featured

TİP’ten yeni belediye yönetimine sert açıklamalar!





Ada tarihinde girdiği ilk yerel seçimlerde (2024 Yerel Seçimleri)  üçüncü parti olan Türkiye İşçi Partisi (TİP), yeni CHP’li belediye yönetimine yönelik eleştirilerine bir yenisini daha ekledi. TİP, belediyenin yeni yaptığı zamları, fiyat tarifelerini ve son meclis-encümen kararlarının kopyasını içeren dilekçeli başvurusuna belediyenin yanıt vermediğini, “kişisel verilerin korunması” bahanesine sığındığını ifade etti. Gestaş’ın yeni zamlarına karşı belediyeyi sessiz kalmakla suçlayan TİP, belediye yönetimi ile Gestaş’ın aynı zihniyette olduğunu iddia etti.

İşte TİP’in 5 Nisan’da mazbatasını alan yeni belediye yönetimine yönelik sosyal medya hesabından paylaştığı sert açıklamanın tamamı:



Bozcaada için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.
Bu bağlamda fotoğraflarını paylaştığımız ilgili dilekçemiz ile aşağıda ki sorulara cevap bulmayı umduk.

– Adaya giriş yapan çok sayıdaki karavan / tiny housedan kaç tanesine, hangi kanun hükümlerince işlem yapıldığı?



– Belediye Gelir tarifelerinde 2023 ve 2024 yılları için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 4 defa zam/güncelleme yapıldığı ve ada halkına, esnafına tüm bu yapılan zamların şeffaf ve detaylı şekilde anlatılıp anlatılmadığı?

– Bozcaada Belediyesi’nde alınan kararlardan eksiksiz şekilde herkesin haberdar olması.

2021 yılı başına kadar belediye internet sitesinde paylaşılan belediye meclis ve encümen kararları 3 yılı aşkın süredir internet sitesinde paylaşılmamakta.

Hali hazırda madde madde detaylı bir döküm almayı ve incelemeyi beklerken belediyemiz KVKK bahanesine sığınıp hazırlanan yeni gelir tarifelerini dahi bizlerle paylaşmamayı seçmiş.

Daha önce tiny houselar için de söylemiştik sorunun parçası olanlar, o sorunu çözemez diye.
Nitekim belediyeye talip olanların başlattığı furya ile gün geçmiyor ki adamıza yeni bir tiny house gelmeye devam etmesin.
Aynı sorun Gestaş ve Belediyenin fahiş zamları için de geçerli. Gestaş ile aynı zihniyette olan belediye yönetimimiz, ada halkı ve esnafına fahiş zamlar uyguladığı için Bozcaadalı vatandaşlarımız anakaradan evine gitmek için ülkenin en pahalı maddi külfetine katlanmak zorunda kaldığı gibi, aynı şekilde belki ülkenin en pahalı suyu ve atık su bedellerini ödüyor.

En acısı da halkının hakkını en önce arayacak, halkı örgütleyecek kurum ve kişiler kendi yaptıkları zamlar nedeniyle GESTAŞ’a karşı adalının hakkını arayamaz hale geliyor, sesi dahi çıkmıyor.

Şeffaf belediyecilik gereği tüm bu bilgileri bizler istemeden tüm ada halkı ile siz paylaşmak zorundasınız!

Takipçisi olacağız.

TİP’ten yeni belediye yönetimine sert açıklamalar!




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam