Bugun...


kostasalto

Tiny house yasağında yeni gelişme
Bozcaada Belediyesi Meclisi’nin geçen yıl oy birliği ile ‘Tiny House’ olarak bilinen çekilebilir mobil evlerin feribotla adaya geçişinin engellenmesine yönelik aldığı kararı bir yurttaş mahkemeye taşıdı. İdari mahkeme ise mobil evlerin adaya geçişinin engellenmesinin yasal olmadığına karar verdi. Ardından feribotla Bozcaada’ya yaklaşık 6-7 mobil ev giriş yaptı. Bozcaada Belediyesi Meclisi ise mobil evler için bu kez farklı bir karar aldı.

Mobil Reklam

Tiny house yasağında yeni gelişme
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi Meclisi, geçen yıl 9 Nisan’da aldığı kararla mobil evlerin feribotla adaya geçişini yasaklamıştı.

Bozcaada’da da her yıl artan ve çoğunluğunun potansiyel kaçak konaklama tesislerine dönüşeceği endişesi ile başta güvenlik sorunu ve foseptik, katı atık, su, elektrik ve çevresel zararlar yaratacağı gerekçesi ile yasaklanan mobil evler için meclisin aldığı feribotla geçiş yasağı idari mahkemeye taşındı.

Mahkeme ise davacıyı haklı bularak tescilli, Karayolları ruhsatlı mobil evlerin feribotla geçişinin yasaklanmasının kanuna aykırı olduğuna hükmetti.

Bunun üzerine davacı geçtiğimiz günlerde idari mahkemenin kararı ile mobil evini Bozcaada’ya taşıdı. Yaklaşık 15 gündür mahkeme kararını örnek gösteren 6-7 mobil ev daha feribotla Bozcaada’ya giriş yaptı.

Bunun üzerine Bozcaada Belediyesi Meclisi, dünkü Nisan ayı meclis toplantısında mobil evlere yönelik ikinci bir meclis kararı aldı. Alınan karara göre, adaya giriş yapacak ‘tiny house’ evlerin ya da benzeri mobil yapıların ister kısa süreli olsun, ister daimi olsun tarımsal alanlarda, sit alanlarında, bağ-bahçelerde hiçbir şekilde konaklama ve barınma amaçlı konuşlandırılmasına izin verilmeyecek.

Meclis üyelerinin enine-boyuna tartıştığı konu ile ilgili şunlar kaydedildi:

Görüşmeler neticesinde ilgili idari mahkeme kararına uyulmasına, ancak her ne kadar plakalı, trafik tescilli römork, karavan, tiny house ve benzerlerinin adaya geçişlerinin engellenmesini durdurmakla birlikte; Tiny house, römork ve benzerlerinin (kanun karşısında konaklama veya barınma amaçlı bir yapı değil, bir araç olarak tescil edildiği nedeniyle) plakalı ve trafik tescilli olsun veya olmasın; İlçe içerisinde (park amaçlı dahi olsa) sadece araç park alanlarına yönlendirilmesi,

Bahsi geçen taşınmazlar üzerinde kısa veya uzun süreli konaklama ve barınma amacıyla kullanılmalarının, kullandırılmalarının, konaklama ve barınma amacıyla ticari olarak kısa veya uzun süreli kiralanmalarının yasaklanması; her türlü altyapı hizmetinden (içme ve kullanma suyu, atık su, foseptik çukuru kazma, elektrik bağlatma vb) muaf tutulmaları yönünde fikir birliğine varıldı.

Meclis kararının tam metni yasal süresi içerisinde yazılıp, Bozcaada Kaymakamlığı’na iletildiğinde Bozcaada Belediyesi’nin internet sitesinde yer alacak. Ayrıca biz de Bozcaada Haber sitemizden hem bu konuya dair gelişmelere, hem de bu meclis kararına sitemizde yer vereceğiz.




Bu haber 7413 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ