Bugun...


kostasalto

Forum, Arıtma Tesisi’ni mahkemeye taşıdı
Bozcaada Forum, Bozcaada Belediyesi’nin yüzde 50’si İller Bankası hibeli 28 milyonluk “Deniz Suyundan İçme Suyu Temini” projesini yargıya taşıdı.

Mobil Reklam

Forum, Arıtma Tesisi’ni mahkemeye taşıdı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Forum, sıkça tartışılan ve kimilerince tepki gösterilen kimilerince desteklenen “Deniz Suyundan İçme Suyu Temini” projesine yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı. Projenin çevreye ve ekosisteme zarar vereceği, ekonomik anlamda belediyeyi çıkmaza sokacağı ve belediye mülklerinin ipotek altında tehlikede olacağı, imar planında yer almadığı, adanın tamamının SİT alanı içerisinde olduğu gibi nedenlerin sunulduğu dava dilekçesinde Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın geçen ağustos ayında gerçekleşen meclis toplantısında meclis üyelerinden sadece “Kredi görüşmesi” için onay istediği ve meclisin de kendisine sadece bu doğrultuda yetki vermesine rağmen meclis karar tutanağına farklı karar yazıldığı ifade edildi. 

 

Konuyla ilgili olarak Başkan Yılmaz ise meclis kararına yazılan yazının İller Bankası’nın tüm projeler için tüm belediyelere gönderdiği ve kararın alınması için gereken bir prosedürden ibaret olduğunun altını çizerek “Keşke sorsalardı, biz söylerdik” dedi.

Açılan dava ile Bozcaada Forum, Bozcaada Haber’e şu açıklamada bulundu:

 

“3 AĞUSTOS 2021 TARİHLİ BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA BELEDİYE BAŞKANINA (MECLİS TOPLANTISININ CANLI VİDEO YAYININDA DA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ) İLLER BANKASI İLE DENİZ SUYU ARITMA PROJESİNİN FİNANSMANI İÇİN SADECE "KREDİ GÖRÜŞMESİ" YAPMA YETKİSİ VERİLMİŞTİ. ANCAK, YUKARDAKİ MECLİS TOPLANTI KARAR TUTANAĞINDA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE BAŞKANA HER TÜRLÜ YETKİ VERİLMİŞ GİBİ KARAR YAZILMIŞ. İŞLENEN BU SUÇA KARŞI BOZCAADA FORUM ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZ ÇANAKKALE İDARE MAHKEMESİNDE İPTAL DAVASI AÇTILAR. DAVA NETİCESİNDE SUÇ DUYURUSU DA GÜNDEME GELECEKTİR.

SAYGILARIMIZLA”

 

BAŞKAN YILMAZ: TÜM BELEDİYELERE GÖNDERİLEN METİNDİR

 

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz şu açıklamayı yaptı:

 

“Bozcaada Belediyesi’nin ‘Deniz suyundan İçme Suyu Arıtma Projesi’ ile ilgli İl Bank’tan gelen borçlanma ile ilgili talebin üzerine bir meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında da bu konu enine boyuna tartışıldı. Meclis kararı İl Bank’ın bütün projelerinde olduğu gibi bize matbu olarak gönderilen bir meclis kararı metni vardı. Bu metin İl Bank’ın tamamen Türkiye genelinde bütün belediyelerde uyguladığı bir meclis karar metnidir. İl Banka bu kredinin üst kurulda onaylanması için bu meclis kararının matbun bir şekilde, noktasına virgülüne kadar aynı şekilde alınmasını ister. Sadece bize değil her belediyeye bu meclis kararını bu şekilde alacaksınız diye noktasına virgülüne söyler ve yalnızca belediye ismi, kredinin miktarı ve vadesi olan yerler tamamen İller Bankası’nın yazdığı format üzerinedir. Bunun dışında Bozcaada Belediyesi’nin ne bürokratlarının ne meclisinin bu meclis kararının noktasına, virgülüne dokunma şansı yoktur ve biz bu şekilde meclis kararını aldık. Ki biz ilk defa İller Bankası’ndan kredi kullanmıyoruz. Atık Su Arıtma projesinin devamı için de, alt yapıda su hatlarının yenilenmesi projesinde de ve hatta hatta şu anda devam ettiğimiz üst yapı yollarının yapılması projesinde de noktasına, virgülüne kadar aynı metindir.

Keşke bu konuda bizimle konuşsalardı, biz de bunun bu şekilde olduğunu kendilerine söylerdik. Tabii hukukun üstlüğü, bir projeye kimileri karşı çıkabilir, meclis kararına da karşı çıkabilir buna hukuk karar verecektir. Bu noktada bizim niye böyle bir dava açıldı diyecek alınganlığımız yok. Yalnızca ben devlet bürokrasisinde devam eden işlerle hakkında İl Bank ve belediyeler ile ilgili matbu bir metnin bu noktaya getirilmesinden rahatsızım. Zaten biz de bize bu konuda mahkemeye bu evrakları ve bilgileri sunduk.”

Başkan Yılmaz İller Bankası'ndan gelen metin ile karar metnini payşalarak ikisinin noktasına ve virgülüne aynı olduğunu, sadece boş alanları doldurduklarını belirtti. 

Öte yandan CHP'li meclis üyesi Aykut Turgal hem çevresel hem de ekonomik nedenlerden ötürü kasım ayında gerçekleşen meclis toplantısında projeye karşı çıkmış ardından CHP'li meclis üyesi İbrahim Günel ile alınan karar şerh koymuşlardı. Diğer meclis üyelerinin destek verdiği projeye AKP'li üyeler "Bozcaada'nın mega projesi" demişti.

 

CHP'li Günel'den de muhalefet şerhi!

Mecliste deniz suyundan içme suyu elde etme projesi tartışma..

 




Bu haber 2319 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ