Bugun...


kostasalto

Adnan İlter, Akşener’in partisine mi geçecek?
Yerel Seçimler öncesinde CHP’nin ön seçiminde kaybeden adaylardan Adnan İlter, sonrasında MHP’ye üye olmuş ve belediye başkan adayı olmuştu. Yerel Seçimler’de istediği oyu alamayan İlter’e Meral Akşener’in kuracağı yeni partiye geçip geçmeyeceğini sorduk.

Mobil Reklam

Adnan İlter, Akşener’in partisine mi geçecek?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

2014 yılındaki Yerel Seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adayı için yaptığı ön seçime katılan ama dördüncü olarak bu seçimleri kaybeden Adnan İlter sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye olarak, bu partiden belediye başkan adayı olarak gösterilmişti. 2014 yılındaki bu Yerel Seçimler’de sadece 44 oy olarak beklentinin çok uzağında kalan Adnan İlter bu sonuca rağmen Bozcaada’ya küsmedi. Birçok etkinlikte ve önemli günde adada görünen, esnaf ziyaretlerine devam Adnan İlter için şimdiki Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz bir dönem “Adada siyasi karşılığı yok” demişti.

Meral Akşener’in MHP’den uzaklaştırılmasının ardından yeni bir parti hazırlığı içerisinde olması hem Çanakkale’de, hem de ülkede birçok yerde MHP’den istifaları beraberinde getirdi. Beklentilere göre bu kişilerin eylül sonunda tüm detayları belli olacak bu yeni partiye yoğun bir katılımla üye olacakları yönünde.

Atatürkçü çizgisiyle tanıdığımız, milliyetçi bir partiden bir önceki seçimde aday olan Adnan İlter’e, Meral Akşener’in yaklaşık 10 gün sonra kurulacak partisine üye olup olmayacağını, bu parti hakkında neler düşündüğünü sorduk.

Adnan İlter de net cevap vermekten kaçınarak, yeni partinin kurulmasını takiben kararını kısa sürede vereceğini belirtti. İlter’in açıklaması şu şekilde:

‘BENİM İÇİN İKİ ŞEY ÖNEMLİ’

“Politik karar ve adımlarımla ilgili, en baştan beri hep aynı şeyi söylüyorum. Haklı, doğru, yerinde ve gerekli olduğuna inandığım her çalışmada yer alabilirim. Elimi taşın altına sokmaktan, yetki, sorumluluk, görev almaktan çekinmem. Bunun için de siyasal anlamda benim için hep iki unsur önemli oldu. Birincisi, adı ne olursa olsun, mutlaka Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokratik, laik, çağdaş ve merkezde bir parti olması. İkincisi de yerelde, benim sorun, ihtiyaç ve taleplerini iyi bildiğim ve benden beklentisi olan halka ve yöreye hizmet edebilmem için, gereken desteği vermeye hazır bir parti olması.”

BOZCAADA’DAKİ ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞECEĞİM’

“Sayın Meral Akşener'in kuruluş hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu yeni partinin de pek çok ihtiyaca cevap verecek, birleştirici, bütünleştirici, güçlü ve güvenilir bir parti olacağını umuyorum. Ve tabii ki hem ülke genelini hem Çanakkale ilini, hem de özelde Bozcaada'yı ilgilendiren gelişmeleri yakından izliyorum. 27 Eylül’de Sayın Akşener, yeni partinin kimliğini ile tüzük çalışmalarını medya mensuplarıyla ve kamuoyu ile paylaşacak. Ülke gündemine ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulunacak. Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra bilim, sanat, siyaset, iş ve spor dünyasından seçkin konuklar da yer alacak. Bu toplantı sonrasında çıkan sonuçlara göre bir değerlendirme yapacağım. Bozcaada'daki arkadaşlarımızla da bir araya geleceğiz.”




Bu haber 4866 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ