Bugun...
Adaylar netleşiyor: CHP’de Göztepe, İyi Parti'de Çebi


Adnan İlter
adnilterr@gmail.com
 
 

Siyaset gündemi, her geçen gün daha da ısınıyor. Bir yanda ülke gündemini oluşturan genel sorunlar, diğer yanda yerel seçimlerin yaklaşması ve adayların belirlenmesi ile ilgili çalışmalar muhalefet partilerinin ortak noktası.

4-5 Kasım tarihlerinde CHP’de yapılan büyük kurultay sonrasında yaşanan değişim, örgütlerde heyecan yaratırken parti içi adaylık mücadelesi de dikkat çekiyor. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i güzele ve gelişime yönelik başarılı ve yararlı değişimler gerçekleştirmesi umuduyla kutluyorum. Yolu açık olsun.

Bu değişim, Çanakkale özellikle Bozcaada siyasetinde nasıl yankı bulacak hep birlikte göreceğiz. Parti Meclisine giren CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın aday belirleme sürecinde etkin bir rol oynamasını bekliyorum. Kısa süre içerisinde tüm ilçe örgütlerine ziyaretler gerçekleştirip, aday belirleme yöntemleriyle ilgili bilgi verecek ve ağırlığını hissettirecektir.

Bozcaada’da ise parti kulisleri Yahya Göztepe’yi işaret ediyor. Bir dönem belediye meclis üyeliği görevinde bulunmuş iş insanı Göztepe’nin adaylığı kesin gibi. Kısa süre içerisinde adaylığını açıklayacağı kulaktan kulağa yayılıyor. Göztepe’nin belediye meclis üyeliği döneminde etkin bir rol oynadığı, başkan vekili olarak katıldığı çalışma günlerinde belediye işleyişine dönük kararları ivedilikle aldığı biliniyor.

Ahmet Kocamış ise sessizliğini korurken parti içi dengeler nezdinde aday olmayacağı ve Yahya Göztepe’yi destekleyeceği düşünülüyor. Geçmiş dönem CHP İlçe Başkanı Gülay Elbir Uslu, Yahya Göztepe’nin meclis listesinde yer alarak Göztepe’nin çalışmalarına yön verecek isim olarak karşımıza çıkıyor. Yine CHP’nin geçmiş dönem ilçe başkanlarından Hüseyin Durmuş, başkanlığı istese de grup içerisinde alınan karar neticesinde Yahya Göztepe’yi destekliyor ve meclis üyesi olarak çalışmalara katkı sunmak üzere hazırlanıyor.

Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle sessizliğini bozacak bir diğer isim Mimar Filiz Akarsu. Akarsu, özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yakın bir isim. Parti içi diyalogları kullanabilecek mi yakın zamanda göreceğiz. Filiz Akarsu bu yönde çalışmalarını sürdürüyor.

Bozcaada’nın siyasi duayeni, kilit ismi Mustafa Mutay ise, objektif değerlendirmelerim nedeniyle bana teşekkür ederek "Ada için elimi taşın altına koymaya fazlasıyla hazırım" dedi. Tecrübeli isim Mustafa Mutay, seçimin de belirleyicisi olacaktır. CHP’ye yakın durduğunu ama ada için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını satır arasındaki konuşmalarımızdan anladım. Dikkatimi çeken en önemli cümlesi ise benim de bu konuda hemfikir olduğum "Vahşi turizmin ve imar yorgunu bir ada olmanın önüne geçmeliyiz" oldu.

Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamalarında, fener alayı sonrası yaptığı konuşmada veda eder gibiydi.

BOZTİD geçmiş dönem başkanı Erkan Yavuz da gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle Ton TV’de yapılan canlı yayında ortaya koyduğu performansla göz doldurdu

Bir diğer isim ise özellikle pandemi döneminde adada sağladığı iletişim, güven ve sağlıklı koşullar yaratılması ile ilgili çalışmalarla dikkat çeken eski Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin. Gültekin'in, adaya yaptığı ziyaretlerle nabız yokladığı biliniyor. Hem Ak Parti’nin hem de CHP’nin dikkatle izlediği bir isim. Bazı siyasi isimler aracılığı ile kendisine adaylık için görüşülmüş olsa da Gültekin çekimser yaklaşarak aday olmayı pek düşünmüyor.

Çanakkale’deki İyi Partili kaynaklar, Bozcaada Belediye Başkan adaylığı için İyi Parti Belediye Meclis üyesi Cevdet Çebi’yi işaret etti. Bu işaret, Çebi’nin artık aday olduğunun göstergesidir.

Ak Parti, kendi içinde düğümlü. Ali Balcı ve ekibinin ne yapacağı merak konusu. Parti içi iktidarını sürdürebilmek amacıyla 2019 seçimlerinde aday belirleme yönteminde yapmış oldukları hata yüzünden belirlenen aday, seçimi kaybetmelerine neden oldu. Aynı hatayı yeniden yaparlar mı? Bence yapacaklar gibi. “Mustafa Mutay olmasın da kim olursa olsun” anlayışı içindeler.

Ak Parti İlçe Başkanı Sinem Tabak’ın istekli olduğunu ve aday olmak için çalıştığını gözlemliyoruz. Ak Parti’de adaylığa yakın isim Sinem Tabak.

CHP Belediye Meclis Üyeliği görevini yürütürken CHP’den istifa ederek TİP’e geçen ve Bozcaada için TİP çatısı altında çalışmaya başlayan, CHP’nin kaybettiği, sorumluluk bilinci yüksek, etkin iki ismi İbrahim Günel ve Aykut Turgal, parti örgütüyle birlikte adada TİP’i başarıya taşımaya çalışacak. Öte yandan 35 yıllık CHP’li kimliği ile tanınan, yıllarca CHP’de çeşitli kademelerde görev alan Ümit Evergen de CHP’den ayrılarak TİP’e geçti. Genel Seçimler’de 142 oy alarak, %6,1 oy oranı ile adadan dördüncü parti çıkan TİP’in hamleleri yakın zamanda netleşecek gibi. Aykut Turgal ismi TİP’de karşılık bulurken ada içinde de heyecan yaratıyor.

Sessizliğini koruyan bir diğer isim ise Memleket Partili Muharrem Yıldız. Muharrem Yıldız, ada için büyük bir değer. Vizyonu geniş. Plân ve projeleri hazır. Aday olması durumunda dengeleri değiştirebilir. Ama edindiğim bilgiler Muharrem Yıldız’ın Bozcaada’nın menfaatleri için çalışabilecek, güvenilir, adayı seven ve koruyacak bir kişinin Memleket Partisi çatısı altında başkan adayı olmak istemesi halinde kendi başkan adaylığından feragat edebileceği ve seçilirse de belediye meclisinde eşgüdüm içerisinde bu isimle çalışabileceğini açıkça yakın çevresine söylediği yönünde.

Yakın zamanda seçim startı verilecek. Bozcaada ve halkımız için sonuçları iyi kazanımlı ve yararlı olsun.



Bu yazı 1616 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI