Bugun...


kostasalto

TİP adayı Aykut Turgal projelerini canlı yayında paylaştı
Bozcaada TV’de yayınlanan “Bozcaada’da Siyaset” programında belediye başkanları canlı yayın konuğu olmaya devam ediyor. Programın 18’incisinde Türkiye İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Aykut Turgal canlı yayındaydı. Turgal, hem planladıkları projeleri anlattı, hem de belediyenin gelir-gider yapısındaki aksaklıklara vurgu yaptı.

Mobil Reklam

TİP adayı Aykut Turgal projelerini canlı yayında paylaştı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Tüm belediye başkan adaylarına projelerini, adanın sorunlarını ve neden belediye başkan adayı olduklarını anlatma fırsatı veren "Bozcaada'da Siyaset" programının ilk kısmı sonrasında, ikinci kısımda hem izleyici yorumları ekrana veriliyor, hem de izleyicilerin ve programın sunucuları Serkan İlik ile Mustafa Dermanlı’nın sorularına yanıt aranıyor.

Türkiye İşçi Partisi Bozcaada Belediye Başkan Adayı Aykut Turgal’ın konuk alındığı ve üç saati aşkın süren programda Turgal, Turizm Master Planı’nın uygulamaya geçilmesini, İmar Planları’nın hazırlanmasını ve yeni iskele projesinin önemli olduğunu belirtti.

Çöplüğün rehabilite edilmesi ve devamında sıfır atıklı bir ada hedeflediklerini dile getiren Turgal, cam atıklardan da kavanoz üretip geri dönüşüme kazandırmak istediklerini belirtti. Ada dadalarına daha fazla değer verilecek projeler geliştirdiklerini, kültür-sanat konusunda da çalışmalar yapacaklarını belirten Aykut Turgal, doğal afetler konusunda da çalışmalar yapmaları gerektiğini belirtti. Bozcaadaspor’daki milli sporcuların varlığından bahseden TİP’in adayı, bu sporculara daha fazla değer verileceğinin altını çizdi.

‘GRUP SİYASETİ BACAĞINDAN AŞAĞI ÇEKMEK OLMAMALI’

Turgal, CHP’den ayrıldığı dönemle ilgili de grup siyaseti ve hizipçilik vurgusu yaptı. Turgal, “Neden grup siyasetine girmiyorsun diye bana da söylüyorlardı. Hem Çanakkale’de, hem Bozcaada’da grup siyasetinden anlaşılan konu, iki gruptan biri yoluna devam ederken, diğeri memleketini bir adım öteye taşımak yerine, maalesef o arkadaşı bacağından aşağı çekiyor. Bence böyle olmamalı. Grup siyaseti, gerçekten ada için elini taşın altına koyacak, donanımlı, ada için fayda sağlayacağın insanlarla bugün birken, yarın üç olduğun ve bu şekilde bir grup bilinciyle, doğruyu tartışarak bulduğun bir biçimde siyaset yapmaktır” dedi.  

‘KURUMSALLIKTAN BU KADAR UZAK BİR BELEDİYE YÖNETİLEMEZ’

Bozcaada’nın borcuyla ilgili de tahminini açıklayan Aykut Turgal, 50-75 milyon TL arasında olduğunu açıkladı. Turgal, “Muhasebeye teslim edilmeyen faturalar olduğu için de tam borç bilinemiyor. 2024 yılında kurumsallıktan bu kadar uzak bir belediye yönetilemez” dedi.

Özellikle belediyenin ilaçlamayla ilgili hem çok yüksek paralar ödendiğini, hem de sinek sorununun çözülemediğini belirten Turgal, iyi bir denetim yapılmadığı için belki de ihaleye uygun şekilde malzeme de kullanılmıyor olabilir dedi.

Türkiye İşçi Partisi adayı Turgal, son dönemde belediyeye alınan personeller için de, “Keşke bu alımlar yeni gelecek yönetime bırakılsaydı, seçim öncesi bu şekilde yapılan işe alımlar hatalı” dedi.

Önemli iddiaların yer aldığı, izleyici yorum ve sorularının da ekrana taşındığı yayını aşağıda izleyebilirsiniz:




Bu haber 368 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ