Bugun...


kostasalto

Ayazma Plajı çöplüğe döndü
TURMEPA öncülüğünde Ayazma plajında yapılan kıyı temizliğinde Ayazma’nın içler acısı hali Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı şaşırttı. Ulusal basında da sürekli “Dünyaca meşhur Ayazma Plajı” olarak anılan Ayazma’daki çöpler, demir yığınları, kırık şezlonglar, sigara izmaritleri, kıyı temizliğine katılan az sayıdaki çevrecileri yordu. Temizliğin ardından elle temizlenemeyen sigara izmaritleri için Geyikli’den plaj temizleme aracı getirildi.

Mobil Reklam

Ayazma Plajı çöplüğe döndü
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

TURMEPA’nın  (Deniz Temiz Derneği) düzenlediği kıyı temizleme etkinliği bugün saat 11.00’da Ayazma’da gerçekleşti. Etkinliğe Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin durmuş ve az sayıda vatandaş katıldı.

Bozcaada Kent Konseyi, Bozcaada Forum Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği ve Bozcaada Doğayı Koruma Derneği gibi dernekler ve sivil oluşumlar ise etkinliğe katılmadı.

AYAZMA’NIN HALİ İÇLER ACISI

Bugün çevre temizliği etkinliğine katılanlar Ayazma’nın içler acısı haline şaşırdı. Bu yıl işletmesi Bozcaadaspor Kulubü’nden Bozcaada Kaymakamlığı’na geçen Ayazma’nın sezon sonrası bakımsızlığı görenleri hayrete düşürecek cinsten. Ulusal basında adı sık sık “Dünyaca ünlü Ayazma Plajı” şeklinde geçen Ayazma’da biriken çöpler, kırık şezlonglar, demir yığınları, lastikler ve sigara izmaritleri az sayıdaki çevre gönüllülerini de yordu. Etkinlik sonrası ise Başkan Yılmaz, Geyikli Belediyesi’ni arayarak plajları ve kumları temizlemek için araç yardımı talebinde bulundu. El ile toplanamayacak şekilde çok fazla olan sigara izmaritleri için Geyikli Belediyesi’nden gelen araç Ayazma Plajı’nda temizlik yaptı.

KOYLARIN TEMİZLİĞİ GÖNÜLLÜLERE Mİ KALDI?

Bu arada işletmesi Bozcaada Kaymakamlığı’nda olan Ayazma’daki çöp sorunu gibi, diğer koylarında durumu pek farklı olmadığı ifade ediliyor. Bu konuda da sezon bitmesine rağmen diğer koylardaki çöp sorunu için belediye sorumlu tutuluyor.

Konu ile ilgili olarak adının açıklanmasını istemeden Bozcaada Haber’e açıklama yapan bir vatandaş, “Bozcaada’da sezon bitti ancak bütün koyların durumu hemen hemen aynı. Tamam Ayazma’nın işletmesi Kaymakamlık’ta ve oranın sorumluluğu kendilerinde. Ancak diğer koyların durumu da pek farklı değil. Sezon bitti ancak koyların durumu gene çok kötü. Hadi yazın belediye yetişemiyor diyelim ama sezon bittiğinde bari ilgilensinler. Ayrıca ben bilerek bu etkinliğe katılmadım. Son zamanlarda uyanıklık yaparak “Sosyal Sorumluluk” adı altında belediyenin ve kaymakamlığın yapması gereken işleri çevrecilerin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Onlar biraz çalışsın yetmediği yerde halk olarak biz katılırız. Ama bu şekilde bana uyanıklık gibi geliyor” dedi.




Bu haber 6277 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

deniz
16-10-2016 20:51:00

Denize her saniye akan kanalizasyonlar ne olacak.Poyraz Limanı sarpa balığı doldu. İnsanlar geçim derdinde. BIFED te bile hiç adalı yoktu.Ev kiraları 1500 TL oldu.Konut sıkıntısı ne olacak???

meral biriz
15-10-2016 22:04:00

BİZ KÜLTÜR ADASI YIZ ŞİMDİ ÇÖP İŞİ NERDEN ÇIKTI.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ