Bugun...


kostasalto

Ada lezzetleri bu festivalle görücüye çıktı
Yerel Tatlar Festivali'nin 8'incisi bu yıl dolu dolu ve geçe geç saatlere kadar devam etti. Adalı kadınların hazırladığı yemeklere ilgi yoğun olurken festivalde, animasyonlar, palyaçolar, yoga, plates ve dans gibi worksopler da vardı. Ayrıca meydanda konserler gerçekleştirildi.

Mobil Reklam

Ada lezzetleri bu festivalle görücüye çıktı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'da yaşayan kadınların hazırladığı, geleneksel Rum ve Türk yemeklerinin sunulduğu uluslararası 8'nci Bozcaada Yerel Tatlar Festivali dolu dolu geçti.

Festival dün (Cumartesi) saat 11.00'e doğru Cumhuriyet Meydanı'nda çocuklar için animasyon ve palyaço etkinliği ile başladı. Aynı zamanda İstiklal İlkokulu bahçesinde ise pilates,yoga, sirtaki ve dans workshopları gerçekleştirildi.

Bu yıl festivalde sokak müzisyenleri de vardı. Akşam saatlerine kadar sokak müzisyenleri misafirlere keyifli anlar yaşattı.

Yerel tatlarım tadımı ise saat 14.00'da başladı. 83 adalı kadının hazırladığı yöresel lezzetlere ilgi oldukça yoğun oldu. Misafirler akşam saatlerine kadar Etli Dolma, Pişi, Çiğ Dolma, Kulak Mantı, Mafiş, Kuskuslu Kuzu Kapama, Etli Sarma gibi birçok yerel lezzetleri tadarak keyifli dakikalar yaşadı.

Aynı zamanda Miskin Atolye'de Nezih Gençler işbirliğinde “Ekşi Mayalı Ekmek Atölyesi” gerçekleştirildi.

Festival akşam ise saat 19.30'da Midilli'den gelen “Rebet” konseri ile devam etti. Yaklaşık 3 saati aşan konserde misafirler Rum müziğine doydu.

Festivalde son etkinlik ise üyeleri Bozcaadalılar’dan oluşan Grup Meydan konseri ile son buldu. Yaklaşık 2 saat süren konserde dinleyiciler oldukça eğlendi.




Bu haber 4241 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ