Bugun...


kostasalto

Müze önündeki 'paravan' tartışması
Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın Bozcaada Müzesi merdivenlerine konulan paravanın fotoğrafını çekerek Twitter’da “Bozcaada Belediyesi tarafından “eklenen” ucube! Ayıptır, yazıktır!”şeklindeki paylaşımına Başkan Yılmaz cevap verdi. Yılmaz, müzenin mülkiyetinin hazineye, tahsisinin ise Bozcaada Mahalli İdare’ye ait olduğunu belirterek paravanın Bozcaada Belediyesi ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti.

Mobil Reklam

Müze önündeki 'paravan' tartışması
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Gazeteci Candaş Tolga Işık, bugün twitter hesabından Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi önüne konulan paravanı eleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı da etiketleyen gazeteci, paylaşımda “UNESCO dünya kültür miras listesindeki Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi binasına ‘merdivenlerine kimse oturmasın’ diye Bozcaada Belediyesi tarafından “eklenen” ucube! Ayıptır, yazıktır!” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ: MÜLKİYETİ HAZİNEYE, TAHSİSİ MAHALLİ İDAREYE BAĞLI

Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın paylaşımının ardından Bozcaada Haber,  Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ı aradı. Başkan Yılmaz, paravanın Bozcaada Belediyesi ile ilgili hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek iddiaları yalanladı. Müzenin mülkiyetinin hazineye ait olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, tahsisinin ise Bozcaada Mahalli İdare Başkanlığı’nın olduğuna vurgu yaptı.

Geçen yıl bu konu ile ilgili müze işletmecisi ile de görüştüğünü belirten Başkan Yılmaz, “Hakan bey müzeyi çok başarılı bir şekilde temsil ediyor. Kendisi ile bu konuyu geçen yılda konuştuk, bu akşam da tekrardan konuştuk. Ki belediyenin yeri olmadığı halde. Ancak Hakan bey,  2 adım karşısında içkili bir mekan olduğunu, karşıdaki mekan sahiplerinin bu konuda her ne kadar duyarlı olsa da, uyarıda bulunsalar da sabahları sigara, izmarit, şişelerle karşılaştığını belirterek, 'Yapmaya çalıştıklarının tamamen şey tamamen müzeyi koruma amaçlıdır' dedi. " diye konuştu.




Bu haber 3745 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ