Bugun...


kostasalto

KORDON'DA UYGULAMA GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Bozcaada Haber, önceki gün yayınladığı haberde Sahil Güvenlik ve Kaymakam Abbas Yeşilkuş’un can güvenliği nedeni ile aldığı ortak karar neticesinde, belediyenin limanda denize girmenin yasak olduğunu belirten uyarı tabelaları astığını duyurmuştu. Geçtiğimiz senelerde limanda, önce iki iskelede de yüzmenin yasaklanmasının ardından önceki günde çay bahçelerinin olduğu kordondaki alanda yüzmek can güvenliği nedeni ile yasaklanmıştı. Bozcaada Haber'in alınan kararı takipçileri ile paylaşmasının ardından ada halkı tarafından başta Facebook sayfamıza ve sosyal medyaya onlarca tepki yağdı.

Mobil Reklam

KORDON'DA UYGULAMA GÖZDEN GEÇİRİLECEK
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Alınan kararın ardından asılan tablaların altında Bozcaada Belediyesi yazması nedeni ile eleştirilerin bir hedefi de Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz olmuştu. Başkan Yılmaz, iki gündür ada gündemine oturan yasak ile ilgili dün gece belediyenin Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Yöneticilik sorun veya yasak üretmek değil, ortaya çıkan problemlere çözüm arayıp bulmaktır”  derken, dün Kaymakam Abbas Yeşilkuş’un makamında ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaşar’ın da katıldığı bir toplantıda durumu tekrardan değerlendirdiklerini belirtti ve önümüzdeki günlerde konunun hem güvenlik endişesi içermeyen hem de halkın memnun olacağı bir sistemle çözüleceğini duyurdu.

 

İŞTE DÜN GECE BELEDİYE BAŞKANI DR. HAKAN CAN YILMAZ İSMİ İLE YAYINLANAN AÇIKLAMA

 

"Limanda denize girme konusunda ne Bozcaada Kaymakamılığı'nın, ne de Sahil Güvelik Komutanlığı'nın halkın can güvenliģi dışında başka bir endişe taşımadığına dair inancımız tamdır.

Gözden kaçırılmaması gereken nokta, Bozcaada'nın Türkiye'de limanında denize girilebilen nadir yerlerden biri olduğudur. Evet, Bozcaada halkının çoğunluğu yıllardır buradan denize girmektedir. Yüzmeyi burada öğrenen onlarca adalı vardır.

Yöneticilik sorun veya yasak üretmek değil, ortaya çıkan problemlere çözüm arayıp bulmaktır.

Geçtiğimiz günlerde özellikle Karahasan Gemisi'nin liman içerisindeki manevraları esnasında, belki şu an çok daha vahim sonuçlardan bahsetmek zorunda kalacağımız bir kaç sıkıntılı durum (ne güzel ki) sorunsuz atlatılmıştır. Bunları yok saymak, 'nasılsa bir şey olmadı' demek kimi insan için kolay olsa da; gerek merkezi gerekse yerel yönetim olarak bizim için böyle bir durum kabul edilebilir değildir.

Tüm bunlara rağmen hiçbir yönetici Bozcaada halkının yıllardır devam eden alışkanlıklarına, zevk aldığı hayat biçimine (güvenlik kuralları çerçevesinde) müdahale etmez, etmek gibi bir niyeti de yoktur.

Bugün sayın kaymakamımızın makamında İlçe Emniyet Amirimizin bizzat, Liman Başkanımızın telefonla katıldığı bir toplantıda Bozcaada halkının düşüncelerini kendilerine ilettim. Beraber yarattığımız ortak akıl ve konsensüs ile konunun önümüzdeki kısa bir süre içerisinde hem güvenlik endişesi içermeyen, hem de halkın memnun olacağı bir sistemle çözüleceğini hep beraber göreceğiz.

Hem merkezi, hem de yerel yönetimin; gerek ve öncelikle Bozcaada halkının sağlık ve güvenliği, gerekse kişisel ve toplumsal mutluluğu için görev başında olduğunu önemle ve bundan emin olmanın mutluluğu ile konuyu bilgilerinize arz ederim."

Dr. Hakan Can YILMAZ
Bozcaada Belediye Başkanı

 

Son olarak Bozcaada Haber'in edindiği bilgilere göre, kordonda denize girmenin yasak olduğunu belirten tabelaların altına belediyeni isminin, başkan Dr. Hakan Can Yılmaz'ın bilgisi olmadan gayri ihtiyari yazıldığı ve bu durumun öğrenilmesinin ardından kendisi tarafından sildirildiği öğrenildi. 




Bu haber 3046 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ