektedir.

...

Arama motoru optimizasyonu çalışmaları 2 ana grupta toplanabilir. Birincisi web üzerinde yapılan işlemler -buna site içi optimizasyon da denilmektedir. İkincisi site dışı işlemler, ki buna da site dışı optimizasyon adı verilir. Arama motorunda arama sonuçlarında yer almanız veya bulunabilir düzeye ulaşmanız için bu iki çalışmanın da uzman eller tarafından ve hatasız olarak yapılması gerekmektedir. Arama motoru optimizasyonu yapılan sitelerin çoğunda, site dışına ağırlık verildiği için site içi çalışmaları %50 seviyede kalmaktadır ve bunlar da birbirini destekleyen çalışmalar olduğu için genel olarak çalışmanın tümü eksik devam etmek zorunda
kalmaktadır.

Site içi optimizasyon kısaca site kodlama yapısının düzeltilmesi ve varsa hataların giderilmesi gibi birçok çalışmayı içerir. Altyapısı hatalı, eksik olan bir site için ne kadar çalışma yaparsanız yapın, alınan sonuçlar kalıcı olmayabilir ve uzun vadede kesin geri dönüşler sağlamanızda problem yaratabilir. Arama motorları kendi sonuçlarının kalitelerini, güvenirliliğini koruyabilmek için dizinlerinde bulunan tüm web sitelerinin de kaliteli kod ve içerik yapısına sahip olmalarını ister. Bu da profesyonel bir şekilde yapılan site içi optimizasyonla mümkündür.
Site dışı optimizasyon ise reklam, tanıtım, dizin kayıtları, imleme çalışmaları gibi daha birçok detaylı ve önemli çalışmaları kapsamaktadır. Küçük bir dipnot: Eğer hedeflediğiniz kelimede hedeflediğiniz kitleye kısa bir sürede ulaşma heyecanı var \ genel olarak sabrınız yoksa, bu işe baştan 1-0 geriden başlıyorsunuz demektir…

 

Web Tasarım & Yazılım / Google SEO Uzmanı/Web Geliştirici

bozcaadaweb@gmail.com

0507 978 09 22

 

 
 



Bu haber 3908 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ