Bozcaada Belediyesi’nin seçim döneminde söz verdiği ve 2 yıldır hayata geçirdiği “Yüzme Bilmeyen Ada Çocuğu Kalmayacak” projesi üçüncü yılında da devam ediyor.
Bozcaada Belediyesi organizasyonunda, Bozcaada Sosyal Fayda Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirilen Yüzme Atölyesi kapsamında yüzme bilmeyen çocuklarımız profesyonel eğitmenler eşliğinde temel yüzme eğitimi alıyor. Çocuklarımızın hem denizle güvenli bir şekilde buluşmalarını hem de sporla tanışmalarını amaçlayan proje, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görüyor.
Destina Otel Havuzu’nda gerçekleştirilen eğitimler, Yüzme Eğitmeni Beste Öncü ve yardımcısı Enes Avcı tarafından veriliyor. Programın genel koordinasyonu ise Bozcaada Belediyesi adına Meclis üyesi Emrah Ataol tarafından yürütülüyor.
Atölye boyunca çocuklarımızın kullanımı için bone, yüzme tahtası, gözlük ve yüzme makarnası gibi eğitim materyalleri sağlanırken, Bozcaada Sosyal Fayda Derneği gönüllüleri de organizasyonun sağlıklı yürütülmesine destek veriyor.
Bu yıl açılan kontenjanların kısa sürede dolmasının ardından 2016, 2017, 2018 ve 2019 doğumlu çocuklarımız için ek kontenjan açılmıştır.
Toplam 8 eğitimden oluşan atölye sonunda çocuklarımıza sertifika verilecek ve eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz için bir sertifika töreni düzenlenecektir.
Atölye için belirlenen 2.000 TL katılım bedeli, eğitimlerin sürdürülebilirliği ve kontenjanların verimli kullanılabilmesi amacıyla alınmaktadır. Geçmiş yıllardaki deneyimler, tamamen ücretsiz programlarda kayıt yaptırıp devam etmeyen katılımcılar nedeniyle kontenjanların etkin kullanılamadığını göstermiştir. Bu nedenle alınan ücret, çocuklarımızın eğitime düzenli katılımını teşvik etmek amacı taşımaktadır. Toplanan bedeller yine çocuklarımız için kullanılacak ve eğitim faaliyetlerine katkı sağlayacaktır.
Bozcaada Belediyesi olarak her çocuğumuzun güvenli şekilde yüzme öğrenebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyor, tüm çocuklarımıza sağlıklı ve spor dolu bir yaz diliyoruz.































