Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da yenilenebilir enerji projesi için toplantı gerçekleşti
Bozcaada’da yenilenebilir enerji projesinin uygulanabilmesi hakkında toplantı gerçekleşti.

Mobil Reklam

Bozcaada'da yenilenebilir enerji projesi için toplantı gerçekleşti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

Bozcaada’da yenilenebilir enerjinin ada halkı için projelendirilebilmesi ve belediyenin de yenilenebilir enerjiden enerji ihtiyacını karşılamak için başlattığı proje ve çalışma kapsamında Salhane’de toplantı gerçekleşti.

Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’ın sunumu ile gerçekleşen toplantıya Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Öz ve Bozcaada Kent Konseyi Başkanı Öznür Evergen’in yanı sıra yaklaşık 25 adalı katıldı.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantıda, ada halkının güneş enerjisinden yararlanabilmesi, belediyenin rüzgar enerjisinden yararlanabilmesi, yenilenebilir enerjinin Avrupa Birliği ve TKDK gibi kurumlardan hibe ve destek alarak yapılabilmesi hakkında konuşmalar yapıldı.

Bozcaada Belediyesi’nin yenilebilir enerji projesi için geçtiğimiz yıl başlattığı çalışmalara da değinilen toplantıda, projelerin bireylere ve belediyeye maliyeti ve kazancı hakkında bilgilere yer verildi.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, belediye enerjisinin yenilenebilir enerjiden sağlamak için Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’ın katkılarının olacağını belirtti.




Bu haber 4334 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
3 Yorum

Uzun Muzaffer
22-10-2016 21:45:00

Kimsenin yapılmasın dediği ya da bu projelerin gereksiz olduğunu söyleyen yok.Aksine çok güzel projeler bunlar. Ancak bir belediyenin belediye olabilmesinin gereklilikleri vardır. Ben ada dışında oturuyorum ve 2 senedir dilimizde tüy bitti çöp sorunu yüzünden. Bu kadar mı zor bu işi yapmak? Tabii ki de çöp gibi belediyenin asli görevlerinin hiçbirinin yapılmadığı ortamda yenilenebilir enerjiden bahsetmeleri bana biraz tatmincilik geliyor

Togay Cinlarses
21-10-2016 20:59:00
Olmasin mi Muzaffer Bey? Yapilmasin mi? Belediyenin tek gorevi cop toplamak mi?rnYa da yenilenebilir enerjiyi tartismak icin on kosul coplerin toplanmasi mi? Ikisi arasinda nasil bir bag kurdunuz anlamiyorum..
Uzun Muzaffer
21-10-2016 20:45:00

Kanımca bu belediye atılabilir çöpleri toplayamazken böyle toplantılarda kendilerini tatmin ediyor. İlk önce yapmanız gerekenleri yaptınız da doğa ve çevre dostu büyük projelere el atmaya kalkıyorsunuz. Tek kelime ile hem komik hem de beceriksizsiniz. 

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ